Syltkakor
Igår fick vi besök utav Alicias Farbror med familj så då slängde jag ihop lite syltkakor.
200 gram rumstempererat smör (ej margarin)
5 dl vetemjöl (ca)
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Hallonsylt
Vatten
Floursocker
Sätt ungnen på 175 grader. Smula ner det rumsvarma smöret i en bunke. Blanda i dem andra ingredienserna. Knåda till en smidig deg (tillsätt eventuellt mer mjöl ifall att degen känns för kladdig). Rulla ut degen till två längder på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och gör en lång "skåra" i mitten som du sedan fyller med hallonsylten. Placera plåten mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta sedan ut plåten och låt kakan svalna. Medans kan du förbereda glasyren (floursocker och vatten). När kakan svalnat, ringla glasyren över och skär sedan i valfria bitar. Kakorna går utmärkt att frysa och tinar snabbt på ca 10 minuter liggandes på ett fat i rumstemperatur.
5 dl vetemjöl (ca)
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Hallonsylt
Vatten
Floursocker
Sätt ungnen på 175 grader. Smula ner det rumsvarma smöret i en bunke. Blanda i dem andra ingredienserna. Knåda till en smidig deg (tillsätt eventuellt mer mjöl ifall att degen känns för kladdig). Rulla ut degen till två längder på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och gör en lång "skåra" i mitten som du sedan fyller med hallonsylten. Placera plåten mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta sedan ut plåten och låt kakan svalna. Medans kan du förbereda glasyren (floursocker och vatten). När kakan svalnat, ringla glasyren över och skär sedan i valfria bitar. Kakorna går utmärkt att frysa och tinar snabbt på ca 10 minuter liggandes på ett fat i rumstemperatur.
Kommentarer
Postat av: SHORTY
åh dom där får du gäääärna bjuda mig på nångång haha!
Trackback