Vecka 25

Bebisen:
Nu väger bebisen ca 800gram och mäter ca 35 cm mellan hjässa och häl. Barnet kan liggga så att det trycker på blåsan vilket gör att du kanske måste gå på toaletten oftare nu. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg och ett korttidsminne har utvecklats. Bebisen dricker utav fostervätskan, och förmodligen så smakar den ganska så sött.
Mamman:
Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Du känner av tyngden allteftersom att magen växer. Kanske har du ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned mot bäckenbotten. Nu börjar även mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.

Egna ord:

Fortfarande relativt trött jämt trots järntabletter (som jag dock slarvar med ibland). Har märkt av att jag lite smått har börjat att samla på mig vätska i benen/vaderna även denna gång då strumporna nu börjat lämna små märken efter sig, och även händerna känns ibland lite extra varma och svällda och jag ber till gud att jag ska slippa så mycket vätska som jag fick förra gången. Det var hemskt, kunde inte ha några skor, foppa tofflorna satt som fastjutna, läpparna var svällda, ögonen syndes knappt ibland under mina pluffsiga kinder. Nej jag vill verkligen inte det. Känner mig som ett litet barn som säger "Nej Jag vill INTE", men det är precis så jag känner. Har även fått super känslig hud i ansiktet, någon annan som känner igen sig i detta? Så fort jag tvättar ansiktet men sminkborttagning, ansiktstvätt eller liknande så blir jag alldeles ilröd i annsiktet fläckvis och så kommer det en brännande känsla. Har även fått små, små brustna kapillärer (de tunnaste blodkärlen) i huden lite här och var på kroppen. Fick även några sådana med Alicia och dem har jag även kvar nu. Navelpiercingen har fått ryka då jag ville vara ute i god tid, lika bra det tänkte jag. Undrar hur "hålet" där piercingen ska sitta kommer att se ut efter en andra graviditet. Antagligen inte alltför smickrande? . En till lite "små jobbig" grej är att jag känner mig "ful" hela tiden, vet inte varför? Även när jag gjort mig iordning för att åka till jobbet osv så njae, det känns inte bra. Typiskt också då jag eller rättare sagt vi har en "liten grej" inplanerad om ca 2 veckor. Hoppas att denna känslan har försvunnit till dess. Idag (30/11) fick jag en sån stark känsla på jobbet. Att det faktiskt är en liten pojke som bor i min mage, men det höll inte M med om när jag kom hem och berättade. Han tror stenhårt på flicka, själv så kommer jag nog att ändra mig fram och tillbaka varje dag. Alicia är så söt och pussar på magen så fort hon ser mig utan tröja, och om man frågar vart bebis är så ska hon dra upp min tröja och visa hihi, sötfian. Hon har även lärt sig att säga "bebis" nu. Jag undrar hur roligt hon kommer att tycka att det är att "dela" med sig utav Mamma. Det är ingen stor favorit när M och jag försöker gosas lite i hennes sällskap. Och det kan man juh helt förstå. Lilla Mini då, ja han eller hon är vaken väldigt ofta nu och rör sig riktigt mycket. Det är inte ofta det är lugnt där inne. Speciellt inte när han/hon hör Alicia´s röst, eller på kvällarna. Nu kan man till och med se när bebis sparkar utanpå magen. Så otroligt häftig känsla måste jag säga.

Snälla Tomten

Lite utav det som står på Alicias önskelista hihi.


1. Scarf one size 99kr/Kappahl.
2. Bok Kråke, Elsa och Nappen ca 130kr/Bokhandlar.
3. Mössa med rosdetalj strl 50 ca 69:50kr/Kappahl.
4. Bok Lilla spöket Laban ficklar runt ca 59kr/Citygross.
5. Klänning med flätmönster 249kr/Zara.
6. Rätt Start Bestick "Hur gick det sen?" 99kr/Barnenshus ev Jollyroom.se.
7. Kids Concept klossar Pumpkin 199kr/Jollyroom.se.
8. Gråa vintervantar Baby 249kr/Polarn och pyret.
9. Cath kidston kids teset i väska 269kr/Countrystyle.se.
10. Pyjamas strl 80/86 99kr/Lindex.

Marabou

Kan ni gissa vad jag ska smaska på ikväll? Hihi! M har precis åkt för att ha inventering på jobbet så nu sitter jag och Skruttan och myser i soffan! Hon ska strax få välling, sedan borsta tänderna och sova! Uppdaterar er mer efter att Alicia har somnat.

 


Jordgubbskräm

Ett tips till alla er som gillar kräm.. Prova denna :) Ekströms Jordgubbskräm extra prima! Absolut den godaste Jordgubbskrämen enligt mig!


111 dagar kvar till BF

Idag går vi in i vecka 25! Tänk att det bara är 15 veckor kvar nu. Åh vad jag längtar <3

 


C vitamin

Hade bara en 15 minuters rast idag så då passade jag på att fylla på med lite c vitamin! Vi har verkligen världens godaste Apelsiner på jobbet!


Magbild för vecka 24


Magen kvällstid i Vecka 24 (23+6)

Två stycken Julklappar

Igår hittade jag två julklappar till, till Alicia! Det är lätt att köpa till henne! Skulle kunna köpa hur mycket som helst tror jag hihi! Nu ska vi strax gå till Dagis! Fick bli en senare lämning idag så hon kommer lagom till lunchen :) Hoppas det går bättre idag, igår vart hon jätte ledsen när jag skulle gå! Usch! Men det är inte så konstig eftersom hon vart sjuk och även ledig mycket så har hon knappt vart där under ca 2 veckors tid! Nej nu måste vi gå.

 

 


Porslinsburk



Såg denna fina porslinsburken och kunde inte annat än att slå till. Tänkte att det kunde vara lite roligare att ha topsen/öronpinnarna i denna istället för en ful plastlåda som man gömmer i skåpet. Så nu står den synligt i badrummet och den är så fin så. Tycker ni inte?

I Smulans fönster

{ Tidsinställt }


Den här fina valde vi att köpa till Smulans fönster, och som jag tänkte så vart det riktigt fint. Hon har även fått sig ett par fina julgardiner som jag kan visa er en annan dag. Såg nu att jag även missat att sätta i ett foto i den fina prinsessramen som står brevid haha. Men som sagt har man mycket i huvudet så har man.

Min baktjej



I Lördags när M och Alicia kom hem ifrån stan så fick lill hjärtat dekorera pepparkakshjärtan. Jag klickade dit kristyren och hon fick sätta godisarna. Så duktig min fina tjej ♥. Nu fattas det bara lite band att hänga upp dem med. Funderar på att köpa ett naturfärgat snöre istället för det vanliga röda sidenbandet. Kan nog bli fint, även att slå in julklappar med.

Första snön

Det snöar hos oss :) Till första advent och allt..Så mysigt! Har en liten dam här hemma som står i soffan och kikar ut genom fönstret helt lyrisk :) <3

 

 


Julgodis

Här kokas det knäck! Det godaste julgodiset som finns om ni frågar mig ;)


Pysslat


Idag har det pysslats här hemma inför morgondagen. M har satt upp sjärnor och julgardiner. Sen tog han och lill tjejen en tupplur på soffan så då satte jag igång med disken, och sen tvättade jag lite fönster (iallafall insidan hihi). Har inte hunnit damsuga än då jag inte ville göra det när dem sov, men damtorkat har jag gjort, och fyllt upp mina fina glasburkar med lite julmys. Nu ska jag slänga ihop första satsen med lussebullsdeg och medans den jäser så tänkte jag damsuga och fixa lite. M & Alicia har åkt till stan för lite mer julhandling, vi började även lite smått med det igår. Nej nu är det dags att sätta igång om jag ska bli färdig i lagom tid.



Nu ska te burkarna fyllas på

Äntligen har vi massa gott te hemma igen! Och en ny sort som jag aldrig har provat - Peach Mango. Någon annan som testat den?

 

 


Hemma igen

Nu är den här otroligt trötta men glada,nöjda och belåtna mamman hemma efter en toppen kväll med världens bästa vän <3 Godnatt på er! Jag kommer aldrig att orka gå upp imorgon bitti! Är absolut inte van att vara uppe "såhär sent".


Gissa vad jag gör nu

 

 


Adventsbak


Igår köpte jag med mig saffran hem ifrån jobbet, hade tänkt att jag & Alicia skulle baka lite adventsbak inför Söndag. Det får även bli pepparkakor såklart. Har ni börjar bakat än? Eller ska ni vänta ett tag till? Jag hade tänkt att imorgon ska vi städa, tvätta, baka och julpynta här hemma. Så mysigt med Julen.

I Partylite påsen






Partylite

Nu har jag precis varit på partylitevisning (ljusparty) Mysigt att dofta på ljus, dricka te och fika lite! Självklart så gjorde jag mig lite fynd ;)

Men nu är jag bra trött kan jag säga, vaknade utav M's klocka vid 4 tiden imorse och somnade aldrig riktigt om! Klev upp 05:20 och åkte kvart i 7 tåget till jobbet för 3 timmars personalmöte, sedan direkt ner och jobba 11-16! Kom hem strax efter 17, åt lite mat och sen iväg på partyt!

Lovar att försöka uppdatera er lite bättre imorgon, svara på kommentarer och avslöja vinnaren i iPhone skal tävlingen :)

 


Härom dagen


En bild på Mamman, Mini i magen, Alicia och en skymt utav Alfons. Inte det lättaste att ta en bild där alla ska bli "bra" samtidigt haha. Men men här har ni vårt försök. Jag tyckte den vart härlig <3

Vecka 24

Bebisen:
Nu börjar det bli lite trångt där inne. I vecka 24 är medelkropppslängden 32 cm ifrån hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gram. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan. Allt det som barnet behöver just nu är värme, föda och stimulans, och det finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar
samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft.

Mamman:
Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbärnna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt. Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Egna ord:

Ja som ni sett så har magen växt på sig rätt ordentligt nu och jag blir lika förvånad varje gång jag råkar se min spegelbild i något fönster el liknande. Och härom kvällen så påpekade M att den hade växt mycket. Har även fått den där "håll känslan" som jag hade med Alicia vet jag, ni som varit gravida kanske vet vad jag pratar om? Det kommer oftast när jag skyndar mig, tex till tåget eller nått. Altså när jag går fort så kommer det som en håll liknande känsla i sidan utav magen, oftast på höger sida. Lite obekvämt är det allt, iallafall när man har brottom. Är nu även i behov utav nya BH:ar, funderar på att köpa någon rejäl amnings behå denna gång som man kanske kan börja använda lite smått redan nu på slutet av graviditeten? Försöker att komma ihåg att smörja in mig varje kväll innan läggdags i hopp om att minska "risken" för bristningar. Har inbillat mig att det funkar då jag inte fick alltför många bristningar när jag väntade Alicia. Om inte annat så är det skönt för den stramande huden. Börjar även känna nu att det är lite jobbigt att böja sig ner, och det är ganska tungt redan nu att dra barnvagnen med Alicia i tex uppför bron, backar och liknande. Går och håller tummarna för att jag ska slippa halsbränna denna gång, hade inte alltför mycket med Skruttan men tillräckligt så att det kändes besvärligt. Har hitills bara kännt av kanske två sura uppstötningar, så det skulle inte förvåna mig om halsbrännan är inom en kort räckvidd. Idag ska jag även på det efterlängtade besöket hos sjukgymnasten kl 11, så jag tar med mig Alicia och åker dit.


Budget vs Lyx



Vilka gillade ni bäst? Skulle ni hellre betala mer för den ena än för den andra? Spelar "märket" någon roll för er? Skulle ni se någon skillnad på "budget eller lyx" versionen om ni inte viste vilken som var vilken?

Tapet prover


Hittade dessa vackra tapeter och tro det eller ej men jag & M har kommit överens om att den blommiga ska få pryda vårat nya sovrum i "radhuset". Kommer att bli så fint. Någon som vet ifall att det ser tokigt ut med en mönstrad tapet som fondvägg? Måste man köra hela rummet för att det inte ska se "avkapat ut"? Den vita med medaljongerna till höger funderade jag på som fondvägg i Smulans nya rum :)

Flytt till radhus

Tänkte att jag skulle berätta en sak för er bloggläsare som jag har velat att vänta lite med att berätta innan allting var färdigt och nu verkar det som att det mesta börjar klarna upp. Vi ska nämligen flytta. Vi har hittat en ny lägenhet, eller rättare sagt ett "radhus" fast det är hyres. Och som vi har sett fram emot detta, den 1 Januari får vi nycklarna och kan börja flytta in. Det kommer att bli så bra ska ni se. Stor kyl och frys, ny spis, ordentlig köksfläkt, badkar, två stora garderober (sånna man kan gå in i), ett förråd, balkongdörr i köket med utgång mot baksidan med lekparken precis brevid. Diskmaskin (som vi förmodligen kommer att få köpa loss för en billig peng utav nuvarande hyresgästen), uttag för tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Fin och fräsch stor tvättstuga. Ja ni hör juh själva. Allting kommer att bli så himla mycket bättre. Och i ett barnvänligt område där inga bilar kör. Vi är nöjda. Nu återstår bara allt det jobbiga ;) Packning efter jul, flytt, omtapetsering, uppplockning.. ja ni vet juh resten. Kan inte fatta att jag ska flytta ännu en gång som gravid i 7 månaden. Men Men, denna gång förhoppningsvis för sista gången innan det blir hus. Förstår ni nu hur fort tiden kommer att gå tills bebis är här?

Syltkakor

Igår fick vi besök utav Alicias Farbror med familj så då slängde jag ihop lite syltkakor.



200 gram rumstempererat smör (ej margarin)
5 dl vetemjöl (ca)
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker

Hallonsylt
Vatten
Floursocker

Sätt ungnen på 175 grader. Smula ner det rumsvarma smöret i en bunke. Blanda i dem andra ingredienserna. Knåda till en smidig deg (tillsätt eventuellt mer mjöl ifall att degen känns för kladdig). Rulla ut degen till två längder på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och gör en lång "skåra" i mitten som du sedan fyller med hallonsylten. Placera plåten mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta sedan ut plåten och låt kakan svalna. Medans kan du förbereda glasyren (floursocker och vatten). När kakan svalnat, ringla glasyren över och skär sedan i valfria bitar. Kakorna går utmärkt att frysa och tinar snabbt på ca 10 minuter liggandes på ett fat i rumstemperatur.



Världens finaste smula

{ Tidsinställt }


Belly week 23


Vecka 23 (22+6)

Scrappat lite

Sambon beslog tog datorn för att spela poker så jag satte mig för att syssla med detta igårkväll :) Till och med scrapbook pärmen fick åka fram. Jag har svårt att tro att det är många som äger mer klistermärken för scrapbooking än vad jag gör haha!


Julpyssel


Igår efter jobbet medans jag väntade på bussen så passade jag på att köpa lite julpyssel, fast detta pyssel är till mamman ;) Tänkte att jag skulle försöka sätta mig ner nån dag och göra egna julkort. Tycker att det är så roligt att pyssla och det är juh faktiskt lite roligare med nånting personligt. Tycker ni inte? Får se om vi kan hitta på något julpyssel som även skruttan kan vara med på :) Kanske göra smällkarameller eller nåt hihi.

Trött

Nu har jag äntligen slutat! Dagen gick trots allt ganska fort men nu är jag så otroligt trött så jag vet knappt vad jag tänker! Väntar på tåget och sen hade jag tänkt försöka sova när jag kommer hem!


Dålig start

Godmorgon på er! Detta vart ingen godmorgon för min del kan jag tala om! Med en dotter som vaknade 02:15 och ville komma över till vår säng och sen aldrig somnade om! Förrän nu halv fem, en halvtimme innan jag hade tänkt kliva upp! Och det bästa av allt är att sambon ligger bredvid och sover gott utan ett minsta tecken på att vakna ;) Detta blir en dag att se fram emot..eller inte.


Chips mys

Nu har den lilla älsklingen somnat för en stund sen och jag och M har tagit fram chips och dipp! Även cola till mig, M dricker nästan aldrig läsk! Tråkigt nog måste jag gå och lägga mig om en timme ungefär! Ska vara på jobbet 7:45 imorgon bitti så jag måste ta 06:15 tåget in :( usch vad jag kommer vara slut imorgon vid fem när jag kommer hem!

Nej ska vi fortsätta mysa! Ha en trevlig lördagskväll!


Lördag

Nu har jag tagit fram dem sista bitarna morotskaka som fanns i frysen, för Petrah kommer hit och fikar om nån timma :) Dags att baka nån dag kanske? Nu ska jag äta lite lunch. Mannagrynsgröt, jordgubbsylt och mjölk! Min standard lunch den senaste tiden, det är juh bara så gott :)

 

 


Hearts

{ Tidsinställt }


Detta lilla hjärta köpte jag till mig själv igår då jag och Alicia var in på Rummet Rita. Älskar dessa små hjärtan som man kan hänga lite var stans i hemmet. Dem må vara små men dem är himla hemtrevliga. Nu ska juh inte det här hjärtat hänga på en ljusstake utan det får nu pryda ena väggen i köket vid matbordet.

En påminnelse

Tänkte bara påminna er om min tävling som jag har just nu. Och till er som känner att ni inte kan delta pga utav att ni inte har en iPhone så är det juh ingen dum idé att ge bort ett skal i julklapp till någon man känner? Perfekt present till någon man tycker om!

 

"Jag är med och tävlar hos Mamma Emma om ett SGP skal till iPhone 4 i valfri färg. Tävlingen avslutas den 19 November, var med och tävla här du också"

Tävlingsregler
Kopiera bilden och texten och tipsa om tävlingen i din blogg. Om du inte har någon blogg så Tipsa via din FB (Facebook). Lämna länken i en kommentar och berätta gärna vilken färg du skulle välja om just du vann. Glöm inte Email adressen då vinnaren kontaktas via mejl.

Eftersom att jag har kopieringsskydd på bloggen så finns bilden och texten att hämta hem här.

Lite om SGP skal:
"Ett ultratunt, exklusivt designskal från tillverkaren "SGP", som sticker ut från mängden. Skalet är särskilt utformat med perfekt passform och skyddar din mobil med stil och klass. Dessutom är skalet tillverkat i ett hårt och samtidigt lätt plastmaterial som ger din mobil extremt bra skydd mot repor och andra yttre påfrestningar. I denna påkostade förpackning ingår även en separat skyddsfilm till din skärm"

Specifikationer:
- Enkel åtkomst till alla reglage och knappar
- 1 st skyddsfilm för skärm
- 1 st putsduk
- Färg: Valfri (se ovan)
- Passar iPhone 4


Week 23

Bebisen:
Ditt barn är nu ca 29 cm lång om man mäter ifrån hjässa till häl och det väger ca 600 gram. Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskillja olika ljud både inifrån och utanför din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen din röst både på tonläge och på rytm. Barnet börjar nu se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn. Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel, även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Mamman:
Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Håret kan kännas tjockare eftersom du slutat tappa hår. Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar. Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid.

Egna ord:

Mår fortfarande bra i graviditeten och försöker fortfarande hänga med i den snabba takten. Veckorna rullar förbi och snart är det första advent och sedan Jul. Efter det så är det bara ca 3 månader kvar tills bebis är beräknad och jag har fortfarande nästan inte fattat att det ska komma en till bebis, man har juh redan fullt upp med en liten hemma som tar upp hela ens tanke kraft. Jag tror mer och mer på att det kanske är en liten pojke som bor i min mage trots allt, men varje gång när jag ska tänka på namn så är det mest tjejnamn som kommer upp. Det är svårt det där med namn tycker jag. På kvällen den 12 November när vi skulle sova så kände M för första gången bebis sparka på utsidan, det är verkligen en kvälls aktiv liten krabat som bor där inne iallafall. Ingen halsbränna ännu tack och lov och jag har nu fått en ny tid till sjukgymnasten då Alicia var sjuk sist. Anfådd är jag fortfarande som jag skrev sist och det lär jag väl vara ett bra tag till. Tankar kring hur det kommer funka allting med två små snurrar ganska mycket i mitt huvud just nu, speciellt på kvällarna när jag ska sova. Tankar som: Kommer den lilla att vecka Alicia på nätterna när han/hon är hungrig? Hur kommer man orka med dem dagarna när man har två tjuriga och gnälliga ungar.. osv osv. Tankar som man endå måste få tänka tycker jag.

En kopp té

Startar denna kalla och frostiga dag med en kopp Forest fruit, med mjölk och honung i!


"Nobodys Perfect"

Idag är den här mamman riktigt slut. Dagen startade först runt 6 tiden imorse med en liten tjej som vaknade var 5:te minut och var riktigt ledsen. Efter lite välling så somnade hon trots allt om. Och vi kunde kliva upp klockan nio. Och då trodde jag att äntligen har vinden vänt, efter fyra dagar med en sjuk och gnällig tjej så vaknar hon upp utan feber och är riktigt glad och busig igen. Trodde jag ja. Det höll i sig någon timma men sen kom den trötta,ledsna och frustrerade tjejen tillbaka. Inget ville hon äta, och inget ville hon dricka. Runt tolv tiden var hon så övertrött så hon visste inte var hon skulle ta vägen och inte jag heller. Hon var så trött men hon skulle minsann inte sova. Hon skrek rakt ut var och varannan minut. Ingenting var bra, hon skulle inte sova i varken Mammas eller Pappas knä i soffan framför teven, och inte i våran säng och inte heller i hennes egen säng. Tillslut kände jag bara att jag orkar inte höra henne skrika mer. Man blir juh så otroligt maktlös när man inte kan trösta. Jag torkade tårar och snor om vartannat. Men ingenting hjälpte. Så då bestämmde jag mig för att ta ut henne och lägga henne i vagnen istället. Jag kände att både hon och jag behövde komma ut och andas frisk luft. Och så arg hon var när vi skulle byta blöja, man fick inte klä av henne, inte ta på en ny blöja och inte ta på nya kläder. Ingenting ville denna lilla trötta dam gå med på. Men så tillslut när vi fått på oss kläder och fått på Alfons kopplet så kom vi ut på en liten promenad och hon somnade efter 20 meter.

Kom hem och tog en dusch medans hon sov, sedan lite lunch och så gjorde vi oss iordning för att åka till Tierp är hon vaknat. M skulle klippa sig och jag kände att vi behövde komma iväg hemmifrån både jag & Alicia. I bilen dit var hon sur och trött igen men det vart lite bättre när hon & jag tog en liten "shopping runda" inne på RummetRita (en utav mina favorit affärer). Där fick hon välja en lite försenad doppresent. En fin sparbössa ifrån Jabadabado. Och jag fick mig en liten sak jag också. Sen kom vi hem och jag skulle försöka ge henne mat, hon har juh knappt ätit nånting på flera dagar nu så vi kände att idag måste hon få i sig nånting. Och så arg hon var, och ledsen! Hon ville bara ha nappen och ingen mat alls. Hon gallskrek i ca 10 minuter innan hon gav upp och helt plötsligt tog tallriken och började äta utan tjat ifrån mig. Till och med lite blåbärspuré fick hon i sig på slutet. Och nu har hon äntligen somnat. Tror inte att det är många gånger som jag har sagt att "nu har hon äntligen" somnat. Men idag känner jag så. Jag var så trött i både öronen och huvudet efter allt gnäll. Vet inte om det är för att man inte är van och för att man har blivit bortskämd med en tjej som oftast är glad och aldrig tjurar? Sen så får man juh sån ångest som Mamma när man inte alltid orkar att vara stark. Och med graviditets hormoner som sprudlar i kroppen så är det inte så lätt att ha ett tålamod som räcker hela vägen. Men det är väl barra att försöka inse att man inte alltid kan vara helt perfekt?



Och här är den fina sparbössan som Alicia hade valt helt själv. Hon var så glad och stolt när vi kom hem och hon fick stoppa i pengar i den. Tills efter 10 minuter och hon tappar den i govlet och den nya fina sparbössan gick i tre delar. Så typiskt. Det är nog inte våran dag idag helt enkelt.


Nu ska jag gå & slänga i en ny fräsch färg i mitt urtvättade hår (toningen har släppt en aning sen sist), efter det så ska jag äta goda pepparkakor och dricka min första kopp glögg för iår. Jag hade tänkt vänta med det tills första advent men det var faktiskt min fina Älskling som köpte med sig glögg,russin och mandel hem åt mig. Det kan jag behöva efter en dag som denna känner jag. Imorgon är en ny dag med nya tag.

Tävlar om Mumin burkar



"Jag är med och tävlar inne hos Mamma Evelina ♥ om en söt muminburk från lyxigaplatburkar.se. Dom har inte bara mumin utan även Derrière la porte / Dixie och snygga boxar från blafre"

Jag är med och tävlar om den gula burken :)

Glasögon

Nu är mina glasögon nästan helt slut. Har haft dem i ca 2-3 år och nu har dem blivit jätte repiga, spelar ingen roll att jag gör rent dem med mina servetter som jag har som är till för glasögon. Eftersom att det är repor så går det inte bort. Och det är jätte irriterande för reporna är i mitten utav glaset så när man har dem på sig så känns det som att det är nåt smuts på så att man inte ser ordentligt. Kanske inte så konstigt att dem inte har håll alltför länge då jag inte har varit särskillt försiktig med dem. Har inte haft något fodral utan bara haft dem löst i ett litet fack i väskan osv. Inte särskillt smart jag vet. Dessutom så brukar Alicia ibland komma med dem till mig för att vara snäll, men det roliga är att hon ibland böjer ut bågarna åt varsitt håll. Det är ett under att dem inte gått sönder tidigare. Men nu har jag iallafall hittat en ny modell som jag verkligen fastnat för. Inte alls liknande mina Ray ban som jag har nu.






Modellen kommer ifrån Gucci och här ser ni två bilder på Isabella Löwengrip i sina. Riktigt snygga tycker ni inte? Sen är bara frågan hur bra jag passar i dessa och vart dem finns att köpa ;)

Dopljus

Alicia hade juh dopdag den 14 November som ni kanske minns? Då passade vi på att tända hennes dopljus vid frukosten! Tycker att även om vi inte är kristna så är det juh en högtidsdag värd att firas lite extra :) Hade tänkt ge Smulan en present också men då hon varit sjuk så har jag inte hunnit iväg nåt!

 

 


Chokladbollar



Vart så sugen på nånting sött såhär efter maten, först så tänkte jag slänga ihop en kladdkaka men vi hade inga ägg hemma! Så det fick bli chokladbollar. Fast med brunt rörsocker istället, lite nyttigare och och faktiskt lite godare. Jag brukar välja kokos att rulla dem i sen, men det hade vi ingen sen sist jag bakade morotskaka så det fick bli pärlsocker istället.



Ca 25 st chokladbollar
100 g rumstempererat smör
3/4 dl rörsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2msk kallt kaffe
pärlsocker eller kokos til garnering

OBS tänk på att "knåpa" ihop smeten oredntilgt för ingen gillar smörklumpar ;)

Rosa diskdrömmar?

Vad tror ni om detta? Kanske känns roligare att diska med ett par rosa diskhandskar och en snygg diskborste.. Eller vad säger ni?


Mini Semester

Gud vad jag bara går och längtar efter julen nu. Det måste juh endå vara den mysigaste högtiden på hela året? Jag älskar allt som har med julen och göra, förutom möjligtvis dopp i grytan och sylta haha. För tillfället så ser jag fram emot 1:a advent så att jag kan få ta fram julpyntet, dricka första koppen med varm glögg tillsammans med en pepparkaka eller två. Åh så mysigt. Och snart kan man börja lyssna på julmusik och baka lussebullar. Och jag hoppas verkligen att snön tänker komma snart. Ska jag vara helt ärlig så längtar jag lite efter den också, men bara lite. Mest för att det hör julen till och så att Alicia kan få provköra sin nya pulka.

Och nu så har vi även planerat in en liten "dags semester" eller vad man ska kalla det, i December månad. Inget datum är spikat än men det kommer att bli av. Tanken är att vi ska ta en dagstur till Tomteland som ligger straxt utanför Mora. Tänkte att det kunde bli en perfekt sak att göra för att få lite extra julstämmning ett tag innan Julafton. Tror att Alicia kommer att älska det också :) Man kan juh till och med träffa Tomtens renar, och en och en annan älg ;)


Någon utav er läsare som varit till Tomteland? I såfall vad tyckte ni?


Trött tjej



Finaste prinsessan imorse efter att vi klivit upp. Det känns i mammahjärtat att se henne såhär ♥. Hon är allt som oftast en otroligt glad, nyfiken och busig tjej, (med betoning på busig) som aldrig är stilla. Vi brukar ibland skoja om att hon är "mer vild än tam". Men inte nu :( Det märks att hon är sjuk. Vill gärna ligga på soffan och bara gosa hela tiden. Vi har hunnit med en sväng till affären imorse för att handla lite nödvändigt och få lite frisk luft. Tänkte att vi skippar "inget socker" regeln idag bara för att få i henne nånting. Men inte ens nyponsoppa med vaniljglass gick i damens mage. Hon vill bara ha nappen. Som tur är så dricker hon ganska bra med vatten. Tänkte testa att ge henne lite "6 månaders" burkmat när hon har vaknat. Kan juh alltid hoppas att hon får i sig nånting. Köpte även en Piggelin som jag tänkte att jag skulle prova med senare. (Det fick alltid jag när jag var liten och var sjuk) Ringde till dagis och sa att hon skulle få vara hemma imorgon. Som tur är så har jag vart ledig nu i två dagar så vi har inte behövt vabba. Men imorgon blir det M eller jag som får ta ut vård av sjuktbarn. Fröken på dagis berättade också att det har gått/går magsjuka, så antagligen är det därifrån våran skrutta har fått det.

Håller på och tvättar täcken, påslakan och nerspydda pyjamaser om vart annat. Hade tänkt att jag skulle försöka hinna damsuga och diska lite också. Men det är svårt att göra annat när man har en liten sjukling hemma ♥

Smaskigt


Skruttan är sjuk/Kräkvarning

Våran stackars lilla skrutta har blivit sjuk. Men jag vet inte "vad det är för fel" på henne. Igår på dagen så tyckte jag att hon kändes lite varm men hon hade ingen feber, hon var lite gnällig och ville inte ha någon lunch alls. Men sen när Farmor & Farfar kom och hämtade henne för att ta med sig henne till Båtmässan så verkade hon genast piggare. Hade druckit sin smoothie i bilen och ätit en mandarin. Sen när dem kom fram så hade hon fått korv, och till middag pannkaka. Sen när hon kom hem så busade hon på som vanligt när hon är övertrött.. Men sen märkte jag att det verkligen var något som inte stämde med mitt hjärta. Hon vägrade nämligen att dricka sin välling. Det har i princip aldrig hänt förut kan jag tala om. Hon älskar sin välling. Men igår..nej då skulle hon promt inte ha. Nehe tänkte vi, försökte igen efter en stund, väntade lite, frågade igen, men nej hon ville inte ha välling. Sen helt plötsligt kom det, världens spya! Och så synd jag tyckte om min lilla skrutt, hon har aldrig spytt tidigare, kanske nån enstaka gång när hon var bebis och ammade, men knappt ens då. Så det var bara in i duschen och på med ny pyjamas och ner i sängen igen. Tack och lov så sov hon hela natten. Sen imorse så fick hon välling när vi klivit upp, men den kom upp igen lika snabbt. Sen under dagen så har hon inte ätit så värst mycket, men därimot druckit riktigt ordenligt med vatten. Vid middagen var hon faktiskt hungrig och åt på bra. Och glada var vi (jag & Alicia, Pappa M jobbade hela dagen) Sen vart det kväll och läggdags, vällingen slank ner och hon gick och la sig. Men sen var det dags igen, efter nästan en helt "spyfri" dag. Hon vaknade till straxt efter 22 tiden som hon ibland gör, jag går in och försöker ge henne nappen, men hon vill inte ligga ner. Så jag tar upp henne och går in till vårat sovrum. Lägger ner henne i våran säng och så lägger jag mig brevid. Då tar det två sekunder så har hon spytt ner hela mig, sig själv och vårat sovrum inkl min sida utav sängen ;) Så in i duschen med ungen, och därefter mig. Nu sover hon sött igen brevid pappa sin i en nybäddad säng. Måtte det inte bli mer spya imorgon.

Magen vecka 22


Ja som ni ser så syns magen även ganska mycket framifrån nu. Vet inte om jag inbillar mig men jag har fått för mig att magen är mycket mer "längre" ner nu än den var med Alicia? Tyvärr så tog jag nästan inga bilder på magen framifrån förra gången, så det är lite svårt att jämföra.

Smulans 1 åriga dopdag


Idag har Smulan dopdag ♥ Och nu när jag har suttit och tittat igenom alla bilder ifrån dopet så kan jag inte annat än att minnas & känna lyckan som var den dagen. Vilken fantastisk dag det var och jag är så tacksam och glad för alla nära och kära som var sammlade och som ville dela denna fina dag med oss ♥ Otroligt att det redan har gått ett helt år.












Fotograf: Sofia Backlund

20111113 - Farsdag 2011



Igår morse när jag & Alicia väkte Pappa M på sängen med paket och ett glas färskpressad äppeljuice . Paketet ifrån MQ hade länge legat i min garderob i väntan på att få öppnas. Det lilla paketet slog jag & Alicia in klockan halv sju igår morse. Visar er vad dem innehöll senare.Grattis igen till alla fina Pappor där ute.

Tävling om ett iPhone 4 skal i valfri färg


"Jag är med och tävlar hos Mamma Emma om ett SGP skal till iPhone 4 i valfri färg. Tävlingen avslutas den 19 November, var med och tävla här du också"

Tävlingsregler
Kopiera bilden och texten och tipsa om tävlingen i din blogg. Om du inte har någon blogg så Tipsa via din FB (Facebook). Lämna länken i en kommentar och berätta gärna vilken färg du skulle välja om just du vann. Glöm inte Email adressen då vinnaren kontaktas via mejl.

Eftersom att jag har kopieringsskydd på bloggen så finns bilden och texten att hämta hem här.

Lite om SGP skal:
"Ett ultratunt, exklusivt designskal från tillverkaren "SGP", som sticker ut från mängden. Skalet är särskilt utformat med perfekt passform och skyddar din mobil med stil och klass. Dessutom är skalet tillverkat i ett hårt och samtidigt lätt plastmaterial som ger din mobil extremt bra skydd mot repor och andra yttre påfrestningar. I denna påkostade förpackning ingår även en separat skyddsfilm till din skärm"

Specifikationer:
- Enkel åtkomst till alla reglage och knappar
- 1 st skyddsfilm för skärm
- 1 st putsduk
- Färg: Valfri (se ovan)
- Passar iPhone 4

Håll utkik efter en tävling

Imorgon kommer det att komma upp en tävling här i bloggen ;) Håll utkik, tror att det är en tävling som kommer att kunna passa många utav er ;)

Två år & en dag

Vet ni vad jag har missat att skriva ett inlägg om? Igår var det exakt 2 år sen vi fick reda på att jag var Gravid. Tänk att det redan har gått två år sen den där underbara dagen som förändrade vårt liv föralltid. Tänk vilken otroligt lyckligt lottad människa jag är, som har haft äran att få bli mamma. Det är ingenting man ska ta för givet har jag fått lära mig. Det är en otroligt fin gåva som inte alla har chansen att få. Att bli mamma är det bästa som nånsin har hänt mig. Som jag sagt så många gånger förr. Alicia är det finaste jag har, mitt allt ♥




Här på dem översta tre bilderna så är Alicia ca 12 timmar gammal, och detta är innan vi ska åka hem ifrån sjukhuset.

Den här bilden togs på kvällen samma dag som vi kom hem. När mina fina tjejer var och hälsade på.


Här var vär vi nästan precis hade kommit hem ifrån sjukhuset och hälsade på nyblivna Farmor, Farfar & Faster :)

Invigning utav vinterjackan!

Idag var det så rått och ruggigt så idag fick faktiskt vinterjackan åka på när jag skulle till jobbet! Och jag ångrar mig inte kan jag säga, det var riktigt kyligt nu när jag väntade på bussen och tåget! Har inte velat ta på mig vinter jackan "för tidigt" i och med att det inte ens är riktig vinter än! Men men idag behövdes det ;)

Har ni tagit fram vinterjackan än ?

 


Vecka 22

{ Tidsinställt }

Barnet:
I vecka 22 är bebisen ca 28 cenitmeter lång mellan hjässa och häl och väger ca 500 gram. Barnet både sover och är vaken, han eller hon har en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest livligt. Den del utav hjärnar som billdar hjärnceller fram till att barnet fött utvecklas mycket nu. Barnet  kan känna med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig gärna om du buffar på det.

Mamman:
Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. De flesta kvinnor mår bra av att ta en paus innan barnet kommer och då är det viktigt att planera in den i tid. Kanske har du semester eller någon annan ledighet du kan ta ut? Du har annars rätt att vara föräldraledig från ditt arbete i 7 veckor innan beräknat förlossningsdatum.

Enga ord
:
Här kommer lite uppdatering om hur jag mår i graviditeten just nu då. Än så länge så mår jag fortfarande bra, har börrjat känna av endel hormoner och blir lätt irriterad och känner att tålamodet inte alltid finns där. Anfådd har jag börjat bli också, kan ligga i soffan och känna att jag andas tungt trots att jag inte gör nånting fysiskt påfrestande. Böja sig ner går fortfarande ganska bra, ibland känns det lite bökigt men oftast går det bra. Bebis sparkar jätte mycket på kvällarna nu, och igår när jag skulle sova så buffades vi med varandra. Så härligt när man känner att man har lite tid att "lära känna" bebis i magen också. Törstig är jag hela tiden nu också, helst på Coca cola eller julmust, eller Godmorgon Sicillien Blodapelsinjuice. Snart har jag mina havandeskapspapper (eller gravidpenning som det nu mera heter) färdiga. Lite små fix kvar bara och sen måste det skickas in fort som attan. Ryggen känner jag fortfarande av så fort jag är på jobbet så den 14:de ska jag på möte hos en sjukgymnast. Är så glad att jag har en Barnmorska som tar mig på allvar.


Designar som aldrig förr

Igår kväll satt jag efter att Alicia somnat och höll på med lite bloggdesign. Just nu har jag två stycken som jag håller på med parrarellt. Den ena har jag fått helt fria händer med och den andra har jag vissa riktlinjer att gå efter. Så himla roligt att sitta på kvällarna och pyssla med sånt där. Det är verkligen ett utav mina stora intressen just nu. Och extra roligt är det juh faktiskt när man får helt fria händer :) Iallfall när man har någon idé om hur man vill göra. Den här ena hade jag en tanke om direkt när jag började.. och då går det juh så mycket fortare och man känner mer drivkraft till att pyssla med det :)

Tänkte att jag skulle visa er dem sen när jag är färdig, har nämligen gjort en "design blogg" där jag kommer lägga upp alla designer allt eftersom jag får beställningar :) Som en liten portfolio. Det kan väl vara lite roligt?

Bulle i ungn

 

 


Mitt nästa projekt

Här kan ni se mitt nästa projekt! Jag älskar verkligen att hålla på med sånt här. Denna back ska nu få nytt liv med lite färg och eventuellt lite text. Men jag kan bara inte bestämma mig hur än. Så jag tänkte att ni skulle få komma med lite åsikter :)

Här har ni dem tre alternativen. Vilken röstar ni på?

Dem två bilderna i mitten är lånade ifrån google.com. Dem andra två tillhör mig.


Bad Torsdag

Nu går vi och badar :) Var så otroligt länge sen nu så det ska bli jätte roligt. Alicia kommer bli över lycklig. Vi har juh trots allt ett årskort som ligger i min plånbok till ingen nytta. Efter blir det nog fika som vanligt *fniss*

Kärlek


Tre röda för kärleken och Nio röda för 9 fina år.


Jag köpte även denna underbara blomma. Hjärtan på tråd! Tänkte att det kunde vara en liten rolig grej att se den växa tillsammans under våra framtida år ihop. Just nu är den juh så himla pluttig, men jag har hört att dessa kan växa "på sig" riktigt ordenligt hihi.


Från en läsare

Jessica om Lykta: Hej! Ville bara skriva att du har en väldigt mysig blogg :)

Svar: Åh vad jag blir glad utav sånna här kommentarer :) Så himla roligt att känna att det man gör blir uppskattat! Tack Jessica, jätte roligt att du tog dig tiden att skriva denna kommentar. Hoppas att det var okej att jag länkade till dig ;)

Lykta


Visst är den fin min vita lykta? Och den lyser så otroligt mysigt. Riktigt kap måste jag säga.

021109 - 111109

På bussen mot flygplatsen i Turkiet ♥


Tjej med diadem

Måste bara få dela med mig av en lite rolig sak. Varje gång Alicia ser eller upptäcker att jag har diadem på mig (vilket händer ganska så ofta), så ska hon promt ha det :D Först så försöker hon ta på sig det själv men tillslut så ger hon upp och låter mig ta på henne det. Och man kan juh inte låta bli att smälta för denna underbara tjej, så otroligt fin på alla sätt och vis, världens härligaste personlighet i denna lilla kroppen. Mamma älskar dig Alicia. Så otroligt mycket ♥


Vecka 21


Här kommer magbilden för vecka 21 (20+7). Imorgon är jag och bebis inne på vecka 22. Härligt ♥


Fika mys

Nu har vi fikat och jag sitter på tåget hem, snart dags att kliva av! Är super trött idag efter stängningen igår (var hemma 23:00) Så nu ska jag väl hem och äta lite middag, och sen mysa lite med min fina tjej innan hon ska sova! Här ser ni vad jag fikande i allafall :D Kaffe och Äppelkaka (med lite för lite äpple i) med vaniljglass!


Fik morsan ;)

Nu har jag slutat jobba & ska strax ta bussen ner på stan för att möta upp Petrah för en fika :)


Doftljus

Mitt favorit doftljus kommer ifrån IKEA! Kan hända att jag redan tipsat er om detta men det doftar juh så underbart! Äpple och kanel! Perfekt både i höstmörkret och till Jul!


Svar på en kommentar

Linda om Nödvändigheter: Din alldeles egna arbetsplats säljer Pierre Robert!

Svar: Hej Linda. Kul att du tog dig tiden att kommentera :) Jag viste faktiskt redan att mitt jobb säljer PR ;) Men vi har dock inte "barn kollektionen".. Inte vad jag har sett i allafall. Tror vi mest säljer Dam trosor och kanske möjligtvis en och en annan långkalsong ;)

Här har ni Mamman också


Här får ni två bilder på Mamman idag också.

Söt med spänne

Det fick bli två suddiga mobil bilder. Men hon är juh bara för söt min älskade Alicia. Så vacker med lilla spännet och Bamse pyjamasen hihi. Just nu sover hon ute i vagnen och har gjort sen klockan 12. Ska straxt gå och lämna henne hemma hos hennes Farmor & Farfar. Jag ska nämligen jobba stängning i kväll & M jobbar till 18. Så hon blir hos Farföräldrarna från klockan 14 till 19 ca. Saknar henne redan mitt lilla hjärtegull ♥


Rubrik

Vet inte om ni kan se att jag ändrat typsnitt på mina rubriker? För er som inte har typsnittet i datorn antar jag att det ser riktigt tokigt ut haha? :) Ni kan väl lämna en kommentar om hur det ser ut för er?

Alicia 15 måndader





Hur låter Tigern/Lejonet? Då nästan "viskar" hon Raawr. Så otroligt söt min finaste tjej ♥

Älskade hissgardiner

Hittade en sida där dem säljer dessa vackra hissgardiner. Precis i min smak. Ska fundera lite på om jag ska lägga en beställning denna månad eller om det får vänta.


Magen då & nu

 

Ni är flera som bett mig att lägga ut bilder på magen ifrån när jag väntade Alicia för att kunna jämföra med magen nu. Dock så är bilderna med Alicia i magen tagna på ett helt annat vis. Men det kanske inte gör så mycket. Jag har dock inte tagit någon magbild för veckan jag är i nu (vecka 21) så ni får två bilder ifrån vecka 20.

Bilden här till vänster är med Alicia och bilden till höger är med Mini. Så ser ni någon skillnad?


Nödvändigheter

Nu när det börjar bli mörkt ute så vill jag faktiskt att bilarna ska kunna se när vi kommer gående, som tur är finns det reflex i Alicias namnskyllt som sitter fram på vagnen, med tanke på att hela vagnen är svart. Hon har även haft en reflex i form utav ett rosa spöke på sufletten, men den är helt plötsligt spårlöst borta. Så igår när vi var ner till Ica så innförskaffade jag oss en ny. Denna gång fick det bli en söt liten jordgubbe. Köpte även en halstub (som även går att använda som ett hårband) ifrån märket Pierre Robert. Lite dyr men förmodligen värd varenda krona i vinter då det blir superkallt.



Vackerbarn ♥


Funderar även på att köpa detta underställ och "rånarluvan" ifrån samma collektion. Möjligtvis att det blir i lila. Nu är bara frågan vart man kan hitta dessa? Här hemma hade dem bara halstuben. Någon som vet vilka återförsäljare Pierre Robert har? Kom gärna med tips!

Ensamma Hemma


Den här helgen har jag ledig helg, äntligen säger jag bara. Tyvärr så jobbar M stängning denna helg. Men vi hinner iallafall ses på dagen innan han åker och jobbar som tur är. Idag gjorde vi inget särskillt, skruttan slog upp sina blå vid sju tiden ungefär (som vanligt med andra ord). När M åkt till jobbet ungefär vid halv fyra tiden så åt jag och Alicia lite mellis, sen tog vi en tur till affären. Handlade lite mys och lite som fattades till middagen. Alicia träffade även på sin kära Lovisa :) Dem blir så glada när dem ser varandra, så härligt att se, trots att Lovisa är lite äldre. Sen gick vi hem och jag började med maten som idag vart Ungspannkaka/Fläskpannkaka. Så otroligt enkelt och riktigt super gott. Topp betyg även ifrån sötnosen.




Efter middagen var det dags för lite Lördagsmys, Alicia fick smaka lite chips och ostbågar. Godiset väntade jag med att börja smaska på tills efter att hon hade somnat ;)


Ostbågar och mjölk, det är grejer det!

Trolldeg


Idag har jag och Alicia gjort Trolldeg..Rosa Trolldeg till och med. Hon tyckte det var riktigt roligt att få sitta och kladda och leka med. Och medans hon höll på så sa hon flera gånger: Baka Kaka! Haha hon är så söt, det var härom dagen som hon började säga det och nu så säger hon det hela tiden. Lill hjärtat mitt




Tänkte att jag lägger ut receptet också ifall att ni ville testa på att göra deg ni också :)

1 dl vatten.
2 - 3 dl mjöl.
1 dl salt.
1 msk olja
.
Ev karamellfärg. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om du vill spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme och sedan låta dem stå till dagen efter. Överbliven deg kan sparas i en plastpåse i kylen ca 3 dagar eller mer.

Jeans



Till vänster är Alicias första par jeans, tror att det är storlek 68 eller 74 på dem, och här till höger så är hennes nya. Dem påminner verkligen om varandra, både med detaljen rosett på fickan och själva modellen. Dem nya är super mjuka och sköna, jag vill helst inte att hon ska ha ett par hårda jeans bara för att dem är snygga. Så ett stort plus till dessa som kommer ifrån H&M (båda två).

Lite nytt

Titta så fint! Igår när jag kom efter jobbet så hade M köpt en ny lampa och en blomma plus en kruka till "datorrummet" ifrån IKEA! Han och Alicia var nämligen där och småshoppade igår förmiddag!


Week 21

Bebisen:
Vikt ca 420 gram, längd ca 24 cm (hjässa till häl).Huvudet blir allt större. Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare. Från huvud till stjärt är längden cirka 20 cm. Vikten runt 420 gr. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Fortfarande kommer förstås den stora merparten av all näring från mamman via moderkakan, men en del passerar nu tarmsystemet fram till tjocktarmen. Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern.


Mamman:
Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.För de flesta är det här en ganska bra tid. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt.

Egna ord:

Vecka 21? Redan, när hände detta? Och jag som trodde att jag gick in i vecka 20 nu, kan ni förstå vilken "chock" det vart när Barnmorskan sa att jag nu var i vecka 21 haha. Tänk att det redan gått 51,1% och 143/280 dagar utav min graviditet. Bebis rör sig mer och mer för varje dag och jag känner tydligt när bebis sparkar. Oftast blir det när jag slappnar av. På dagarna när jag är på jobbet så känner jag nästan inte av bebis alls, kanske för att jag är för stressad hela tiden. Känner fortfarande av att det blir jobbigare och tyngre i ryggen för varje dag som jag är på jobbet. Hoppas verkligen att min ansökan om Havandeskapspenning kommer att gå igenom. Ska skicka in den när som helst nu..det skulle igentligen vart gjort "igår". Men jag fick mitt moderskapsintyg nu när vi var till BM häromdagen. Tänk att vi har en sån tur att vänta ännu en liten mysig och härlig knodd.

MVC-besök vecka 21 (20+1)

Vi gjorde inte så mycket denna gång hos Barnmorskan. Men vi fick lyssna på bebis underbara hjärtljud :) Så mysigt att få lyssna till det, och skönt att höra hur det faktiskt slår där inne. Blev inget blodvärde denna gång och heller inget första SF mått (det skulle vi ta vid nästa besök).



Nästa besök blir inte förens i December, närmare bestämt den 8:de December. Det märks att det inte blir lika täta kontroller nu när det är andra barnet, men det ska tydligen bara vara en mindre kontroll än var det var första gången.

Mardrömmen

{ Tidsinställt }

Såg ni UG (Uppdrag granskning) igår? Det gjorde vi.. och jag har nog aldrig varit så arg, upprörd och ledsen på en och samma gång. Hade en sån frustrerande känsla genom hela programmet. Kan verkligen inte tänka mig hur den här familjen har haft det och vad dem har tvingast gå igenom. Ni som inte sett programmet än, ni MÅSTE verkligen göra det. Och ni kan göra det H Ä R. Berätta gärna efteråt vad ni tyckte om programmet. Vissa människor i denna dokumentär altså, ja jag vet inte vad jag ska säga. Blir rent ut sagt förbannad av att bara tänka på det.


Länkar en gång till ifall att ni skulle missat den ovan ;) Klicka er vidare här.


Denna gång vill jag ha

Kalla det onödiga saker om ni vill, men denna gång vill jag ha saker som "underlättar". Nu har vi det mesta viktiga i bebisväg efter Alicia så nu kan man juh faktiskt få köpa sånt som man kanske inte hade råd med förra gången då man behövde allt viktigt ifrån grunden. Jag tycker faktiskt att när man skaffar barn så är det juh faktiskt inte priset det viktigaste på sakerna man köper, utan kvaliteten, och hur mycket det kan "underlätta" för en i vardagen som är det viktigaste. Vad tycker ni?





Denna söta "sittpuff" kommer ifrån märket Doomoo och kan användas ifrån 0-30 kg. Jag tycker att den ser så himla mysig och ombonad ut. Perfekt också att man kan använda den så länge. Plus att den ser mycket bekvämare ut än en "vanlig" babysitter.



En amningskudde är ett måste denna gång. Funderar på att köpa en inom en snar framtid så att när det börjar bli obekvämt att sova och rulla runt i sängen så har man denna som stöd, som en "gravidkudde". Och det måste juh vara så mycket smidigare och skönare att amma när man har ett bra och ordentligt stöd under armen?


Ett skötbord där man har alla saker ovanför istället som nu på en hylla under skötbordet. Mycket smidigare att sträcka upp armen och ta nånting än att behöva böja sig ner och krongla. Sen så är det juh inte allför roligt när bebis blir lite större och börjar riva ur alla blöjor, oljor, plastpåse rullar osv så som Alicia gör nu. Det kan bli lite tröttsamt att lägga upp alla blöjor ordentligt 3 gånger/dag och vika om alla små handukar osv.



En takvagga. Tänk så bra..tar knappt nån plats och den rör sig lite vaggande när bebis ska sova.

Och denna fastnade jag för direkt. Alicia har juh en vit Stokke Tripp Trapp som hon fick i julklapp. Och det måste nog vara en utav dem bästa grejerna som hon har. Den används dagligen, den är snygg, lätt att torka av och hon kan ha den ett bra tag framöver. Och nu har även denna smarta tillsats för små bebisar kommit. Tänk så det måste underlätta dem dagarna när bebis kanske är lite ledsen och man har massa annat som behöver göras. Då kan man ha lill plutten i samma höjd som en själv när man tex håller på med disken. Eller när alla sitter vid bordet och ska äta mat.. Slipper man ha liten liggandes på golvet helt ensam. Tycker att den är helt genialisk ;) Får nog bli även en tripp trapp åt Mini i magen.

Juleskum

Kunde inte låta bli..hihi! Har varit så sugen på dessa så himla länge, och nu hade dem äntligen kommit till Ica här hemma! Det roliga är att jag gillar inte "skum godis" i övrigt bara juleskum :D


Drömmar från IKEA








Allt kommer ifrån IKEA, förutom blomman med lykthuset som är en googlad bild.



Super frukt

När vi var iväg till stan sist för att handla mat så passade jag på att handla med ett Granatäpple hem, åt det idag och det är juh bara så gott! Dock inte en frukt som man har hemma allt för ofta.


En rättelse

Jag har tänkt helt fel på senaste tiden har jag kommit på nu ;) Jag gick in i vecka 21 igår, inte 20 :D haha. Vilken koll man har. Så nu vet ni det. Vecka 21 altså.

Must och choklad!

Dricker min tredje (ca hehe) julmust för i år :) och testar en för mig ny choklad.. Marabou Sensation Caramel Crips! Nej nu måste jag byta om till arbetskläder!


Alla dessa piller..



Dessa tre burkar festar jag till med varje morgon. En Folsyratablett, en Omega 3 och en Järntablett. Det har varit lugnt med sendragen hitills iallafall denna graviditet, så magnesiumbrist har jag sluppit dra på mig än iallfall. Synd bara att det ska vara så dyrt med alla dessa vitaminer, iallfall när alla burkar ska ta slut samtidigt såklart! Imorgon ska vi till Barnmorskan.. äntligen säger jag bara.

Skönhetsprodukter



Iförrgår så var juh vi och storhandlade, så då passade vi även på att fylla på med lite schampo och sånt där behövligt ;) Och det var inte bara jag som shoppade skönhetsprodukter, utav även min kära Sambo. Tycker att det är ganska så skönt att även han faktiskt "bryr sig om vad han har i ansiktet" osv. Skruttan hade också slut på Schampo så hon fick lite hon med, plus en balsam spray för dem så tovorna hon kan få ibland. Men har ni tänkt på en sak, vad mycket olika produkter vi tjejer behöver igentligen!

Här kommer tre frågor till er.

1. Vad använder ni för skönhetsarticklar, om ni nu gör det ? (Sminkborttagning, toner, dagkräm osv)
2. Vilka märken använder ni? Vilka tycker ni är bäst?
3. Använder era sambos/pojkvänner/män hudvårdsprodukter osv?

1:a November

Välkommen November månad och välkommen graviditetsvecka 21. Nu har du lilla pyret bott i min mage halva tiden, och fort går det! Idag jobbar jag stängning så jag åker hemmifrån med 14 tåget, vilket betyder att Alicia kan vara hemma med mig ifrån dagis idag. M kommer nämligen hem till 15 så medans är Alicia hos Farmor sin ♥ Så skönt att slippa stressa iväg till dagis klockan halvnio på morgonen.



RSS 2.0