Syltkakor

Igår fick vi besök utav Alicias Farbror med familj så då slängde jag ihop lite syltkakor.



200 gram rumstempererat smör (ej margarin)
5 dl vetemjöl (ca)
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker

Hallonsylt
Vatten
Floursocker

Sätt ungnen på 175 grader. Smula ner det rumsvarma smöret i en bunke. Blanda i dem andra ingredienserna. Knåda till en smidig deg (tillsätt eventuellt mer mjöl ifall att degen känns för kladdig). Rulla ut degen till två längder på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och gör en lång "skåra" i mitten som du sedan fyller med hallonsylten. Placera plåten mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta sedan ut plåten och låt kakan svalna. Medans kan du förbereda glasyren (floursocker och vatten). När kakan svalnat, ringla glasyren över och skär sedan i valfria bitar. Kakorna går utmärkt att frysa och tinar snabbt på ca 10 minuter liggandes på ett fat i rumstemperatur.



Kommentarer
Postat av: SHORTY

åh dom där får du gäääärna bjuda mig på nångång haha!

2011-11-22 @ 21:40:03
URL: http://shortys.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
spara uppgifter?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0