Kläderna ifrån "Tjejdagen"

Kom på att jag helt glömt bort att visa er kläderna som jag köpte till mig själv sist då när vi hade "tjejdag". Det vart mest baskläder, men det var det som det verkligen saknades utav i gaarderoben. Det vart inga mamma kläder förutom byxorna. Kände att jag ville kunna använda dem även efter att bebis kommit ;)











Denna fick bli med en bild ifrån H&M istället, färgen såg så annorlunda ut på bild.


Vanliga leggings och ett par "jeans leggings"


På Pappas jobb

{ Tidsinställt }

Tre bilder på världens härligaste tjej igår. Jag och Alicia tog tåget in till stan och sedan bussen ut till M´s jobb. Efter det så åkte vi och storhandlade..Så otroligt skönt när skåpen är fyllda. Sen så åkte vi hem och åt varsinn Pizza till middag. En lagom ledig dag helt enkelt.







Vi älskar dig

Halloween pumpan 2011

{ Tidsinstältt }











Visst vart det väl mysigt ?

Magbild vecka 20 (19+5)



Ändrade denna bild då den innan inte stämde med veckorna. Men här är iallafall magbild för vecka 20.

Alicias första ryggsäck

{ Tidsinställt }



Den här fina ryggsäcken har Alicia fått utav sin kusin Izabelle :) Visst är den söt? Perfekt att ha med till dagis då den är liten och smidig men rymmer det viktigaste.

Mitt lilla monster ♥

Nu har jag precis varit och lämnat min lilla skelett tjej på dagis :) ♥ Dem skulle ha lite maskerad fest idag ^^, Igår så bakade dem tydligen kokosbollar som dem skulle smaska på idag. Antar att Alicia kommer att vara överlycklig hihi. Själv ska jag straxt lämna vovven hos Svärmor, sen tar jag tio tåget in till stan och jobbar. 12-19.

Det blev tre suddiga bilder, men det är inte så lätt att fota en 14 månaders.







Hon kan lysa i mörkret också hihi.. så söt!

Till min fina




På rumpen ^^,







Detta var då det som jag hittade åt min fina igår. En pyjamas, som jag har spanat på enda sen i Juli tror jag att det var. Så fin och mjuk. Hon kommer va så fin i denna :) Och ett par super sköna "jeans", dock inte fodrade. Men om man har dem under fodrade överdrags byxor eller så småning om i overall så gör det nog inte så mycket. Dem påminner faktiskt ganska så mycket om Alicias första jeans. Kan visa er sen nån dag ;)

Ett personligt inlägg om stress.

Idag kände jag nästan att jag bara ville bryta ihop nu när jag kom hem efter jobbet (åkte 10 imorse jobbade 12-18:30 och var idag faktiskt hemma redan straxt efter 19 då jag fick åka bil hem idag, tack gode gud). Jag får så sjukt ont i min rygg av att jobba. Det spelar ingen roll om jag sitter i kassan, står i kassan eller står i självskanningen. Det känns som att min rygg låser sig helt efter ett tag och när den värken väl har kommit så finns det inget som kan få bort den. Idag har jag även fått stått och värvat medlemmar i någon timma eller två och det var väl helt okej, förutom ryggen då som spökar hela tiden, plus att jag även får så ont i fötterna nu. Vet inte om det är pga att man står på ett stumt betonggolv eller om det är för att jag väger något kilo extra nu? Jag vet iallafall att jag känner att det blir en sån påfrestning på min kropp och att jag tycker att det är himla jobbigt, men samtidigt så vill jag inte hålla på och klaga hela tiden. Plus att det finns juh inga andra arbetsuppgifter som jag kan göra som inte är särskillt tunga eller påfrestande. Dessutom nu så har vi så otroligt mycket kunder, och jag har hört flera arbetskollegor disskutera om att det förmodligen kommer att se ut så nu FRAM TILL JUL !? Jag förstår inte riktigt hur jag ska orka med? Jag har ont redan nu och när julhandlingen sätter igång där i December så kommer jag att gå under känns det som just nu.

Jag har dessutom ont i ryggen redan sen tidigare. Inte bara nu altså p.g.a min graviditet. Har alltid haft en dålig rygg med lätt för värk. För något år sen så gick jag regelbundet till en kiropraktor som beskrev det som att jag har tre "låsningar i ryggen". Det är altså kotor på tre ställen i ryggen (en i nacken, en i mitten och en i svanken) som låser sig, eller hoppar fel (så kanske man kan beskriva det på ett lätt sätt) Och det ända sättet att få bort detta är gå till en kiropraktor, men får man göra det som gravid undrar jag ? Den KP´n som jag gick hos då påpekade även för mig att jag behövde uppsöka en ortoped då jag har en lite "konstig" lutning på fötterna. Sagt och gjort, jag fick sedan reda på att jag har sk "hålfot" och behöver hålfotsilägg. Men nu är det så att mina ilägg blev dåliga för länge, länge sedan och jag har inte "haft tid" att fixa nya. Kanske även att det påverkar min ryggsmärta i kombination med dåliga skor, graviditet, tungt jobb, dålig rygg, dåliga kuddar + madrass i sängen osv?

Jag kan även inte låta bli att oroa mig för bebis i magen. Jag är så sjukt stressad hela tiden så jag hinner knappt stanna upp och känna efter hur bebis mår där inne igentligen. Nu längtar jag så otroligt mycket till BM besöket nästa vecka så att jag kan få "svart på vitt" att allt ser bra ut. Jag menar det kan knappast vara bra att stressa såhär mycket? Det känns som att det inte bara är jobbet som jag känner stress och en stor press på, utan även hemmet och min familj. Nu när M har börjat jobba igen så går vi om varandra :( Han kliver upp vid 4 tiden på morgonen när jag fortfarande sover, åker till jobbet och kommer hem igen vid 15 tiden, då har jag antingen precis åkt där vid 13-14 tiden eller så har jag åkt på morgonen efter att jag lämnat skruttan på dagis. Sen oftast när jag kommer hem så har han antingen redan gått och lagt sig, somnat på soffan eller så hinner vi säga "Hej" och sen går han och lägger sig. Precis så var det idag. Vi möttes i Alicias rum efter att jag precis klivit innanför dörren, jag tog över nattningen och han sa godnatt och gick och la sig. Så kommer det att se ut iallafall hela den här helgen.

Känner även ganska stor press i att hemmet kommer i, säg 5:te hand. Jag behöver diska, finns disk sen någon dag tillbaka men jag förmår mig bara inte. Jag orkar verkligen inte när jag kommer hem så här sent. Jag är så slut i kroppen så jag kan bara inte. Diskhögen växer och så även dammrottorna, tvätten som jag tvättade för några dagar sen står ren i IKEA påsar i hallen och bara väntar på att någon ska plocka upp det och vika in i alla skåpen. Men vem ska göra det ? Och när ska det hinnas med ? Utöver det så har vi inte lyckats hitta någon permanent hundvakt åt Alfons på dagarna. Just nu så är han antingen hos M´s underbara Mamma som alltid ställer upp, eller hos min syster Anna. Men det blir så hattigt och även där kommer stressen att jag kanske måste hinna till andra sidan byn efter att jag lämnat Alicia på dagis för att sedan stressa till tåget för att hinna till jobbet. Eller att jag måste ringa och fixa hundvakt klockan 20-21 kvällen innan för att det ska kunna lösa sig.

Har även massa papper som måste bli färdigt, papper som ska lämnas in till Försäkringskassan och till jobbet. Men det blir uppskutet hela tiden då jag har så mycket i huvudet att jag glömmer bort det eller helt enkelt bara skjuter det framför mig hela tiden. Har räkningar som måste betalas, lappar till dagis som ska lämnas in. Och inte nog med det så ska jag betala tillbaka 3000 kronor på skatten den här månaden. Vilken höjdare då jag fick as dålig lön den här månaden. Plus att vi hade räkningar på ca 15000 kronor och då är inte maten inräknad.

Önskar att jag fick spendera all min vakna tid tillsammans med min underbara dotter, min familj och mina vänner. Vill bara att ni ska veta hur mycket jag uppskattar er. Tack för att ni alltid finns där. Usch det känns som att detta inlägg skulle kunna bli fjorton sidor långt...men jag skippar det idag. Tänk om man bara hade mera tid över helt enkelt. Och att man bara kunde få göra ingenting utan att behöva känna den här pressen...

Nu vart det här ett väldigt personligt inlägg känner jag, brukar inte vilja dela med mig utav alltför "nära" tankar osv. Men jag kände att jag behövde få ur mig lite.

Invigning Bolandcity

Tänkte bara tipsa alla er läsare som bor i Uppsala området om att butikerna ( H&M, Lindex, Cubus, Din sko, Dressman ) har invigning här vid mitt jobb (Bolandcity) :) Så om ni har vägarna förbi passa på att fynda ;) Själv hittade jag lite åt Skruttan! Bl.a. en pyjamas som jag letat efter och ett par mjuka jeans! :)


Jag och magen

Här har ni mig och det nya hårbandet :) Jag gillade det verkligen, kanske snäppet bättre än mössa faktiskt ;) Och sen en bild på mig och Lill kulan, som
inte är så liten längre i en ny tröja och mamma leggings ifrån gårdagens shopping ;) Nej nu blir det jobb!


Accessoarer

{ Tidsinställt }

Här är lite smått som jag köpte till mig själv igår. Ett sött hårband med knut mitt på och sen två minilack ifrån Depend. Det är faktiskt två olika pastell färger ;) Även om det kanske inte riktigt går att se på denna bild. Såg att texten blev liten och suddig också, men jag han faktiskt inte fixa det.


Till mammas hjärta ♥




Våran Middag igår

Ja som jag skrev igår så gick vi tjejer ut och åt efter en hel dag med massa shopping. Och det var verkligen supergott. Jag älskar Grekisk mat, det är nog en utav mina favoriter. Efter en trerätters så var min mage stor och hård som ett hus kändes det som haha :D Men det var det sååå värt ;) Här kommer lite bilder.


















Nått litet åt bebis i magen


Heldag på stan

Nu är jag hemma efter en heldag med shopping och supergod trerätters middag :) Så roligt med en tjejdag! Vi åkte 11 tåget imorse och kom hem kvart i 8! Så nu är kassarna fulla och fötterna trötta ;)


Underbara barnkläder

{Tidsinställt}


Har ni sett så vackra barnkläder ? Dock tyvärr lite över våran prisklass. Men titta kan man alltid göra eller hur?


 


Mamma shopping

Något utav detta hoppas jag att jag kan lyckas få med mig hem ifrån shoppingen idag. Tänkte även kika inne på Cubus efter några fina cardigans. Är nämligen i stort behov utav sånna.








Tänkte även kika på några pyjamaser åt hjärtat. Hennes pyjamasfront behöver verkligen fyllas på ;) Hittade ingen bild på den som jag länge har spanat på så jag hoppas verkligen inte att dem inte säljer dem längre. Skulle vara typiskt min otur.



Dessa husdrömmar...

Styleroom.se ... skulle kunna drömma mig bort i timmar. Åh vad jag önskar att jag hade "det där" huset. Vet precis hur jag skulle vilja ha det. Både insida som utsida. Tänk när det äntligen är vår tur! Undra när det blir!


 


Mina presenter

Kom på att jag helt glömt bort att visa er alla fina presenter som jag fick när jag fyllde år för ett tag sen. Men här kommer lite bilder iallafall tillslut.

Utav min Stora älskling fick jag den här ljuvliga spegeln. Jag älskar den och den är verkligen helt i min stil. Och jag hade tjatat om en helkroppsspegel så otroligt länge så jag blev så glad :) Tyvärr så sitter den inte än uppe på väggen så det är någon liten dam som har gjort massor utav handavtryck på den som ni kanske ser ?





Fick även denna dunder plattång ifrån märket G.A.M.A utav M. Den är toppen för mitt hår och ingen kan vara gladare än jag. Nu tar det inte längre en halvtimme att fixa håret hehe.



Utav Svärisarna så fick jag en "Tjejdag"..med shopping och middag! Så imorgon ska jag, Svärmor, Sofia (M´s lillasyster) och Mikaela (M´s brors Sambo) gå på stan hela förmiddagen. Kommer att bli så mysigt. Och på eftermiddagen så avslutar vi med middag på en Grekisk resturang. En perfekt present åt en shopping galning som mig ;)



Utav mina tjejer så fick jag ett presentkort på H&M som antagligen lär ryka imorgon hihi. Fick även ett presentkort på H&M utav min syster Anna med familj.




Och det här underbara armbandet ifrån SNÖ fick jag utav min syster Linda med familj. Så fint, men tyvärr en aning stort. Och sen utav min syster Maria + fam så fick jag lotter. Vann dock bara en tia haha, typisk min otur i spel.

Klar favorit

Till skillnad ifrån inlägget under så kommer här nånting som jag verkligen älskar :D Kall pannkaka med strösocker, kan vara bland det godaste jag vet :) Det vart mycket prat om mat här idag och två kanske för er helt ointressanta inlägg! Men jag har jobbat idag! 12-19:30! Åkte 10 kom hem kl 21 ;) Upp imorgon igen, så nu blir det sängen! Godnatt...


Ingenting för mig

Måste bara få säga en sak! Jag hatar verkligen Mackrill i tomatsås haha! Och doften ska vi inte tala om! Har aldrig klarat av den och kommer aldrig att göra! Jag förstår verkligen inte hur man kan vilja äta nåt som luktar så äckligt, det kan juh verkligen inte smaka bra? Otur för mig bara är att jag har en sambo och en dotter som gillar det ;) Så nu är min fråga till er...Tycker ni om det?


En bra dag.

Idag har jag haft en sån där produktiv dag igen, en sån där dag då man får mycket gjort! Jag känner verkligen att när jag är ledig några dagar i streck såhär, så kommer energin och lusten till att fixa till & städa hemma tillbaka. Annars när jag jobbar hela tiden så är jag bara så trött när jag kommer hem att jag helt enkelt struntar i allt som måste göras. Jag bara "skiter" i det rent ut sagt. Visst kan jag plocka undan och sånt där smått, men inga stor städningar direkt ;) Och är man "bara" ledig en dag, då vill man juh passa på att göra antingen så lite som möjligt den dagen så att man är utvilad dagen efter när det är dags för jobb igen, eller så mycket roligt som möjligt som man inte hinner när man jobbar!

Nu har jag iallfall varit ledig Torsdag, Fredag & Idag (Lördag). Torsdag/Fredag för att jag bara var ledig enligt schemat, och idag för att M & jag jobbade samma helg så jag fick ta föräldraledigt idag, och han imorgon. Nu ska vi på middag hemma hos min Syster Anna :) Och tydligen så har Alicia precis lärt sig att säga Moster haha :D

Hörs senare mina vänner.

Två frågor

Anonym om Älskade Mini : Kommer hon Amanda vara gudmor till denna tös/grabb också? :)

Svar:
Du lämnade inga kontaktuppgifter så att du får ditt svar så här istället. Vi har inte bestämt ifall att "Hon" Amanda kommer att vara Gudmor till Mini. Vi har inte disskuterat några gudföräldrar över huvudtaget än. Så det återstår att se.

Elin Blivande 5 barnsmamma
om Dagis - RUL - Hem - Jobb: Hur gick det då:-D Kram

Svar: Hej Elin! Du hade en lösenordsskyddad blogg så jag tog ditt svar här istället ;) Tror att din fråga handlade om hur det gick på RUL..och det gjorde jag ett litet inlägg om senare så du kanske redan har fått ditt svar? Det gick iallafall jätte bra på Ultraljudet. Bebis mådde bra och allt såg fint ut.

GG

G o s s i p G i r l



Blair eller Leighton Meester som hon igentligen heter är juh bara för vacker.

Nästan som jag tänkt mig

Som så många gånger förut, TRYCK på f5 om det ser konstigt ut, eller om ni inte kan se den nya designen :)

Mitt älskade hjärta ♥






Nytt som ni inte sett






Mössan och vantarna handlade jag när jag & Alicia var med Petrah på Gränby för någon vecka sen. Den underbara "Annorack" jackan köpte vi vid ett besök i Valbo för ett tag sen då Alicia verkligen behövde ännu en höstjacka. Den svarta hon har är lite mer "fin & opraktiskt" för att ha på dagis, om man nu ska kalla det så. Kom på att jag glömt att visa er detta.

Hälsa på Mini

Jag kan inte låta bli att säga "han" när vi pratar om bebis, men samtidigt så tror jag endå att det kanske är en liten flicka. M tror att det är ännu en liten tös. Gud så svårt det är, tror att jag kommer att ändra mig fram och tillbaka under hela graviditeten haha.




Våran eftermiddag

Idag hann jag inte ens hem efter jobbet, utan M och Alicia hämtade upp mig efter att jag fått skjuts hem ifrån jobbet! Så åkte vi direkt till Tierp så att M kunde köpa nya "finskor" och en slips inför begravningen som vi ska på imorgon fm! Efter det åt vi en god middag! Och sen så åkte vi hem och har donat och grejat med kläder och annat inför imorgon! Hunnit duscha och lägga lillan också såklart! Nej nu ska vi försöka sova lite! Godnatt.


Riktigt bra



Hundra gånger bättre än orginalet och bättre än Pluras version.

Mmm så gott

{ Tidsinställt }


Älskade Mini ♥



Idag har vi fått se våran lilla Mini i magen ♥ Tänk att Alicia ska bli stora syster. Helt fantastisk känsla. Allt såg så bra ut & bebis är 18 cm lång och väger ca 190 gram. Vi blev även flyttade denna gång också, från 15 Mars till 20, så bara 5 dagar. Så nu byter vi veckor på Tisdagar istället. Så Idag har jag altså gått 18 fulla veckor och går in i vecka 19.

Ultraljudsbilder kommer upp imorgon, nu ska jag straxt iväg till jobbet.

Dagis - RUL - Hem - Jobb

Har lämnat Alicia på dagis för en stund sen, när M lämnar henne så springer hon in och vinkar glatt, idag var hon lite mer skeptisk och det märktes att tårarna var nära :( Men jag ringde nyss och det hade gått bra, hon lekte så fint :) Stolt man blir över Lill hjärtat <3 Just nu sitter jag på tåget in mot stan! Kvart i tio är det dags för RUL och vi ska äntligen få se lilla mini <3 Denna gång har vi bestämt oss för att inte kolla kön, men så svårt det kommer kännas när man väl är där :p Börjar bli lite pirrig och nervös nu ja ;) Önska oss lycka till !


Thai middag

Hade ingen matlåda idag så att det fick bli detta till Middag :) Super god "thai låda", finns på City Gross för er som är sugna ;) Slänger in en bild på mamman också!


Ett tips

Ett litet tips, byt ut dem vita skosnörerna i dina svarta Converse imot svarta istället :) Jätte snyggt tycker jag, och roligt att kunna variera!


Fälaren i bilder

Här kommer de sista bilderna ifrån våran utflykt till Fälaren i Lördags. Hoppas att ni ska gilla dem.














Nytt te

Testar ett nytt te till frukost idag! Kan slänga in en kommentar senare om hur det smakade.


I landsproblem

Åh så irriterande, jag har tröttnat på min bloggdesign för länge sen, och nu är det så att jag har en helt ny som är i princip helt färdig, det enda som saknas är en header och en ny profilbild. Funderar på om jag ska göra headern efter RUL:et på tisdag när vi har fått lite bilder på Mini i magen, sen så är det så svårt att välja ut dem "finaste" bilderna på Alicia, då alla är lika fina. Jag får beslutsångest ! Vilket intressant inlägg för er att läsa va haha :) Men Men, man måste juh få klaga lite ibland också ;)

En höstdag i solen

Igår kände jag att jag ville att vi skulle hitta på något mysigt, så när Alicia vaknat efter sin förmiddagsvila så packade vi in oss i bilen. Med oss hade vi: saft, varm hemmagjord choklad, korv med bröd, bullar och filtar. Måste säga att det var riktigt skönt att få komma ut i naturen lite. Och vad är inte härligare en att grilla korv över öppen eld ? Tyvärr så var det ganska så kallt och mina fötter frös så in i norden i gummistövlarna. Nån som var glad var iallafall Alfons :) Han sprang runt och busade för sig själv hur länge som helst, när han inte tiggde korv då. Alicia var nöjd hon med, speciellt över att det serverades korv till lunch tror jag..




Fler bilder kommer under dagen förmodligen.

19 Veckor

Mamman:
Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram. Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram. Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20. Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare.

Bebisen:
Barnet är 13-15 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 250 gram.
Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Egna ord:

Har börjat förstå mer & mer att jag faktiskt är gravid igen. Bebis rör sig lite titt som tätt och det är såklart en underbar känsla, känns lite mer "verkligt" då. Och på tisdag är det dags, äntligen är det tid för RUL. Har börjat smörja in magen & bröst även denna gång som jag gjorde när jag väntade Alicia, speciellt huden på bysten kan man känna att den börjar "töjas" mer nu när dem växer och ibland kliar det nå så otroligt i huden.


Magbild för vecka 18

Här kommer en som vanligt lite sen magbild.


Effektiv Mamma

Idag har jag faktiskt varit en riktigt effektiv mamma måste jag få säga ^^, Jobbade först 9-15 och kom hem straxt innan 16, fick nämligen skjuss hem idag, så skönt! Kände att jag fick extra energi idag när jag kom hem då hösten visade sig ifrån sin bästa sida med soligt, friskt väder, plus att jag äntligen har en ledig helg framför mig med absolut ingenting inbokat! Så skönt! Så nästan direkt efter att jag klivit innanför dörren så började jag med att storstäda Alicia's rum, efter det var klart så damsög jag dator rummet & v-rummet och efter det så vart det en liten paus med super god middag! Sen tog jag tag i vårat sovrum, böt sängkläder, damsög och plockade iordning tvätten! Och nu tänkte jag ta ut Alfons! Sen ska vi ta det lunch med film & chips å mys! Kan jag behöva! Ryggen värker en del efter dagen bravader ;)


Snart Halloween

{ Tidsinställt }


Tänk att det snart redan är Halloween... Tyckte att vi nyss gick in i Oktober månad och snart är den slut. Dagarna och veckorna bara rusar förbi. Tänkte att vi skulle leta efter en fin pumpa att skära ur och ställa ut vid entrén i år :) Mest för att jag tycker att det är viktigt att hålla på traditionerna nu när man har fått barn. Tycker att hon ska få uppleva allt sånt spännande ;) Tänk om man endå gjorde som i USA innan Halloween, där åker man juh ut hela familjen till en speciell "Pumpkin farm" eller vad det nu kallas och väljer ut en fin stor pumpa tillsammans. Låter juh jätte mysigt tycker jag ^^,




Kommer ni att ha en Halloween pumpa i eran familj ?


Bilder lånade ifrån Google.com

Inlägg ifrån telefonen

Sitter på jobbet! Min rast är slut om typ 1 min och jag ville bara säga att bebis sparkar på för fullt här! Så härligt att sitta i ett fullspäckat rum och det är bara jag som kan känna denna härliga känsla ^^, Underbart <3 Ville bara säga det :)


Middag på Karljohanvägen

{ Tidsinställt }


Som jag skrev igår så vart vi bortbjudna på middag. Det bjöds på jätte god Lasagne och massa härliga tillbehör. Och så mycket trevligare det är att äta när man är många ^^,
Det vart lite suddiga bilder även här då jag glömde kameran hemma och fick ta några med min iPhone istället.






Frågor om stjärnlyktorna

Ni är några som undrat vart dem fina ljuslyktorna med stjärnor på kommer ifrån, och tyvärr så kan jag inte hjälpa er så mycket. Jag köpte dem nämligen på ett ställe som heter "Owes" som ligger ungefär vid Valbo straxt innan Gävle. Och lapparna där märket stog tog jag bort på en gång när jag skulle ställa fram dem. Men jag antar att dem går att hitta på någon annan inredningsbutik som har lite "shabby chic" prylar. Lycka till :)



Dem lyser himla fint när de är mörkt.


Suddiga mobil bilder

Idag åkte vi till Bageriet i Österby och fikade med Amanda & Simon :) Alltid lika trevligt att träffa dem och Alicia vart så glad så. Efter fikan skulle vi kika i en inredningsbutik men den var tyvärr stängd, så vi åkte hem till oss och tittade på bilder ifrån Turkiet istället. Klockan fem var vi bortbjudna på middag hemma hos min Syster Anna med familj, hennes Micke fyllde nämligen år idag.






Mera Turkiet




















Handens fem fingrar

Tänk att en hand kan vara så vacker <3


Min dag

Ja som ni kanske minns så var det juh min födelsedag i Söndags :) Och den var helt fantastisk! Det började med att jag fick "sovmorgon" till 8 och väcktes utav frukost på sängen utav mina finaste. Efter det så fick jag öppna mina paket ifrån M & Alicia och sedan var det dags att börja sätta igång och fixa med det sista innan alla skulle komma :) Tror dem första gästerna kom vid 11 tiden och dem sista gick runt 19:30, så det var fullt upp ifrån första stund. Försökte uppdatera er under dagen men det verkar vara något knasigt med Blogg.se Appen ? Iallafall min :/ Nej nu måste jag äta lite frukost, ska åka och jobba om 45 min. Bilder på alla fina presenter får ni så fort jag hinner.

Nyvaken ^^,



Min tårta

image description

Vi har gått in i vecka 18

{ Tidsinsällt }

I Torsdags 6/10 gick vi in i vecka 18



Mamman:
Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt. Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Bebisen:

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar. Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar att framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.


Egna ord:

Läser lite här och var att "nu känner du dig pigg igen", njae det kan jag väl inte direkt hålla med om. Varje morgon är det en "pers" att kliva upp, och det spelar ingen roll när jag gick och la mig kvällen innan. Har även ätit järntabletter (Nifferex) sen ett tag tillbaka, men känner mig inte särskillt mycket piggare utav dem heller. Känner även att ryggen blir trött mycket fortare på jobbet än den gjorde innan. Och p.g.a det så blir det ganska obekvämt och "outhärdligt" att sitta i kassan flera timmar i sträck. Hoppas att jag kan lyckas "få" ta ut havandeskapspenning denna gång. Med Alicia ansökte jag inte ens om det då det ej behövdes. Snart, snart är det dags för RUL, länktar som en tok. Vill se lill hjärtat som bor där inne i min mage :)

Turkiet i fler bilder






















Jobb & Bak

Imorgon står det jobb (9-15), och bakning på schemat. Det värsta är att jag är inte hemma förens ca 17 imorgon :S Och då ska man juh hinna äta mat också. Tur att M bakade världens godaste bullar igår ^^, Själv tänkte jag slå till på "Min" goda Morotskaka & Cake pops ^^, För er som inte vet vad det är så kommer lite bilder lånade ifrån Google här längre ner :)






Magbild för vecka 17

Jag & Mini <3 Snart får vi äntligen se dig för första gången! Längtar så mycket!


På väg hem

Nu sitter vi på tåget ( jag & Alicia ) Hon är super trött efter en fullspäckad dag, så nu blir det välling och sängen direkt för henne! Själv så måste jag ta tag i disken :( Super tråkigt men det måste juh göras så! Fick med mig en liten påse ifrån H&M ;) Självklart inget till mig själv, utan till sötan <3 som vanligt :)


Doftar ljuvligt!

På söndag fyller Mamman i huset år, så här doftar det nybakta bullar :)


Inskolning dag fyra!

Nu har Skruttan fått en namnlapp och ett kort vid sin hylla på dagis :) Och idag stannar vi en timma längre och äter lite lunch! Efter det blir det hem och vila för tjejen, som nu helt måste ändra sina förmiddagsrutiner! Senare tar jag och Alicia tåget in till stan och möter upp Petrah ifrån mitt jobb :) Vi ska till Gränby och kika lite och ta en fika :)


Målar tjejen!

Vi är på inskolningsdag nr 3 på dagis! Ni kan juh gissa vad vi sysslar med ;) straxt åker jag och jobbar 12-19.


Emil & Niccoles "tvåa"

Fick ett medelande utav fina Niccole för ganska många timmar sen, då var dem på förlossningen och hon var öppen 7 centimeter. Undrar om denna förlossning gått någorlunda fort den också, jag tror det jag. Kanske inte som med storebror Kian men iallafall ^^, Åh så roligt att deras lilla ville komma nu :) På BF och allt, precis som jag sa igår (eller hur Niccole ;) hihi) Nu väntar jag spänt på att få se bild på underverket :)

Blivande dagis brud

Ja idag hade vi som sagt första dagen på Alicia´s inskolning, och trots känslan jag hade när vi åkte dit så lämnade vi förskolan med ett leénde på läpparna och nöjda magkänslor :) Nu var vi trots allt bara där i någon timma och fick en liten snabb visning runt, efter det tog vi på Alicia regnkläderna och gick ut till dem andra barnen. Lill fröken var nöjd och gick runt och kikade lite för sig själv, sen fick hon en hink med geggamojja och en spade och då var hennes dag gjord ;) Härligt att iallafall första besöket kändes bra. Imorgon blir det yttligare 2 eller 3 timmars besök. Känns ganska lagom måste jag säga.

 

 

I bilen påväg till dagis för första gången. Vårat Hjärta

Geggar i sandlådan :} (Pappa var också med såklart)

 

Efter besöket så var vi hem till Alicias Moster. Hon fick i sig lite lunch och busade med Hugo & Melker. Även Sofie kom dit, trevligt trevligt. Efter det åkte vi till IKEA en sväng :) Kom hem med lite smått ;)


ÄNTLIGEN!

Nu har jag äntligen slutat, vilket pass liksom.. 10-18:30! Och det börjar att bli lite tungt för ryggen nu att sitta många timmar i sträck, även lyfta korgar osv det sliter juh på kroppen! Hur ska detta sluta ?


En sån dag

Åh, idag vill jag inte riktigt vara med :( jag är för trött...för trött för att jobba, för trött för att pendla, för trött för allting! Idag är bara en sån där eländigt trött dag! Känner att jag inte har orken att vara trevlig i mot kunder, men jag måste jag vet! När ska jag få vila upp mig? Det känns som att jag åker tåg och jobbar hela tiden! Hinner inte med så mycket annat. Trots att det finns så mycket som jag skulle behöva göra! Nej nu är min rast slut! Hörs senare idag!


Vila i frid finaste Siw ♥ Hoppas att du har det bättre där du är nu :( Kändes bra att jag fick träffa dig en sista gång.

Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd

Hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'

Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Min ängel..

(Jag fick låna en ängel)
Du spred ditt ljus (i mitt liv)
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
Jag fick låna en ängel
För en stund

Vinter/dagis listan

{ Tidsinställt }


Ja ni, för ett tag sen kändes det som att det var lång tid kvar tills dagis, nu är det inte längre veckor, utan dagar. På Måndag den 3 Oktober ska vi börja inskola. Och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Tycker igentligen att lillskruttan fortfarande är lite för liten, men vad gör man när båda "måste" börja jobba? Jag som annars tycker väldigt bra om dagis och vet att barnen får lära sig mycket nyttigt känner helt plötsligt att jag inte alls vill att våran Alicia ska börja på nåt dagis. Jag vill att hon ska vara hemma med oss resten utav livet, hehe nejdå, men nästan så känns det jusst nu. Vet inte alls hur hon kommer att reagera när vi ska börja lämna henne sen, eller alls hur jag kommer att reagera. Om hon börjar gråta då kommer inte jag klara av att lämna henne. Nej nu ska jag inte skriva ett A4 om detta och hålla på att oroa mig i förväg, det kommer jag göra så bra endå ;) Skriver lite mer längre fram om hur hennes tider kommer att se ut osv när vi planerat allt sånt!


Detta är iallafall klart inför dagis & vintern.

Klart:
Overall.
Vinterskor.
Gummistövlar.
Sockar.
Galonvantar.
Tunna tumvantar.
Regnställ ofodrat.
Regnställ fodrat.
Åkpåse.
Liten ryggsäck.
Fårskinn.

Saknas:
Underställ.
Mössa.
Tjocka tumvantar.
Eventuellt ny halskrage.
Fler fodrade byxor.
Fotsack till Emmaljungan.


Kom gärna med förslag om det är något som jag missat, det har jag säkerligen :D



Week 17

{ Tidsinställt }

Mamman:
Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid. Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Om du är omföderska kan det hända att du känner hur barnet rör sig för första gången. Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp.

Bebisen:

Vikten är ca 170 gram & längden från topp till tå är mellan 14 och 16 cm, vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal. Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen. Könsorganen är utvecklade och ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26, hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande.



Egna ord:

Ja, jag tyckte nyss att jag satt här och skrev om utvecklingen i vecka 16, och nu har redan vecka 17 kommit med stormsteg. Snart är det dags (18 Oktober) för Ultraljud och som jag längtar, ska bli så spännande att få se lilla Mini♥. Kanske att jag då kan förstå lite mer att jag verkligen är gravid och att vi ska få ännu en liten pärla?. Ja och som jag skrev i något inlägg tidigare så har jag även nu börjat kunna känna av bebis där inne då & då, så himla mysigt!

Lite nytt till hemmet

{ Tidsinställt }


Åh vad jag längtar tills vi bor i hus, måste juh bara vara så härligt att få fylla det med massa fina saker överallt :}



Det fick bli fyra likadana sånna här muggar (så nu måste några gamla kastas om det ska få plats) Och två stycken skålar. Tyckte verkligen om denna serien.




RSS 2.0