Gott nytt år!

önskar vi er


{ Tidsinställt }

Bittert slut

Hej på er alla ni som fortsätter att kika in här, trots bristen på inlägg under den senaste tiden. Men jag hoppas att ni har lite överseende med tanke på att jag är sjuk. Nu måste jag bara få ur mig lite känner jag, för imorse kom det, det där lilla samman brottet. När man känner att varken kroppen eller knoppen orkar mer. Det var straxt innan frukost och efter ännu en natt med ofullständig sömn, en trotsig liten tjej, insikten om att jag skulle klara ännu en dag/kväll ensam med en liten tjej som kräver 150 % uppmärksamhet ifrån en mamma som knappt orkar ge 50, som tårarna kom. Jag kände bara sån uppgivenhet och trötthet. Jag kan tala om att det är inte särskillt kul att vara dunder förkyld i flera dagar utan en hel natts sömn, när man är gravid och har en liten Smula redan som inte alls förstår varför mamma är så tråkig och irriterad hela tiden. Mitt tålamod vill inte infinna sig och jag orkar verkligen inte tjata på den lilla fröken. Och mitt under allt detta så kommer stressen inför flytten. Ja som ni kanske minns så ska vi flytta på Måndag, och senast kl 11 på Tisdag förmiddag måste vi vara klara. Med flytten, städningen, töminingen utav garaget, ja rubbet helt enkelt. Det värsta av allt är att M jobbar eftermiddag nu och har gjort det i två dagar, så ni kan juh tänka er hur mycket vi har hunnit packa? Det är inte det lättaste att för mig som är sjuk och är själv hemma med barn och hund att hinna packa på dagarna. Helst av allt önskar jag att jag bara kunde få sova, helst hela tiden och att jag kan få bli frisk, det tär något så otroligt på mig att min förkylning aldrig vill ge me sig. Jag orkar helt enkelt inte mer nu. Jag säger upp mig som människa. Det var verkligen inte så här jag hade föreställt mig att året skulle sluta. Bitter, stressad, trött, less, sjuk och jävligt ensam. Och mest av allt ångestfylld för att jag inte orkar engagera mig i Alicia. Världens finaste tjej som är så snäll, man märker hur hon påverkas utav mitt mående, hon blir super gnällig för minsta lilla, och säger jag nej till nånting så lyssnar hon inte för fem öre och gör bara det hon inte får ännu mer. Alla ni som känner henne vet att hon är den som kräver full uppmärksamhet i princip hela tiden, och så har det alltid varit, inget fel i det. Det är bara det att det blir så påfrestande när man verkligen inte klarar av att ge henne det hon behöver. Dessutom har hon två nya tänder som halvt har letat sig upp som förmodligen kliar ganska mycket, hon har fingrarna i mun hela tiden och biter på allt. Kanske även detta som påverkar hennes gnälliga trotsiga humör? Man märker även att sömnen är lite som den är, hon halvvaknar till flera gånger per natt och måste promt hålla mig i handen hela tiden, mysigt? ja visst, men hon väcker mig och jag behöver all sömn jag kan få. Men för att avsluta detta inlägg så vill jag bara säga:

Förlåt Alicia för att Mamma är så trött och irriterad. Snart är jag bättre och då ska vi busa som vanligt igen ♥ Jag älskar dig min fina tjej. Tack för det här underbara året som du har gett mig. Nu lägger vi detta tråkiga slutet bakom oss och blickar frammåt mot ett nytt år i en ny lägenhet med massa spännande saker framför oss.

Inlägg

Slänger upp ett inlägg eller två med lite bilder alldeles straxt, ska bara förbereda dem först ;)
Vi hörs om en liten stund.

Kurerar med C vitamin - Jordgubb

 

 


Mot halsen

Någon som har ett annat förslag som
kanske funkar bättre? :(

 


Älskade katalog

Titta vad som kom i brevlådan igår! Lika roligt varje gång, det är som att öppna en julklapp ;) Har hunnit kika lite grann i den och självklart hittade jag massor åt Skruttan som jag ville beställa NU, helst igår :) Även lite till mig själv såklart!

 


Te med honung

Tar mig en kopp med mitt favorit te och en massa honung, i hopp om att försöka lindra min hesa röst, är jätte rädd att jag ska tappa rösten helt snart.. Det känns som så iallafall! Så himla ansträngande att prata :( Hoppas att detta går över snart!

 


What's cooking?

 

eller snarare baking ;)

 


Julaftonsmorgon






 


Min hals

Kan inte sova! Har så sjukt ont i halsen (är inne på ca tredje veckan nu), det gör mest ont på höger sida och halsmandlarna känns helt svullna! Vaknade av att jag behövde hosta, och det gör så ont i bröstet och halsen när jag hostar.. Det är liksom helt torrt fast det tillslut kommer upp slem!? (ursäkta informationen) Har nu lagt mig på soffan, vill inte väcka M och Alicia som sover inne i vårt sovrum. Det värsta är nog nästan smärtan i bröstet ifrån hostan, den sitter liksom i även när jag inte hostar och det känns jobbigt att andas plus att det tjuter lite!

Vad tror ni? Är det ens nån idé att kontakta vårdcentralen och försöka få en tid? Vad skulle ni ha gjort!? Måste juh få sova på nätterna :(


Belly


Magen i vecka 28 (27+7)


Alicias Julklappar


Julklappar ifrån oss och ifrån våra nära och kära. Kan inte förstå så mycket fint Skruttan fått. Och vi är så nöjda med allting, Alicia har lekt och testat alla sakerna redan och allt får topp betyg ;) Tack så hemsk mycket både min och M´s familj. Ni är bäst! ♥









Känner ni igen denna fina docksäng möjligtvis? :)


Hon fick även ett presentkort på BR leksaker och en mätsticka som jag glömde att fota.

 

 


Mamma och Mini vecka 28

Bebis:
Den här veckan väger bebisen ca 1200 gram och är ca 38 cm lång från topp till tå.Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.Nu blir barnets kropp mer trind och rund. Tänk att ditt barn har mer än tiodubblat sin vikt på 11 veckor! Från och med nu ökar det sin vikt med ca 27 gram varje dag. Här är ett betryggande faktum: nio av tio barn som föds vid den här tidpunkten överlever.

Mamma:
Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5 - 5,5 kg,där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Egna ord:
Sen den 21:a December och fem veckor framöver så har jag blivit sjukskriven. Altså fram till den 25 Januari, och graviditetspenning har jag ansökt om att få ifrån den 20 Januari, så förhoppningsvis så kommer dessa dagar att avlösa varandra relativt smidigt (jag menar man vet juh aldrig med F-kassan). Fortfarande trött och har även börjat fått lite små ilningar i svanken i mellan åt, även lite molvärk i magen till och från. Inget allvarligt dock. Bara ovant då jag inte hade något liknande när jag väntade Alicia. Fortfarande ingen halsbränna än så länge, därimot så kan det kännas som att jag ska få sura uppstötningar när jag ligger med huvudet lite böjt. Har inte haft några hemska sendrag än heller som jag hade väldigt ofta med Alicia, men vem vet, det kanske kommer smygandes? Känns som att det kanske börjar bli dags att börja disskutera namn lite mera seriöst här hemma också, tror vi har kanske ett eller så. Även om vi absolut inte kommer att bestämma oss helt förens vi har sett lilla mini, men det kan juh vara bra att ha några förslag kanske? Sover mig fortfarande igenom hela nätterna, inget nattkissande här inte haha ;) Ja det var väl det jag kunde komma på just nu.

Tomtegröt

Fick bli en sen frukost idag! Tomtegröt och skinksmörgås! Idag ska vi hem till min stora syster klockan fyra och äta lite julmat! Nu på dagen blir det nog mest mys framför teven här hemma!


Säger hej

Åh ni anar inte vilka fantastiska julklappar vi har fått :) Jag har fått en riktig dunder present, ni ska bara veta! Kan säga att denna blogg kommer att bli så mycket roligare och finare ;) Alicia har blivit överröst med fina julklappar och hon var så trött när vi kom hem så att hon somnade på två röda!

Nej nu ska jag och finaste M fortsätta mysa :)


God Jul alla läsare


Fotograf: Matilda Svensk

Dan före dopparedagen


Ja här har ni den.. årets skörd ;) Fast här är juh inte mina klappar till M med, och inte heller hans till mig. Det blev några stycken! Har suttit och slagit in dem sista nu såhär på kvällen. Och nyss har jag tagit en lång varm dusch, sedan fick det bli ett glas julmust och en julvört med julskinka och senap på, trots den sena timman. Men är det jul så är det. Eller vad säger ni?

Tröjan fyndade jag idag när jag sprang runt på stan en sväng. Ett riktigt kap var det faktiskt. Hade tänkt ha den imorgon, vad jag ska ha till återstår att se imorgon, möjligtvis strumpbyxor om jag fortfarande kommer i dem haha.

Då gråter jag

Jag gråter när jag läser detta, förstår inte hur nått sånt här "kan hända i Sverige". Jag blir så otroligt ledsen och arg. Hur kan sådana människor få vara läkare? Och hur kan sköterskor som står brevid och till och med gråter inte göra nånting åt det? Bara för att läkaren är rutinerad? Jag kan inte tänka mig hur den här familjen mår. Dem skulle ha varit tre stycken nu igentligen, nu är dem bara två. Det värsta som kan hända har hänt dem och jag lider med dem :'( Usch så sorgligt.

Ni kan läsa artikeln här

Brända mandlar


Färdiga julkort

{ Tidsinställt }


Vet att ni var några stycken som var sugna på att se hur julkorten blev, här har ni några utav dem. Dock har jag inte hunnit skicka alla så det får bli så att några delas ut direkt när man ses istället. Men vad gör väl det?


Julstök

Nej nu måste jag köra ett sista ryck här hemma. Hunden är bortlämnad och lill tjejen är på dagis idag faktiskt, hon har inte varit där sen dagen efter Lucia så jag tänkte att det blir perfekt för henne att få komma dit idag och leka och busa lite med kompisarna innan det blir lång ledigt igen. Själv har jag slängt in en tvätt med bara jeans i maskinen som jag straxt ska hämta, plockat undan har jag redan hunnit gjort, nu väntar damsugning och lite annat. Och undan måste det gå, klockan tolv ska jag ta tåget in till stan, gå en snabb runda på stan och sen hämtar M upp mig efter att han slutat jobba och så tar vi och handlar mat, förstår inte hur jag kan säga det ens, vi ska storhandla idag, den 23, trots att jag som endå jobbar i en matbutik vet hur sjukt mycket folk det kommer att vara. Trodde faktiskt att jag var smartare en så haha :D Förövrigt så är det smulans Farfar som hämtar på dagis idag, jag anar att det är nån som kommer att bli överlycklig.

Ikväll blir det till att ta hand om disken, sedan ska vi pynta granen och slå in dem sista julklapparna. Åh imorgon är det äntligen Julafton (höll på att skriva julaffron där haha) Som jag har längtat. Det kommer bli så mysigt. Hoppas bara att det slutar vara så tråkigt väder här (grått och plus grader), igår kväll snöade det stora flingor. Det är som bortblåst idag kan jag säga. Nej nu måste jag skynda.

Smulis Julklänning

Den gör sig dock inte riktigt rättvis på bild, men vist är den fin? Jag har verkligen fastnat för den här blåa färgen. Nu saknas bara ett fint rosett hårspänne som jag måste lyckas hitta nånstans idag. Klänningen och ett två pack med strumpbyxor kommer hon att få som morgonjulklapp :) Dock så kommer hon att ha den här (den granit svarta till höger på bilden längst ner) på morgonen, den blåa är nog inte så ultimat att äta julfrukost i ;)



Tacomys


Min Jullista

Pepparkakor Lussebullar
Ischoklad Knäck
Egen risgrynsgröt Köpt risgrynsgröt
Köttbullar Prinskorv
Sylta Pastej
Lax Sill
Revbensspjäll Kalkon
Jansonsfrestelse Kokt potatis
Julkorv Julskinka
Röbetssallad Rödkål
Skånsk senap Bords Senap
Ris a la malta Ostkaka
Glögg Julmust
Plastgran Äkta
Mysteriet på greveholm När karusellerna sover
Utomlands Sverige
Borta Hemma
Chokladkalender Paketkalender
Ge Få


Hur och med vilka ska du fira jul i år?
Våran jul i år kommer ungefär att se ut som den gjorde förra året. Vi vaknar här hemma och M slår på julmusiken, vi sätter oss vid granen och alla får öppna varsin "morgon julklapp". Sedan tar vi en dusch, gör oss iordning lite smått, tar ut hunden på en promenad och sedan åker vi hem till min äldsta syster Anna med familj. Där brukar vi vara några stycken som äter julfrukost ihop, hemmagjord risgrynsgröt med en gömd mandel, julskinksmörgås osv. Sedan när alla är proppmätta (det brukar ta en stund haha) så byter vi lite julklappar alla vi som är där. Sen myser vi lite, dricker kaffe och äter julgodis. Vid lunch tid så kommer vi förmodligen att åka hem, slappa i soffan framför teven, lägga Alicia en stund och sedan göra oss i ordning för resten utav dagen. Eventuellt byta om, fixa håret osv. Sen går vi över till M´s föräldrar och där kommer Marianne, Svante (M´s mamma & pappa), Sofia, Niklas, Jesper, Fredrik (M´s syskon) Mikaela och Minella (Fredriks lilla familj) och Gunilla (M´s Farmor) att vara. Antar att vi kommer att kika på Kalle anka klockan tre tillsammans med resten utav Sveriges befolkning. Sedan äter vi god mat och öppnar julklappar. Kommer att bli den bästa julen :)

Vad önskar du dig i julklapp?
En parfym, en mössa, krokar till köket, ja ni vet väl ungefär vad jag önskar mig efter att jag gjorde den här (klick)

Vilken scen är bäst i kalles jul?
Tomteverkstaden alla gånger.

Har du firat jul utomlands nångång eller skulle du kunna tänka dig att göra det?
Nej det har jag inte gjort, har svårt att tänka mig att göra det också. Det skulle möjligtvis vara i New york då i sånnafall. Jag skulle inte vilja fira jul i ett varmt land utan snö.

Vilken är din favorit jullåt?
Oj den var svår, ni kan få några favoriter, Christmas time med Bryan Adams, All i want for christmas - Mariah Carey, Its the most wonderful time of the year - Andy Williams, Några svenska jullåtar, det stårlar en stjärna, En stjärna lyser så klar, Himlen i min famn, Hej mitt vinterland.

Vilken julfilm är den bästa?
Fyra måsten varje år: The Holliday, Grinchen,Polarexpressen och Tomten är far till alla barnen.



Bamse balsam

Igår när Alicia och jag var på stan så sprang vi in en snabbis på Apoteket vid station. Hämtade ut briccanyl som hon fick utskrivet igår, passade även på att köpa lite sånt där nödvändigt som en ny tandborste och Bamse balsam åt Smulan!

 


Farbror Niklas födelsedag/fjärde advent

Hej på er! I Söndags var det fjärde advent, men även Alicias Farbror Niklas födelsedag. Det firade vi hemma hos Alicias Farmor och Farfar med en massa gofika. Jag var lika proppmätt som alltid när jag gick hem därifrån. Alicia var super vild och sprallade runt som bara den, vet inte vart hon fick all energi ifrån. Men jag kan säga att hon gillar att stå i centrum. Hon var inte still en sekund ens, vet inte varför vi inte döpte henne till Vilda för ;) Men vem vet, det kanske är en liten Vilda som bor i min mage nu istället!?

Jag som saknat lite julkänsla nu dem senaste dagarna kan säga att hemma hos Svärisarna kan jag känna den igen, det är så mysigt där hemma och jag trivs så bra där ♥ God mat och gott sällskap, vad mer kan man önska sig så här i juletider?




Farbror Niklas och Alicia skrapar trisslotter

Dessa häftiga täljstens is kuber fick Niklas utav oss, riktigt coola. Ni kan läsa mer om dem här



Details details



Magen x 5




Magen vecka 27 (26+7), bilderna är tagna i lite olika vinklar.

Dem där julkorten

Ute i sista minuten som vanligt när det gäller julkorten :p Det är bara det att det är den 20:de idag och jag har inte ens gjort färdigt själva korten haha :D Nu vet ni vad jag pysslar med ikväll!

Har massa bilder ifrån dem senaste dagarna som jag inte har hunnit visa er, även veckas magbild, och idag går jag in i vecka 28 till och med.. Hade jag nästan "glömt" Får se om det blir några bilder ikväll redan (Sambon spelar poker på laptopen) Annars får det bli imorgon!

Kram på er.


En liten Stor sak

Denna hittade jag i mitt skåp när jag kom till jobbet idag :) Hon vet allt hur man gör en gravid kvinna glad den där Petrah ;) hihi!


Kaffe och kaka

Tar mig en cappucino och en pepparkaka innan det är dags att svira om till arbetskläderna! Stängning står på schemat idag och jag känner på mig att det kommer bli en fullspäckad kväll!


Vi vecka 27

Bebis:
Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd och väger ca 1 kg. Foten har nu hunnit bli fyra cm, låret är ca fem cm och huvudets diameter är sju cm. Huvudets omkrets uppskattas till att vara ca 26 cm. Nu liknar barnet en tunnare, mindre och rödare variant av hur det kommer att se ut vid födseln. Även om systemen inte är helt färdigutvecklade ännu har barnet vad som krävs för att överleva utanför magen. Nu öppnar även barnet sina ögon. Ögonen kan skilja på ljus och mörker och de öppnas och stängs och tittar åt båda hållen – barnet tränar sina ögonmuskler helt enkelt. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig.


Mamma:
Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Har du kanske börjat att lägga på dig lite grann? Alla gravida kvinnor ska lägga på sig en del kilon, men hur mycket varierar. Mellan 7-18 kilo är vanligt. Det viktigaste är att viktökningen är någorlunda jämn, och att du inte går ner mycket i vikt. Det är inte ovanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist.

Egna ord:

Ja vad ska man säga? Trött, trött och åter trött. Spelar ingen roll vilken tid jag kliver upp, vad jag gör osv, jag är endå lika trött hela tiden. Och känslomässig måste jag säga. Vissa dagar känner jag att jag skulle kunna börja gråta för "ingenting", och det gör jag också. Kan tex var att jag inte vill jobba den dagen, att jag inte orkar pendla, att jag inte har några kläder, ja ni fattar. Och annars så är jag inte direkt typen som gråter, så det är lite ovant ja. Även för M kan jag tänka mig ;) Sover fortfarande hela nätterna, och skulle jag lyckas bli väckt så somnar jag antingen om på två röda, eller så blir jag super pigg och hungrig och kan inte somna om förens efter en nattmacka. Börjar även bli lite less på den ständiga kommentaren "När sa du att du skulle ha nu igen? 20 Mars? Jaha Ojj, sådär stor är inte ens min kusin och hon ska ha i Januari" -Nehe och? Jag kunde inte bry mig mindre. Enligt mina mått så är jag inte super stor så sluta gapa så fort jag svarar vilken månad jag är i. Förlåt mig men jag blir så irriterad på vissa människor. Vet dem inte hur stor man faktiskt är på slutet av en graviditet eller? Jag menar det kan väl knappast se ut som att jag ska föda imorgon eller? Jaja,vad vet jag. Den 21 har jag även fått en läkar tid, jag ringde min BM och sa att jag har så otroligt ont när jag sitter ner nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag kan inte sitta ner på jobbet för då gör det så sjukt ont när jag reser mig upp så att jag nästan vill börja gråta, och stå upp ett helt arbetspass är inte heller helt optimalt varken för min rygg eller mina fötter. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Får se vad läkaren säger. Barnmorskan pratade nåt om en eventuell sjukskrivning, men som sagt, vi får väl se. Jag menar nu under julveckan så kommer jag att dö på jobbet. Speciellt efter ett sånt arbetspass som 8-20:30.

Fjärde Advent

Ni glömmer väl inte att tända fjärde ljuset idag?


Luciafirande på Dagis 14/12


Dagen efter Lucia så hade dem Luciafirande på Alicias dagis. Innan vi gick dit så åt vi Pizza ihop (M, Alicia, Jag, Alicias Farmor och Faster). På dagis sjöng alla barnen och fröknarna och efter det så bjöds det på fika, och så fick man pyssla om man ville. Lite senare innan alla skulle gå hem så gick alla ut och så tände dem och skickade iväg kinesiska lyktor (khom loy), jätte mysigt. Dock så var jag så trött efter dagens jobb men det var det absolut värt. Smulans första officiella Lucia firande. Hon var förövrigt pepparkaka för er som missade det ;)





Jag tävlar


Jag tävlar inne hos Anna om fina priser ifrån Nordljushome.se! Tävligen avslutas den 21 December och här kan du tävla du med :)

Lucia kaka

Denna goda kaka slängde jag ihop innan jobbet på Lucia. Den vart riktigt god den här gången och jag vart faktiskt väldigt nöjd med den. Den vart inte ett dugg torr, men heller inte kladdig. Perfekt helt enkelt. Så jag passar på att dela med mig utav mitt recept till er.

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
(i denna fick det bli 1 dl strösocker och 1 1/2 dl rörsocker då strösockret inte räckte)
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 1/2 g saffran
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
1 nypa salt
Smör och kokosflingor till formen.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst (jag använde elvispen då jag hatar att vispa för hand)
Koka upp mjölken tillsammans med saffran och smält smöret, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen bunke och vänd försiktigt ner det i smeten (vispa aldrig ner dem torra ingredienserna för då försvninner luften i smeten).
Smöra och bröa (denna gång med kokos istället för ströbröd) en sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, beroende helt på ungnen och hur djup sockerkaksformen är, prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett fint fat.

Italienskt till middag

Har precis ätit Uppsalas godaste pasta. Vi har även lyckats hitta några julklappar så nu är det inte så många som saknas! Vi hörs snart igen!

Kram på er..


Nu har vi gått in i vecka 27


Blöt om fötterna

Sitter med dyngsura skor och strumpor och väntar på att tåget ska gå ifrån stan! Har jobbat stängning idag så det blir bara hem och direkt i säng! Har nämligen bytt pass imorgon så att jag kan vara med på Alicias lucia firande på dagis :) Idag har hon och hennes Pappa lussat för hennes Farmor, med fika och lucia linne och allt ;) Synd att jag fick missa det bara!


Wishlist 2011


1. Parfym DKNY Fresh blossom
2. Gravid massage
3. Diskställ ifrån Cult design
5. Hushållsrullshållare
6. Krokar till kökshandukar
7. Mössa med "päls" boll
8. Lång pall med fårskinnsfäll
9  Victoria Secret Body mist - Love spell


Ja som sagt, ett litet "urplock" av vad jag önskar mig i julklapp, haha :D Skulle nog kunna klämma fram lite till ;)

Mitt charmtroll



Tre bilder som inte hunnit komma upp innan. Så här fin var Alicia då vi skulle på kalas och fira hennes kusin som fyllde 17 år nu i början utav December. Jag älskar den rosa blusen/tunikan. Så himla fin mitt lilla charmtroll ♥

Mini i magen vecka 26



Lucia morgon

Idag vaknar vi upp till skönmusik i form utav lucia tåget i svt. Pappan jobbar, men Smulan och jag ska mysa en stund innan det är dags för dagis och jobb!


Dagens Pasta




Ett paket bacon
Purjolök
En burk champinjoner
Ca tre dl vispgrädde
En klick creme fraiche
Några skivor valfri ost
Salt
En stor vitlöksklyfta
Peppar
En droppe chipotle tabasco
Vitpeppar
Penne (eller annan pasta som tex gnocci)


Sätt på pastavattnet, när det börjat koka häll i pastan och salta. Skär bacon och strimla purjolöken, skala vitlöken, skär några skivor ost och öppna champinjon burken (så att allt är redo). Slå på plattan och ta fram stekpannan, fräs först på baconet en stund, sedan i med svampen och purjon. När det fått lite färg så krydda med alla kryddorna och den pressade vitlöken + tabascon, i med grädden och sedan creme fraichen. Rör om och blanda sedan ner i pastan. Smaklig måltid.

Ni som provar detta, lämna gärna en komentar efteråt om vad ni tyckte då detta är mitt egna recept :)


Tävling i sammarbete med Rutstore.se


"Jag är med och tävlar om ett par X-mas socks ifrån Rutstore.se inne hos Mamma Emma"


För att vara med och tävla:
1 Lott: Länka med bild och text i din blogg eller på Facebook. (eftersom att jag har kopieringskydd så finns bilden och texten som du ska länka med, att hämta H Ä R)
2 Lotter: Gilla Rutstore på FB.
(Du väljer själv hur många lotter du vill ta, lämna alla uppgifter i en kommentar till detta inlägg)


Tävlingen avslutas Tisdagen den 20 December.

Tredje Advent









Mitt paket


Idag hämtade jag äntligen ut mitt paket på Ica. Det innehöll en tröja som jag hade beställt som jag tänkt att ha på Julafton, men den var alldeles för stor tyvärr :( Tror att det måste vara stora storlekar för jag tog en S och den kunde jag nästan knäppa trots bebis magen haha :} Den var även alldeles för lång både i armarna och på längden, så jag håller på och funderar på om jag ska beställa en ny i xs, eller om jag ska skippa den helt :/ Men som vanligt så kan jag inte bestämma mig.

Hej mitt vinterland

 

 

 


Så spännande

Om några timmar har vi nånting jätte roligt in planerat! Jag har verkligen sett fram emot den här dagen :) Plus att jag är ledig idag, det kan behövas ska jag tala om! Iallafall efter min morgon igår ;)


Jultvål

Har ni inte testat denna tvålen än så tycker jag att ni ska göra det :) Definitiv julstämning i badrummet utlovas ;)


Förvirrad mamma

Äntligen hemma efter en lång arbetsdag! Åkte hemifrån kl 10 imorse..ifall att ni undrar varför inläggen har uteblivit. Jobbar lika imorgon men tänkte försöka slänga upp några mobil inlägg under dagen åt er :) På Söndag har vi en rolig sak in planerad också. Ska försöka få upp tävlingsinlägget så fort som möjligt med! Har även ett paket att hämta ut som jag beställde igår som jag ska visa er. Snacka om snabb leverans.

Lite halv rörigt inlägg men det får gå endå ;)

Nu Idol final !


Ny tävling på gång

Tänkte passa på att tipsa er om att det kommer att komma upp en tävling i sammarbete med Rutstore.se här i bloggen :) Antingen om det blir idag eller inom dem närmsta dagarna. Så håll utkik. Kanske är detta en tävling just för dig?

Week 26

Mini:
Bebisen väger nu ungefär 900 gram och mäter ca 29 cm mellan huvud och fot. Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster. Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade. Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Fram tills nu har barnets hjärna sett slät ut. Nu bildar hjärnan de karaktäristiska fårorna och fördjupningarna på ytan för att göra plats för alla nervcellerna. Nu vet man med säkerhet att barnet reagerar på ljus. Barnet håller faktiskt upp händerna framför ögonen när ljuset träffar dem.

Mamma:
Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt.
Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida.

Egna ord:

Nu börjar det bli lite tungt kan jag säga, mest att vända sig i sängen och att resa sig upp ifrån soffan tex. Hjärtklappningen håller i sig och det är väl fortfarande det som är mest obehagligt, även att bli anfådd så fort man pratar och går samtidigt. Forfarande trött i princip hela tiden, möjligtvis för att järnvärdet sjunkit lite då jag varit dålig på att komma ihåg Nifferexen. Har även dragit på mig ett åderbråck "där nere" som gör det otroligt obekvämt att sitta, det ömmar hela tiden och även om jag försöker vila bort det så finns den där "blåmärkes" känslan kvar hela tiden, den försvinner liksom inte. Bm råd var att vila och att inte sitta så mycket... hmm lätt när man har ett jobb som går ut på att sitta i princip hela tiden. Nej det är inte särskillt bekvämt kan jag tala om. Bebis sparkar ofta och mycket och det är så mysigt. Längtar tills vi får träffa dig lilla Mini.


Vinter idag

Försov oss idag jag och Alicia! Men vi han iallafall, Skruttan är hos Farmor och Farfar och jag är på väg till tåget. Ska nämligen till Barnmorskan! Äntligen ska vi mäta magen :)


Docksäng


Förkyld

Idag är det jag som vaknar med halsont, lite små hosta och snorig! Kände redan igår kväll när vi kom hem ifrån kalaset! Usch, när vart vi dem som är sjuka hela tiden? Vi har alltid varit dem som aldrig blir sjuka, förr har jag bara vart sjuk kanske en, två gånger om året, och då med alla symtom man kan tänka sig! Men hellre det än så här! Lite halv risig titt som tätt. Jag skyller på "dagis bacillerna", så känns det kanske lite bättre trots allt.


Kalas

Vi är på kalas och firar Alicias äldsta kusin, Simon som fyller 17 år!


Trött Mama

Om ni undrar varför det inte blev något inlägg igår kväll så ska jag tala om att det var för att jag sov haha :) Jag var så trött när jag kom hem ifrån sjukgymnasten så jag han bara äta lite mat, göra i ordninng välling till Alicia, hälsa på M, diska några tallrikar medans Skruttan fick sin välling, och gå på toa ungefär. Sen så tog jag med Alicia in i vårat sovrum och så la vi oss på sängen, jag orkade inte ens lägga henne i hennes rum då jag inte orkade sitta upp under läggningen. Så trött var jag. Så jag slocknade i våran säng, under täcket med kläder på klockan 19:30 ungefär, och sov gjorde jag, hela natten. Vaknade klockan 08 imorse, dock fortfarande trött haha. Helt otroligt hur trött jag är hela tiden.

Magen vecka 25



Lunchdags


05:37

Frukost 05:37, det är inte riktigt mänskligt egentligen tror jag. Idag står det jobb på schemat 08-15, och sedan sjukgymnasten kl 17! Kommer vara så trött i eftermiddag!


Julklappstips

{ Tidsinställt }

Här kommer ett litet tips till er som letar julklappar till barn. Tycker dessa verkar helt underbara, om inte praktiska. Kan användas till både barn som kryper eller går. Toppen nu på vintern när det är lite kallare på golvet. Även på dagis kan man juh ha dessa, slipper man få hem barnen med svarta strumpor varje dag ;) Funderar starkt på att beställa hem ett par åt Alicia i julklapp då vi alltid är noga med att hon ska ha strumpor eller moccasiner på morgonen osv, hon får så lätt hicka annars, fick hon så skulle hon nog gärna vara barfota hela tiden, så jag tänkte att dessa kanske damen skulle gilla bättre. Men det får vänta lite, tills alla andra julklappar är färdiga. Vi har juh redan handlat en 7 stycken bara till Alicia haha, hur ska detta sluta!
Tofflorna kommer ifrån två olika hemsidor. Ni kan lätt hitta dem genom en enkel google sökning ;)

Årets pepparkaksbak

{ Tidsinsällt }







Alicia fick självklart smaka lite på degen, men hon tyckte inte om. Hon tycker faktiskt inte om pepparkakor över huvudtaget. Hon tar gärna en om hon bjuds på en, men sen kommer hon och vill spotta ut och så säger hon att det är starkt och så stoppar hon ut tungen som om det brann på den haha. Så jäkla söt.


Här hade ni altså lite bilder ifrån när jag och Alicia bakade pepparkakor härom dagen. Vi hade så mysigt så. Det doftade ljuvligt i hela lägenheten och julmusiken var på. Det enda som inte var perfekt var att det är omöjligt att försöka baka på vårat köksbord, det är så rangligt och litet. Vi är verkligen i behov utav ett nytt, ett vitt och rejält dessutom den här gången ;)

Min Lördagskväll


Igår efter att vi hade ätit Pizza så gick vi in på affären en sväng, jag köpte mig lite godis och en tidning som jag hade tänkt spendera kvällen med efter Alicias läggning. Kände att jag behövde lite mys som tröst för att M skulle jobba ännu en stängning och jag skulle behöva spendera min kväll själv. Så efter Ica så släppte M av oss hemma, och jag och Alicia läste en bok (hon älskar att läsa böcker min fina smula), efter det tog vi en lång dusch på 45 minuter, eller ja Alicia badade i sin balja och jag duschade. Sen smörjde jag in henne och tog på henne pyjamas, sen så fick hon lite middag (själv var jag mätt sen pizzan vi åt tidigare) Så satte vi oss i soffan med täcke och kuddar och mös lite. Sen fick Alicia sin välling och så skulle vi bara sitta på soffan en stund och mysa, tror ni inte att jag somnade haha. Tvär somnade och vaknade nån timma senare när M ringde. Då var klockan straxt efter 21 och jag kände att mina planer nog inte skulle bli av. Hade tänkt äta godis, läsa min tidning, hyra en film i videobutiken på tv boxen, och möjligtvis hinna göra klart Pepparkakshuset som jag börjat med. Men så vart det juh så klart inte. Vart en snabbis vid datorn också kikade jag på Extra Extra. Himla roligt program det där. Jag älskar Erik och Mackan, och även han finska killen.. Andre.

Då var det nästa grej


En negativ sak med dagis måste endå vara alla sjukdommar som dem små lyckas dra på sig hela tiden. Speciellt under första året innan dem "vant" sig vid alla nya baciller. Nu har Skruttan lyckas dra på sig en ögoninflammation..Min stackare, tycker så synd om henne. I mellan åt så kliar det och då blir hon så ledsen, när hon hade sovit en stund på dagen i dag så hade hon svårt att öppna det. Och hela tiden är hon jätte röd och kisar med det ögat. Jag har själv haft det en eller två gånger så nu håller jag tummarna för att inte även jag ska bli smittad, vilket inte är det lättaste..Nån måste juh göra rent ögat åt henne hela tiden.


Läste lite trådar på nätet och det framgick att det kanske är lika bra att gå till doktorn så fort som möjligt för att få ögondroppar utskrivna. Med tanke på att det sprids så otroligt fort, och att det lätt kan hålla i sig i en vecka. Först var det Magsjuka och nu är det ögoninflammation. Så typiskt då hon kommer behöva vara hemma ifrån dagis igen.. Det känns som att vi får börja om från början hela tiden. Min fina tjej, hoppas detta ska gå över snart.

Ute och äter

Nu har vi precis ätit lite lunch/middag nere på Gullans! Alicia fick korv och mos, det var mest korven och min vitlökssås som gick ner! Och en och annan pommes frites ifrån Pappa!

 

 


Hemska påhitt

Här har ni världens kanske jobbigaste leksak framför er! Tyvärr dock inte enligt Alicia, hon älskar den såklart! Vissa "sånger" eller vad man ska kalla det hör jag inte ens vad dem sjunger, ibland låter det som möjligtvis Japanska? Haha! Nej om det finns nån leksak som kan få mitt huvud att kännas som om det ska sprängas så är det denna! Och aldrig lyckas batterierna ta slut!

Sa jag att det är världens jobbigaste leksak?

 


Frasvåfflor

Idag fick det bli våfflor till middag. Hade planerat att steka pannkakor men orkade helt enkelt inte, så det fick som sagt bli frasvofflor, trots att jag igentligen är mer utav en "pannkaksmänniska". Trodde att Alicia skulle älska det, men icke, det dög tydligen bättre med burkmat (Lasagne). Själv åt jag 2 stycken, sen räckte det. Som sagt, pannakakor är hundra gånger godare. Men här får ni iallfall receptet som jag använde mig utav.


3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde

Blanda ihop vetemjölet med vattnet tills det blir en jämn smet. Vispa grädden så att den blir fluffig. Rör sedan ner grädden i smeten, men vispa i n t e, då försvinner luftbubblorna och det fluffiga i grädden. Värm upp ditt våffeljärn och börja grädda. Ät gärna tillsammans med någon god sylt, tex hjortronsylt och kanske lite vanilj glass eller grädde.

Vackra du




Behöver jag ens säga nåt? ♥ Här har ni världens vackraste och underbaraste lilla tjej. Skulle kunna se på dessa bilder om och om igen. Jag är så glad att du är min ♥ Mamma älskar dig Skruttan. (Det gula runt munnen är färg sen hon målade idag hihi)

Trött och seg

Usch, idag är jag riktigt trött och seg! Kan bero på att jag var uppe och pyntade pepparkakshus till ett då M kom hem ifrån jobbet. Måste ta tag i disken nu och sedan plocka undan! Hade tänkt att Alicia och jag skulle baka pepparkakor idag, har allting hemma men vi får se om det hinns med. Har haft mycket hjärtklappning nu på senaste, även när jag vilar, extremt obehagligt och så blir jag andfådd för ingenting. Någon som känner igen sig?

Nej disken var det ja.


Lite under till mamman

Var juh som sagt till Gränby en sväng igår med finaste Petrah. Det var meningen att jag skulle försöka hitta lite julklappar. Jag menar vi har en ganska så stor släkt så det blir en del klappar. Kom faktiskt hem med två julklappar och en födelsedagspresent. Så det var väl helt okej. Passade även på att byta storlek på Mamma underkläderna jag köpte för ett tag sen. Och denna gången så tog jag mig faktiskt tid att prova så nu vet jag att iallafall BH´arna passar haha. Vet inte om ni ser färgerna ordentligt på den här bilden men det är iallafall mörkblått/marinblått och pastellrosa. Två färger som jag verkligen gillar.

" Den perfekta Julklänningen"

... som Sandrah så fint kallade det. Vi köpte denna fina skapelse för ett tag sen och Alicia kommer att vara ljuvlig i den på Julafton. Dock vill jag inte visa den för er riktigt än, så ni får allt vänta lite till ;)

En bild


Satt och kikade igenom lite bilder som M tagit när han och Alicia var till lekparken någon dag under veckan, och hittade den här underbara bilden. Så otroligt härlig och jag fastnade verkligen för den direkt. Hon är bara för härlig våran Skrutta.

Fika på Gränby

Vart på Gränbycentrum med Petrah idag :) Vi har letat julklappar, fikat och pratat massor! Nu ska jag ta tåget hem strax. Vi hörs lite senare :)

 

 


Neutralt


Tycker faktiskt att det är lite små roligt att få shoppa lite mer neutrala plagg denna gång. Tyckte inte att det fanns så mycket fina kläder som passade till både pojkar och flickor under förra graviditeten. Men nu har jag hittat hur mycket som helst. Och vi ska inte tala om det gråa påslakansetet med lammen på, hur underbart var inte det? Och den gråa stickade filten ser faktiskt riktigt mysig ut. Än så länge så har vi inte shoppat så mycket åt Mini, men lite grann har det juh faktiskt blivit, och mer lär det väl bli ;)

Första December




RSS 2.0