Magi

Vill ni se lite trolleri ? :p Tryck på F5 och TADAAA ser ni ? :p

Måndagskvällen

Ber om ursäkt för att inte bilderna ifrån helgen har kommit upp än, men idag har vi haft besök hela dagen och Alicia har bara sovit ca 2 timmar idag ? Vilket har gjort att jag absolut inte har haft tid till att sitta vid datorn. Vet inte hur hon kan ha vart så pigg idag då hon alltid brukar sova typ 2 gånger på dagarna. Första gången vid 10-11 tiden, andra gången vid 15 tiden! Men inte idag inte, hon har endast sovit ca 2 timmar runt 16 tiden, men nu sover hon tryggt i sin säng inne i vårat rum sen en stund tillbaka! Själv hade jag tänkt kika på Familjen Annorlunda som började nyss, men det är inge roligt när inte Sambon är med ;) Då det brukar vara våran Måndagsmyskväll! Idag är han på jobbet och har inventering, tur att det finns TV4 play i boxern nuförtiden, jag undrar hur jag överlevde innan ? :p

Nej funderar på att pilla lite med min nya design som snart är klar, sen tänkte jag kika på Bigbrother ;)

Vad brukar ni göra på Måndagskvällarna ?

Vi föräldrar tävlingen

Ni som inte har röstat på oss i Vi föräldrar tävlingen får jätte gärna göra det ;)
Om 46 dagar är den första omröstningen slut!

HÄR KAN NI RÖSTA

 

Tack för hjälpen


Fel på statistiken

Jag har upptäckt en sak, min statistik mätare visar fel på antal besökare, och då inte bara på " antal besökare idag " utan på ALLA mätarna, någon som vet varför det kan vara så ? Som tex, idag står det att jag har haft 18 besökare, men när man tittar på unika besökare bland " mina sidor " här inne på blogg.se så står det att jag idag har haft 53 unika ? Funderar på om jag ska ta bort mätaren på bloggen, om den nu ändå inte visar rätt antal menar jag ? :S Hur funkar era, ni som har ?

Hemma

Nu är vi hemma igen :D Eller ja vi kom hem klockan ett idag, men vi har myst lite innan M skulle åka för att jobba EM! Längre uppdatering och bilder får bli senare idag, nu ska jag läsa ikapp lite bloggar och lite annat ;)

Ni kikar väl in igen lite senare ? :)


Full av förväntningar ;)

Imorgon fyller Alicias kära pappa/min fina sambo år, tjugofyra år blir han :) Och jag har planerat hans födelsedag sen i slutet på Januari, kan ni förstå hur länge jag har gått och väntat på morgondagen ? hihi, jag ser nästan mer fram imot den än vad jag gör tills min födelsedag haha :D På förmiddagen imorgon så kommer det över lite familj och fikar med tårta och sånt, och vid halv tre tiden kommer vi att dra iväg ;) ( det roliga är att han inte vet någonting, han har inte en aning ) Så bloggen kommer tyvärr att ligga nere några dagar, då vi inte har någon laptop som kan följa med :/ Mer än så vill jag inte berätta här än, ifall att han nu skulle lyckas kika här inne :p inte för att jag tror det men man vet aldrig.. Vad skönt det ska bli att få berätta för honom vad jag har gått och smusslat med den senaste tiden :D Har velat berätta för honom vid flera tillfällen kan jag tala om :p Och vid något tillfälle har jag nästan råkat försäga mig också, inte bra!

Tack svärmor,svärfar, Sofia & Rebecca för att ni ställer upp och är hundvakt när vi är borta :)
Det är guldvärt ♥

Nej nu måste jag packa det sista, ( det är inte det lättaste att resa med småbarn, man vill juh inte glömma något viktigt lixom ) & fixa färdigt med tvätten ! Vi hörs kanske imorgon på dagen, annars är jag tillbaka och bloggar som vanligt på Söndag! Förmodligen med massa bilder & historier att berätta.

Hoppas ni inte ska sakna mig föör mycket nu bara ;p höhö

Våran dag

Idag har vi varit och hälsat på Lisa och hennes Elvin, som jag skrev om igår! Det var riktigt trevligt, vi kom till Österby runt tolvtiden, och när vi klev ur bilen så omringades vi utav en massa ankor mitt på vägen haha, fick lite små panik då jag inte riktigt gillar fåglar :p sen tog vi en promenad och pratade om allt mellan himmel och jord, eller ja allt mellan himmel och jord som har med bebisar att göra skulle man väl kunna säga snarare :p Blir juh lätt så två mammor imellan ;) Efter en härlig uppfriskande promenad så gick vi och fikade :) Vi åt vanilj bullar och drack kaffe, småttingarna fick nöja sig med att leka med sina plastskedar så länge haha :D Sen fick dom lite lunch dom också ;) Sen efter det så gick vi in på apoteket och på affären innan dom sen följde oss till bussen! En trevlig dag kort och gott!

När vi kom hem hann vi inte mer än att säga Hej & Hejdå till Pappa M som skulle åka iväg och jobba EM! Och nu sitter jag här, har precis hämtat in tvätt som ska hängas och sen så tänkte jag spendera lite tid här framför datorn tills Big brother börjar, måste erkänna att det är lätt beronde framkallande ;p trodde inte jag skulle tycka det då jag inte gillade första avsnittet särskillt, tyckte alla människorna verkade lite, ja ni vet :p hehe.

Nej nu ska jag fortsätta med mitt, Ha det gott så länge.

Rubriklöst :p

Imorgon har jag & Alicia en playdate i Österby med en gammal klasskompis till mig & hennes son på 8 månader :) Det ser vi fram emot, vi åker dit vid tolv tiden och först är det tänkt att vi ska ta en promenad och sen efter det så ska vi ta en fika på Hembageriet ( som förövrigt är ett utav mina favorit ställen att fika på ). Och om vi har tur så ska vi åka och hälsa på lill bebisen imorgon eftermidag också, mysigt att få sniffa bebis ^^, hihi!

Nej nu måste jag sluta ;)

Minella är HÄR!

NU ÄR HON ÄNTLIGEN HÄR ! Efter en lång förlossning för mamma & pappa, 11 dagar efter BF! Alicias trettonde kusin :) Dock den första på M's sida, så M blir Farbror för första gången :) Minella <3 2011 02 22, 4,3 kg & 52 lång!

STORT Grattis till er igen ;) Fredrik & Mikaela ( klicka på länken för att komma till Mickis blogg )

Ananas & Coco Eftertätt

Här kommer bild och recept på efterätten vi åt i Lördags till Melodifestivalen som lovat, dock en dag senare ;) Till och börja med vill jag säga att den var ljuvligt god :)

 

Här kommer receptet ( Det påminner lite om det som gjordes i halvåtta hos mig förra veckan )

 

Du behöver:

  • En färsk Ananas
  • Marabou Coco
  • O´hoj kolasås
  • Sia Vaniljglass
  • En stavmixer
Börja med att tärna ananasen i små tärningar, mixa sedan chokladen med stavmixern, värm upp kolasåsen i en kastrull, lägg i så mycket glass ni vill ha i en skål, lägg på chokladen, häll på den varma kolasåsen & till sist ananassen. K L A R T och super enkelt är det.

 


Efterrätt och Melodifestival

Nu har vi ätit super god mat, och jag har lagt lillan för en stund sen, nu ska vi straxt äta en jätte smarrig efterrätt och kika på Melodifestivalen :) Vi har nämligen tippat på PAF så nu hoppas vi att vi vinner lite grann haha :D Kan lägga upp bild och recept ( om det är gott vill säga ) på efterrätten imorgon :) Ha en bra Lördagskväll! Det ska vi ha ^^,

KRAM

Sånt här gör mig förbannad!

Jaha idag åkte vi till Tierp för att handla mat, samtidigt var det då dags att köpa nya nappar till sessan då dom andra blivit för små ( 0 - 6 månader ) Och eftersom att Esskas nappar har funkat bäst från början och jag gillar dom så blev det den sorten även denna gång, men så när vi sitter i bilen så börjar jag kika lite på dom ( igenom förpackningen då ) och ser att det är fullt med skräp och smuts på napparna ? Den ena hade ett litet hårstrå plus någon gul fläck ? på sug delen, den andra hade en gul fläck på " knoppen " & den tredje hade nån slags, ja jag vet inte vad jag ska kalla det, ser ut som en liten gammal hudflaga eller nått på sig ! Usch säger jag bara, sånt här gör mig förbannad, dessutom så behövde juh lill tjejen nya nappar så det var bara att stanna hemma på Ica och handla ett nytt paket, och då fanns det juh såklart inte den " nya " sorten som är BPA free plus att det inte fans dom färgerna/motiven som jag ville ha från början. Så på Måndag tänker jag ringa till ESSKA och K L A G A ! För nu har jag kommit hem med 6 nappar trots att jag bara skulle ha 3 plus att 3 utav dom inte går att använda. GAAH !

 

Den äckligaste utav dom, ser ni ?

Här är den med en gul fläck på " knoppen ", vet inte om den syns på kort ?

Och där har vi den med ett hårstrå plus en fläck på sugdelen.


Mitt drömhus ♥

Jag tror att jag har hittat mitt drömhus ^^, Så här skulle jag vilja bo, Önskar bara att vi hade pengarna dock :/ Istället för att lägga upp alla bilderna här, så kan ni klicka på den här länken så kommer ni till alla bilder.

Men här har ni framsidan, tänk att mötas av detta varje gång man kommer in på gården :)


Graverade halsband

Jag tycker att det är så himla fint med personliga presenter! Som tex graverade smycken/namnsmycken!


Det här fina halsbandet fick jag i julklapp utav svärföräldrarna

Det representerar kärleken mellan mig & Alicia, jag funderar även på att beställa en till bricka där M ska få plats, men jag vet inte vad det ska stå på den, eftersom det står Mamma för mig, det blir kanske lite konstigt med graveringen " Pappa " då det kanske uppfattas som att det är mina föräldrar ? Hmm får fundera lite på det, så länge får jag be er om råd, som alltid :)  hur skulle ni ha gjort ?

Det här halsbandet gav Alicia ;) till M på Farsdag som även var Alicias dopdag.

 


Kryptag

Alicia har tagit sina första kryptag alldeles nyss :D Endast några få, men endå, det är en början :) Hon försöker även resa sig upp mot " oss " så fort hon får chansen :) Våran sötfia <3

Sitt delen.

Sen ca en månad tillbaka har Alicia inte velat ligga ner i vagnen, utan hon vill sitta upp & blir inte alls glad när hon måste ligga ner, men så ville vi vänta med att sätta i sitt delen tills hon kunde sitta helt själv, och nu kan hon juh det, men nu är istället problemet att sittdelen är alldeles för stor! Så den senaste tiden har jag fått lagt i en soffkudde i liggdelen ( haha ) Så att hon kan sitta upp :p

 

Hon är så himla nyfiken våran lilla fröken :)

Och här har ni bild på Alicia i sitt delen, som ni ser är alldeles för stor.


Våran alla ♥'ns dag

Så här mycket fint fick jag utav min underbara sambo i Måndags :)










Kortet var nog det finaste av allt, han kan han min sambo ;) Ibland i alla fall ;) hehe

Och i lådan som jag gjorde åt M fanns det:
  • En film.
  • Popcorn.
  • Gott & blandat påse.
  • Choklad hjärtan.
  • En check på massage ( utav mig då såklart )
  • Och ett kort som jag skrev lite kärleksförklaringar på ;)
Och sen så fick han blommor med bud, här är blommorna som han fick



Våran underbara middag


Alla hjärtans dag ♥

Ja idag var det dags för Alla hjärtans dag igen då :) Mysigt må jag säga ^^, Den 25 Februari så fyller M år, så jag har planerat massor åt hans födelsedag och då blev jag tvungen att lägga undan pengar från förra månaden så då hade jag inte alltför mycket pengar till att lägga på en alla hjärtansdag present, men då kom jag på den smarta idén med att ge honom en " Mysbox " ála Emma :D Haha plus blommor som han kommer få med bud lite senare idag ;) Vad boxen innehåller får ni veta senare ;)

 

Brukar ni ge era kära något på alla hjärtans dag ?

I sånna fall, vad har ni tänkt att ge ?

 

Visst vart den ganska så fin ?


Våran plutt

Ditt Barn lista

Född:
6/8 2010.

Var:
Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Tid:
00.19.
Födelse vikt:
3210 gram.
Födelse längd:
48 cm.
Huvudomfång vid födsel:
33 cm.
Namn:
Alicia.
Andranamn:
Amanda Sofia.
Efternamn: Hansen.
Ålder: 6 månader

Namnbetydelse:
Alicia är ett kvinnonamn, en spansk variant av namnet Alice & är vanligt i spanska & spansk talande länder. Namnen kommer ifrån det forngermanska namnet Adelheid & är sammansatt av orden " ädel, väsen & gestalt " Det finns 5542 stycken kvinnor som har namnet Alicia, av dessa har 3814 namnet som förstanamn/tilltalsnamn. (Svenskanamn)
Nyligen lärt sig: Åla och sitta själv.
Dagis: När hon blivit så pass stor så att hon kan gå & säga Ja och Nej ;)

Vikt nu:
Runt 7 kilo skulle jag gissa ( Vi har tid på BVC den 22:a )
Längd nu:
Ooh ingen aning, kanske 67 cm ca ?
Mammagris eller pappagris: Mammagris så det skriker om det.

Favorit bus:
Tittut lekar, äta på saker, och när man kittlar henne :)
Favorit mat:
Hmm, hon gillar juh det mesta, men favoriterna är väl fruktpuréer & hennes gröt.
Favorit leksak: Tuggleksaker, plus en Nallepuh leksak som snurrar, låter blinkar & sjunger.
Favorit tv program: Ja, hon tittar inte riktigt på teve på det sättet än :p
Favorit musik:
Lars winnerbäck ( brukar hon somna till ), pappas reggae musik & när man sjunger :)

Sover i: Pyjamas.
Favorit person förutom mamma:
Pappa + släkt såklart.
Barnvagn:
Liggdel: Emmaljunga Celebration Citykorg , Sittdel: Emmaljunga Classic Sport.
Försäkring:
Folksam
Blöjor:
Libero
Hur många tänder:
Noll, men vi misstänker att det är på gång.
Storlek i kläder:
68/74.
Syskon:
Inte än.


Sjukling ♥

Lill plutten har blivit sjuk :( För första gången! Hon har feber och är hängig. Tyckte att hon kändes varm igår men då hon är väldigt varm i sig så trodde vi inte det var nåt särskillt! Men sen igår när jag lagt henne så vaknde hon om vid nio tiden och då känds hon jätte varm, tog tempen & då hade hon 38,7, idag visade den på 39 :( Våran lilla sjukling. Sen imorse när hon hade ätit så kräktes hon upp allting igen, på hela mig och hela sängen :p Men det är smällar man får ta, nu hoppas jag bara att hon blir frisk snart, man tycker juh så synd om dom här små ♥ Har gett henne lite alvedon också, så hon ska nog bli bra snart :)



Rubrik?

Idag har vi varit på babyrytmik, efter det lekte vi lite & sen vart det en fika på badet :) Vidare vart det ett besök hemma hos Alicia's ena moster plus kusiner. Sen gick vi hem & Alicias kusin Izabelle följde med, vi pysslade lite osv, när hon hade åkt hem satte jag igång med att rensa i lill tjejens byrå + garberob! Förövrigt så har vi för lite förvaringsutrymmen måste jag juh bara få påpeka ... I-lansproblem jag vet ;) men endå... Har även hunnit med att lägga lill tösen, ätit mat & kikat på Efterlyst! Ja det var min spännande dag det ;) Vet inte ens varför jag tog mig tid att skriva detta meningslösa inlägg, men det kanske finns någon som är intresserad, vad vet jag :p

Ska försöka ta mig tid imorgon och svara på era kommentarer också hade jag tänkt, M är nämligen ledig så då brukar jag ha lite mer tid över ;) Vi ska även försöka gå ner och bada en sväng imorn på babybadet hade jag tänkt ^^,

Här får ni två bilder på världens gladaste lilla tjej


Nytt till Alicias garderob

Set med Oversize tröja och tights.

Praktiska byxor som går att " göra om " till shorts & en super söt blommig tröja.

Rolling stones tshirt & ett par jätte mjuka & sköna jeans.

Två pack tröjor.

Den här bodyn hade jag spanat på ett tag, kommer passa toppen till dom lila leggingsen.

Mumin pyjamas, som jag har letat efter så himla länge :) Lill tjejen kommer bli så söt i den.

Ännu ett par leggings, fast i svart & En jätte gullig " knut " mössa, den passar perfekt, hon är så fin i den.

Och två par strumpor .. åt lille lille bror, nejdå ;) åt Alicia såklart ^^,

Mum + Dad = Me :) hihi.

 

Tack snälla snälla Farmor & Farfar för allt fint! Ni anar inte hur tacksamma vi är ♥ ! / Alicia..


Tisdag 8/2

Nu ska Alicia få lite lunch, sen tar vi en promenad med bästa Amanda.

Mot stan.

Klockan ett åker jag och Alicia till stan med Alicias farmor :) Jag har tänkt kika på lite kläder åt skruttan, kanske att det slinker ner ett och annat plagg åt mig med ;) Men det brukar inte bli så mycket nuförtiden, nu tycker jag mest att det är roligt att handla barnkläder ^^, men det blir väl så antar jag ;)

Nej nu måste jag packa skötväskan, Vi höres :)

Alicia mitt hjärta.

Igår 6/2 blev våran fina tjej 6 månader, ett helt halvår


Våran duktiga tjej!

Åh jag måste bara få berätta, inatt har lill tjejen varit så duktig, nog för att hon alltid är snäll ;) hihi, eller ja oftast så :p Men igår kväll fick hon välling ( vi har börjat med en ny välling som heter " kvälls välling " ) Så la jag henne inne i våran säng, sen när hon somnade så bärde jag över henne i hennes spjälsäng som nu står en halvmeter ifrån min sida utav sängen, skapligt trångt är det, men det får gå. Och där sov hon våran duktiga unge, och vaknade inte förens klockan halv tre inatt :) Då ville hon inte ligga där mer så då lyfte jag över henne i våran säng & gav henne lite mat och sen somnade hon igen.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle

Poängen med det här inläget var i alla fall att hon har sov i sin egen säng en skapligt lång tid. Och som ni andra mammor vet så blir man så stolt över sin lilla/lille när dom gör nånting bra :D haha.


Minnen ♥

Den här bilden tog jag på M och Alicias mini kusin häromdagen ( som ni kanske såg i inlägget under :p ) Den fick mig att minnas en bild som jag tog på M & Alicia på morgonen efter förlossningen innan vi skulle åka hem, ååh jag minns det som igår ♥

M & lill skruttan - här va hon bra liten våran lilla tjej.

Tänk att hon faktiskt var så där liiiiten.

Bilder från våra senaste dagar

Det känns dom att på bara några dagar, kanske en vecka max, så har lill tjejen blivit så himla S T O R, Hon utvecklas för fullt hela tiden och jag hinner knappt med :( Om några dagar, eller i själva verkat om 2 dagar blir våran lilla bus hela 6 månader ? Oj oj oj säger jag bara.. Här kommer lite bilder.

 

Alicia får smaka rån för första gången, hihi sötfian så himla koncentrerad.

Några promenader har vi hunnit med :) Speciellt mysigt har det juh vart när solen har valt att titta fram.

Vi har hälsat på familjens nytillskott :) Alicias lilla kusin som inte har något namn riktigt än.

Alicia har börjat " ställa sig " på knäna & lyfter upp sig och lixom gungar fram & tillbaka haha :D Och så har hon kommit på hur man gör ledsna miner ;)

Hon har fått prova majskrokar som hon förövrigt älskar.

Vi har vart på kalas med blixten tårta.

Och till sist, Sötfian har lärt sig att sitta själv :) Hon är så duktig & så himla söt när hon sitter hihi

Nej jag hinner inte med att svara på några kommentarer nu, vill umgås med mina fina, plus att vi ska börja med maten, det får bli imorgon istället.


Fredag

Tänkte att jag skulle slänga upp en bildbmb & svara på lite kommentarer senare, vad sägs om det ? Det låter väl bra ? :) Men det får vänta tills lill tjejen känner för att sova en liten stund :p Så hörs senare då :)

3 Februari

Ber om ursäkt för dålig uppdatering dom senaste dagarna, men vi har haft annar för oss tyvär :p Och nu blir det ingen lång upd heller då vi ska göra oss redo för att fira Alicias kkusin Hugo som blir 4 år idag :) Men vi hörs kanske lite senare idag! Hej så länge



RSS 2.0