16 veckors mage

Här kommer magbilden för vecka 16, den skulle såklart kommit upp tidigare men eftersom att jag jobbat så har det inte funnits tid till det tyvärr, men här är den ^^,  Och i Tisdags (27/9) så kände jag bebis röra sig för första gången kan man säga, har haft lite aningar förut men nu kännde man verkligen :) Kände lite bus där inne idag med. Såå mysigt.



En bild

Här får ni en bild på mig och magen ifrån imorse :) Inte världens bästa men endå ;) Ni ser juh endå så stor magen har blivit på senaste tiden! Ska försöka lägga upp förra veckans magbild senare idag & uppdatera er om vecka 17 som vi gick in i igår :) men nu måste jag sätta igång med disken om jag ska hinna nånting alls idag :p

 


New in

Igår var inte det inte riktigt min dag måste jag säga. Hade väldigt många motgångar igår, men dagen kändes iallafall lite bättre efter ett samtal med min bästavän & lite skoshopping innan jobbet ;) Det vart två fina par som fick hamna i påsen :) Idag har jag en bättre dag hitills. Jag är nämligen ledig, hela dagen :) Efter 10 dagar i rad med jobb. Känns som att jag knappt hunnit vara hemma nånting den senaste tiden. Så idag ska jag njuta för fullt! Vi börjar med att åka till Valbo en sväng när sötan vaknat.



Har bytt mitt pass idag så nu är jag och S...

img_7832 (MMS)

Har bytt mitt pass idag så nu är jag och Skruttan påväg till öppnaförskolan :) mysigt värre :)


Vinter skor

Igår beställde vi vinterskor åt lill tjejen. Det fick bli ett par Kavat. Läste massa bra reccensioner om dem och vi har juh erfarenhet utav märket sen innan så vi vet juh att det är bra. Sen var dem väl inte dem snyggaste jag sett men det är juh inte det som är huvudsaken när det gäller vinter skor ;) Det enda jag tyckte verkade lite negativt var väl att "skaftet" inte var så högt, men så tänkte jag att hon kommer juh endå ha overall som man drar över och så har dem juh "remmen" under skon. Men jag tror att vi tog för liten storlek kom jag på så härvi efter hand :/ får väl skicka tillbaka när hon provat annars! Vad har ni tänkt ha för vinter skor till era små?



Också beställde vi det fina set:et åt Mini :) Men det skulle inte komma förens nästa månad! Även ett vitt överkast fick följa med i beställningen ;)

Då var man mörk igen

Äntligen säger jag :) Var ganska så less på den ljusa färgen även om den hade blivit ganska så fin nu efter en vecka i solen (förutom den hemska utväxten då haha) Så nu känner jag mig lite mer som mig själv igen :} Dock är det lite ovant med så här mörkt när jag endå vart ljus ett bra tag. 

Vilken gillar ni bäst? :)





Dålig bild, dessutom måste det tonas en gång till då färgen vart lite "genomskinnlig" i längderna.



Och innan ni tänker börja kommentera om att man inte ska färga eller tona håret när man är gravid så vill jag bara tillägga att jag har granskat innehållsförteckningen på den här toningen noga innan jag köpte den och den innehåller inte PPD (Det skadliga ämnet som finns i vissa hårfärger osv) och inte heller Amoniak. Och det är dessutom en tonig och inte en färg.

Fägade strumpbyxor

Efter en trevlig fika så skulle jag skynda mig till tåget, men jag var så sugen på att shoppa nånting "när jag endå" var på stan haha :) Så sprang lite snabbt in på Lindex för att kika på lite strumpbyxor och kom ut därifrån med tre par :) Dem hade nämligen tag 3 betala för 2 - perfekt. Tänkte att strumpbyxor kan man juh ha både med en gravid mage och sen :) Vad tror ni om färgerna då ;) Tänkte att jag skulle "våga" prova på något nytt så jag slog till på ett par röda och ett par senapsgula :} Dem svarta är lite tjockare och sånna behöver man juh alltid eller hur ;)

Så vad tror ni då? Hiss eller Diss med färgade strumpbyxor? Förövrigt så ser färgerna helt annorlunda ut på denna bilden men jag fick inte till någon bättre för tillfället..



Var lite dessa bilderna jag hade i huvudet. Tycker det kan vara riktigt snyggt.






Äntligen slutat jobba :) tar en fika med P...

img_1651 (MMS)

Äntligen slutat jobba :) tar en fika med Petrah från jobbet inne på Wayne's :)


Bebis kläder

{ Tidsinställt }


Nu har jag hittat något som jag vill beställa åt Mini i magen :) Har inte kollat så mycket på bebis kläder än men så "snubblade" jag över detta setet och jag fastnade för det direkt, så fint och passar både till en pojke och en flicka :)


Set i 8 delar

Älskade vackraste du ♥

{ Tidsinställt }


Tänk att man kan älska någon så mycket!
Du är det vackraste jag nånsin skådat och jag önskar att jag kunde tillbringa all min vakna tid med dig. Du förtjänar endast det bästa och jag kan nästan inte få fram i ord hur mycket du betyder för mig, du är alltDu är livet självt.





Såg lite vindögd ut på den här bilden hihi sötnos :}

Lite smått till lill fröken

{ Tidsinställt }


Här på översta bilden ser ni det som gömde sig i H&m paketet som jag hämtade ut när vi precis hade kommit hem. Ett par uggs och ett par sockar. Alicia ville såklart prova allt, hon älskar skor. Och så ser hon så stålt ut när man säger att hon är fin och så måste hon alltid visa Pappa när hon fått på sig nått fint hihi, söt skruttan.




Detta fick jag med mig hem till henne idag (suddig bild dock), hittade inga mammabyxor, det fanns bara i stora storlekar kvar, lite synd då jag verkligen är i behov utav ett par. Dem jag köpte när jag väntade Alicia är alldeles för stora då jag har gått ner och väger mycket mindre nu vid starten utav denna graviditet än jag gjorde med henne. Iallafall så fick hon ännu en sådan här cardigan och sen så fick hon även ett 2 pack strumpbyxor i grått och mörkblått.


Första bilderna ifrån Turkiet resan

Ja som rubriken lyder, här kommer några bilder. Och hur hade vi det då ? Jo helt underbart. Det var så underbart med värme, sol och massa bad. Alicia har varit så duktig och skött sig exemplarsikt. Hon sov både på flyget dit och hem! Och som tur är så älskar hon att bada, hon skulle kunna ha badat i timmar oavbrutet. Maten tyckte jag var sisådär, M gillade allt. Alicia åt väl inte den Turkiska maten riktigt så bra som vi hade hoppats men det fick kompenceras med gröt och yoghurt! Hon gillade nästan alla Turkar som kom fram och ville lyfta, och krama och pussa, speciellt vissa på hotellet :) Hotellet var förövrigt super fint och vi trides jätte bra :) Det ända negativa var väl att det var ca 2 km till stranden och hamnen. Men det gjorde inte så mycket då fick vi juh se mycket utav Alanya. Fler bilder kommer.

På Arlanda, precis gått igenom röntgen!



Busar med skruttan.



Precis anlänt i Turkiet på flygplatsen i Antalya.



Vårat hotell.



Första middagen.






Vecka 16

Mamman:
Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen. Ligamenten som håller livmodern på plats stramar ibland. Det kan upplevas som en huggande eller stickande smärta i sidorna vid häftiga rörelser eller om du nyser eller skrattar. Du kanske svettas mer än du brukar göra.

Bebisen:
I vecka 16 är barnet stort som ett päron, kroppslängden är omkring 14 cm (huvud/stjärt) och väger ungefär 100 gram. Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Egna ord:

Kan som sagt inte ha mina gamla jobbkläder längre, på en vecka gick jag ifrån att kunna stänga min skjorta till att inte kunna knäppa dem tre nedersta knapparna haha, och då utan att ha gått upp ett endaste gram. Vet inte om det är så att bebis "tar" väldigt mycket ifrån mig? Tröttheten har blivit bättre, dock så tvärsomnar jag ganska tidigt på kvällarna och klarar inte av att ligga i soffan och se en film på kvällen, då slocknar jag nästan på direkten, är tillochmed så trött så att jag knappt orkar gå upp och kissa på nätterna trots att jag är jätte kissnödig, oftast vaknar jag inte av att jag är kissnödig utan när jag hämtar över Alicia till våran säng när hon vaknar på natten/morgonen då brukar jag passa på att gå. Det är lite ovant att magen växer när jag knappt hunnit känna mig gravid. Och som jag sagt tidigare veckor, tiden går super fort.

Förra veckans magbild

Här får ni magbilden för vecka 15, så denna är altså tagen i förra veckan.




Tid för bloggen

Nu har jag kommit hem efter en snabb tripp på stan efter jobbet. M och Alicia är i Öregrund och äter middag med Alicias Farmor & Farfar plus några till. Nu ska jag koka lite potatis till den super goda grytan som står på spisen, det är M som har gjort den och den har nu fått stå och puttra i ca 2 timmar nånting så det ska bli super gott. Tänkte att medans potatisen kokar så ska jag börja redigera bilder ifrån Turkiet :) Äntligen har jag lite tid över för bloggen. Känns ganska skönt att vara "hemma själv" en stund ;)

Inne på Hm och letar mamma byxor lite snab...

img_0384 (MMS)

Inne på Hm och letar mamma byxor lite snabbt ! :)


Åh nu är det höst :) Äntligen :}

img_8245 (MMS)

Åh nu är det höst :) Äntligen :}


Jag behöver hela mig så jag kan ge dig hela mig.När allting börjar om

Hallå där ! Ville bara kika in lite snabbt! Tack för alla kommentarer ni kommer in här och lämnar då och då och förlåt att jag har varit så dålig på att svara på dem trots att det bästa som finns är när ni ger mig respons på det jag skriver! Och förlåt igen för att jag är så sjukt dålig på att uppdatera när jag jobbar,men ärligt talat så hinner jag nästan inte med nånting! Idag valde jag bort bloggen för té mys med Amanda och Lina, det var välbehövligt med lite tjejsnack! Hinner knappt träffa mina underbara vänner då vi alla jobbar olika! Men men, ska sluta bortförklara mig nu och kila lite på tv innan säng dags! Imorgon lovar jag att jag ska ta mig tid och fixa massa upd, gick juh in i v 16 idag med :) tiden går bra fort nu! Jaja hörs imorgon :) Nattis !

Väntar på bussen mot tågstation och fy så ...

img_9373 (MMS)

Väntar på bussen mot tågstation och fy så kallt det är ikväll.  Tog den här bilden på Lill hjärtat igår när vi skulle ut på en promenad med Alfons! Hon fick inviga höstjackan då det var så  kyligt och mössan har hon fått ärva utav kusin Izabelle :) Såå söt med höstlövet i handen hihi <3 Gosungen


Idag på förmiddagen har jag och Alicia var...

img_7419 (MMS)

Idag på förmiddagen har jag och Alicia varit till Öppnaförskolan :) Nu ska jag iväg och jobba mitt första pass efter semestern! Skulle få nya arbetskläder idag då jag nu varken kan knäppa skjortan eller byxorna,inte så super kul,men men! Ha en fortsatt bra dag!


Ja då var man hemma igen efter en vecka i ...

img_8986 (MMS)

Ja då var man hemma igen efter en vecka i solen ! Kom hem igår kväll och nu håller vi på och för över bilder till datorn, sen måste jag bara "märka" alla innan jag kan visa er. Idag har jag även hämtat ut ett litet paket som väntade på Ica åt Skruttan <3


Hemresa

Idag lämnar vi Alanya, Turkiet och kommer hem !

Bak tjejen

{ Tidsinställt }

Några bilder på skruttan när hon och Pappa M bakade bullar när jag jobbade för ett tag sen! Och jag kan lova att dem var så goda dem där bullarna, faktiskt dem godaste jag nånsin ätit! Dom kan dom mina älsklingar!



Alicia och Farmor ♥

{ Tidsinställt }


Två bilder på Alicia och Farmor ifrån när dem var på båtmässan i Stockholm för nån vecka sen. Här provsitter dem på båten som Alicias Farmor & Farfar ska bli lyckliga ägare till :}




Såpbubblor

{ Tidsinställt }

Här kommer några bilder på sötnosen som jag inte har hunnit visa er tidigare. Kanske att jag har visat nån innan ? Så jag tänkte att det passade juh bra nu när jag endå inte har några nya inlägg att lägga upp under veckan. Det är iallafall när jag och Alicia var ute och blåste såpbubblor :} Hon älskade det, och tyckte det var så roligt att jaga bubblorna hihi. Min finaste Alicia .









Idag går vi in i vecka 15

{ Tidsinställt }


Mamman:
Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Bebisen:
Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Ögonbrynen växer ut. Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda.


Egna ord:
Eftersom att vi är i Turkiet och jag har förberett det här inlägget innan vi åkte så kommer jag inte att skriva några "Egna ord" denna vecka. Ni får stå ut till nästa vecka ;)

Kleopatra stranden

{ Tidsinställt }


Kleopatra stranden, här befinner förmodligen vi oss just nu! Kan ni förstå så underbart ? :) Livet är bra härligt ibland.





Bilder lånade ifrån Google.com

Baby swimsupport

{ Tidsinställt }


Köpte en sån här "simring" eller Baby swimsupport som den igentligen heter, på jobbet innan vi åkte. Hade aldrig någon när vi gick och badade på innebadet i vintras då hon var för liten för dem här, men jag tänkte att det blir perfekt nu när hon är lite större och vi är utomlands, kan vara skönt att ha lite stöd när man ska hålla i henne när man badar, hon är juh lite tyngre nu än hon var i vintras ;) Sen så kan juh Mini i magen ärva den - Perfekt !


Babyskydd

{ Tidsinställt }


Till Alicia hade vi en Akta Graco stol (se bild 1), det var absolut inget fel på den, jag gillade den ganska mycket, det enda som jag tyckte var negativt med den var att den var så "stor", och otymplig och tung. Speciellt för mig som är så kort, jag orkade knappt bära den. Så denna gång så tänkte vi satsa på en lite "lättare" modell. Det lutar just nu mot en Brio Primo (Bild nr 3). Ni som har erfarenhet utav den kan väl lämna en kommentar eller två så ska jag gå igenom dem när vi kommt hem :}



1. Akta Graco Logical S.
2. Britax Baby safe.
3.
Brio Primo.
4. Britax Romer.
5. Maxi cosi Cabriofix.

Nu har vi landat

{ Tidsinstllt }

12:10 Svensk tid & 13:10 Turkisk tid.




Såg nu att man inte kunde läsa det jag hade skrivit uppe i högra hörnet hehe.Det står iallafall: "Nu väntar 2 timmar på en transferbuss mot hotellet i Alanya" ;)

Mot Turkiet !

{ Tidsinställt }



Tar oss en macka och kaffe på Arlanda ;) A...

img_1993 (MMS)

Tar oss en macka och kaffe på Arlanda ;) Alicia dricker mango smoothie ! Nu är jag nervös


Sista inlägget på datorn!

Japp som rubriken lyder, här kommer sista blogginlägget hemifrån oss! Vi tänkte att datorn får följa med på resan, trots att vi inte har något trådlöst internet, men vi tänkte att vi skulle kolla på film på kvällarna. Eftersom vi reser med småbarn så kommer vi juh knappast vara ute och springa på stan på kvällarna så då kan det juh vara skönt att kunna se en film eller två, istället för bara Turkiska såpor haha ;)

Ja nu har resfebern börjat innfinna sig lite. Har inte riktigt fattat att vi ska resa förens idag. Alfons blev nyss upphämtad för ett tag sen utav min ena systerdotter. Är mest nervös för att flyga bara för att Alicia är med. Man vill juh inte att nåt ska hända henne. Jag håller tummarna för att det blir fint väder hela vägen och att vi slipper luftgropar, turbulens och allt vad det nu heter. Nej nu måste jag sluta, datorn ska packas ner ! Men jag hinner säkert uppdatera er med ett mobilinlägg eller två imorgonbitti på Arlanda eller när vi är påväg dit, vi åker hemifrån 05:45 och det är Alicias Farfar som är snäll och kör oss.

Blogg förberedelser

Sitter och förbereder lite blogginlägg tills vi ska åka, tänkte att jag ska försöka hinna göra 7 st inlägg så får ni iallafall ett inlägg om dagen att läsa medans vi är borta :} Sen så kanske jag slänger upp något mobilinlägg ifrån Turkiet, det låter väl bra ? :) Nej nu måste jag packa lite!

11 September

Ville bara passa på att uppmärksamma er om tänka extra mycket på dem personer och deras anhöriga som blev utsatta för terroratacken den 11 Septemper för 10 år sen ! Jag har tittat på nyhetsmorgon hela morgonen, och jag blir fortfarande lika chockad och oförstående (och arg) varje gång när dem visar bilderna ifrån 9/11. Det går nästan fortfarande inte att förstå !


Tjejfika på badet

Här kommer bilderna ifrån förut idag som jag lovade ! Idag var det juh faktiskt riktigt härligt väder ute så vi passade på att sitta ute på badet och fika, riktigt mysigt var det, förutom att sockerkakan som Alicia fick var snustorr och inte alls god haha, så den rekomenderar jag inte till er som ska fika där ;)



Alle & Alicia



Busfröken inviger "ridbyxorna", så fin.



Gudmor & Alicia




Mamma, Alicia & Alle








Kikade på en myra på vägen hem :}


Pappa & Alicia ♥

En bild på mina finaste igår hemma hos Fredrik, Mikis & Minella. Dem två hundarna som Alicia gosar med är Margit & Märta :)


Våran förmiddag

Nu har vi (jag & Alicia) precis kommit hem. Vi har varit och fikat med två utav mina finaste vänner, Amanda & Alexandra ♥ V pratade massor och Alicia fick leka i lekparken. Så mysigt så.. Tack tjejer :) Nu har jag precis slängt in lite tvätt i maskin & M ger lill tjejen gröt, själv tänkte jag fortsätta att lägga fram kläder till Alicia som jag ska packa ner, börjar lite smått idag så slipper det bli allt imorgon, men så svårt det är att uppskatta hur mycket man behöver åt en liten 1 åring under en veckas tid utomlands, Hur har ni andra småbarnsföräldrar tänkt när ni skulle resa med era små första gången ? Ja menar jag tyckte det var svårt när vi skulle vara borta en helg nere i Ullared haha :D Och nu ska vi utanför Europa hallå !

Hade inte med mig kameran idag när vi fikade men jag tog lite bilder med telefonen som jag ska försöka hinna med att slänga upp idag också tänkte jag.



Melkers 1 årsdag

Igår fyllde Alicias kusin Melker 1 år, stora killen ♥ Utav oss fick han en "ratt" :) En likadan som Alicia har. Man kan även fästa den på vagnen om man vill, helt perfekt om man ska gå på stan länge och dem börjar tröttna i vagnen. Jag tror att han gillade den faktsikt :} Vi fick även massa gott fika. Tårta, bullar, kakor, saft och kaffe såklart ! Efter att vi vart där så gick vi hem och sedan åkte vi direkt till Mehedeby, till Fredrik Mikis & Minella. Var där nån timma, sen åkte vi hem och beställde Pizza :} Snacka om att man bara åt massa strunt igår .

 

 

 

 

 

 

 

 


Fler bilder ifrån morgonpromenaden igår

Världens vackraste tjej ♥


Imorse var Alicia och jag ute med Alfons !...

img_8490 (MMS)

Imorse var Alicia och jag ute med Alfons ! Hon var så duktig när hon gick med han ! Sötfian <3 Ni får fler bilder senare :)


Vecka 14 ♥

{ Tidsinställt }

Mamman:

Grattis, du är nu i den andra trimestern! Nu tänjs musklerna och huden ut för att ge plats åt bebisen att växa.Är det andra eller tredje graviditeten kan du uppleva att magen är större än första gången, livmodern är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Hos många gravida kan en mörk strimma, kallad Linea nigra, börjat synas mitt på magen. Undvik att sola då


Barnet:
I vecka 14 är kroppslängden 11,5 (huvud/stjärt). Tillväxten går nu i en rasande fart och först i v.22 avtar denna tillväxtspurt. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har. Fostret kan träna på att "andas" fostervatten in och ut från lungorna. Fostervatten är en väldigt speciell substans. Det byts ut var tredje timme. Fostret kan röra på armarna och knyta nävarna.

Egna Ord:

Tiden går juh så otroligt fort ! Tyckte vi nyss var på inskrivningen hos barnmorskan, nu åker vi till Turkiet om fyra dagar, sen när vi kommer hem därifrån så är jag redan i vecka 15 och det är då bara ca tre veckor till min 23 årsdag, och efter det så är det bara två veckor till RUL. Nyss kändes det som att det var så otroligt långt borta och nu så är vi snart där! Där märker man skillnaden på förra graviditeten och denna, man har inte alls samma tid till att fundera, känna efter och planera, man har juh redan en liten att ta hand om Kroppen då, ja magen den växer, det går juh inte direkt att "dölja" den längre, och det börjar bli svårt att veta vad man ska ha på sig! Brösten därimot är inte alls ömma som dem var med Alicia, när jag väntade henne så kunde jag inte ens ha BH:ar med bygel i, så det är jag glad över att slippa denna gång haha.

På Öppna förskolan




Igår innan ÖF

( Tidsinställt )

Hjärtat igår innan vi gick till Öppna förskolan! Det var riktigt rusk väder så det fick bli både regnjacka och gummistövlar ^^, Och finaste "Alicia - mössan" & matchande scarfen :) Såå fin !




Mamma kläder

Har varit innte på Hm online och kikat massor på deras Mamma höstkläder och det finns juh så mycket fint, jag skulle nästan vilja beställa hem allt :D Haha men det kan jag juh inte såklart :( Och den här lönen kommer det absolut inte att bli nått ifrån, växlade juh in massa pengar till resan här om dagen och lite behöver man juh ha när man kommer hem också ;) Så det får väl bli nästa löning som får ryka istället haha :D Men jag behöver gå till fina Alexandra och fixa håret också, vilket dilemma !


Magbild vecka 13

Tog denna bilden igår (12+5), imorgon går vi in i vecka 14.


Två till




Två fina

( Tidsinställt )

ÅH har ni sett så fina ? Vet att det var ett bra tag sen dessa kom upp på marknaden men det är inte förens nu som jag har fastnat för dessa. (finns även i rosa) Läste nån stans att dem även ska kunna passa "oss gravida" då dem ska vara lagom strechiga i tyget plus att dem har en slits "där bak", nej jag gillade verkligen dessa. Vet dock inte om dem går att få tag på längre :( Någon som vet var dessa säljs ?



Testar nya gummistövlarna

Igår var vi till stan för att växla pengar till Turkiet resan. Efter det gick vi på jakt efter ett par gummistövlar åt lill tjejen. Först kikade vi på Everest stövlarna på Stadium som det var medlemskampanj på men dem fans bara ifrån strl 21 och dom var föör stora, nämligen 2,5 cm, tyckte det var lite väl även om man kan ha sockar i. Men tillslut hittade vi dessa i strl 20, Alicia älskade dem och gick fram till spegeln i affären och kollade och skrattade och var så stolt :) När vi kom hem fick hon testa dem i vattenpölen utanför :}




Alicia och Melker ♥

Finaste ungarna♥ Kolla Alicias blick haha :) Undrar vad hon tänker.



Söttjejen försöker spela munspel hihi, det kom nåt litet ljud då och då, och så trodde hon att hon kunde låta med munnen genom munspelet för att det skulle komma ljud haha ♥


Syskonvagnar

Självklart har juh tankarna och disskutionerna om en ny vagn dykt upp här hemma. Alicia kommer juh fortfarande vara relativt "liten" när bebis kommer och då känns det skönare att ha en tvillingvagn istället för att behålla Emmaljungan och bara sätta på en ståplatta, jag menar hon kommer juh fortfarande bli trött när man är iväg och då ska juh även hon ha möjlighet till att få sova en stund i vagnen tycker vi. Och det är juh bara bökigt om vi ska köra varsin vagn. Så näe det får lov att bli en syskonvagn istället. Har läst på lite på nätet om olika vagnar och det finns juh som sagt en hel del att välja imellan. Sen så måste man juh självklart provköra många olika för att se vliken som passar än bäst. Här är ett litet urval på vagnar jag hittade. Inte i någon särskilld "favorit" ordning, utan bara ett urval utav det som finns som sagt. Men självklart så har jag redan min favorit ;)



1.Babytravel - Dublin  2.Carena - Double Swing

3.Bugaboo - Donkey 4.Phil and Ted - Sub4

5.Urban Jungle - Mountain Buggy Duo Stroller

Alla ni andra tvåbarnsföräldrar, hur har ni gjort ? Vad har ni för vagn ? Positivt och Negativt om dessa ?

L E D I G

Här sitter jag och äter en "sen" frukost för en gångs skull :) Polarkaka med messmör (även e "craving" som jag hade när jag väntade Alicia) och jordgubbsté. Har varit vaken sen åtta ca så det vart ingen jätte lång sovmorgon, men iallfall. Nu är jag äntligen ledig i två dagar, så underbart, har aldrig känts så skönt att få vara ledig, efter 6 dagars hårt slit på jobbet, har knappt hunnit vara hemma nått när jag jobbat. Så nu ska jag NJUTA ! Imorgon börjar Öppna förskolan igen, jag och Alicia ska gå dit hade jag tänkt, ska bli så roligt, det var juh så länge sen nu. Och idag ska vi gå och hälsa på min syster Anna, tänkte att Alicia och Melker skulle få leka lite. Kanske hinner med att ta en magbild och lägga upp idag också :) Ni får hålla utkik ;)

Alicia och Minella ♥

( Tidsinställt )

Söta kusinerna :) Alicia ska alltid krama och pussa Minella hihi. Och försöka ge henne leksaker. Så söta.




Ibland är inte huvudet med

Haha här har man stessat för att hinna med 12 tåget för att jag trodde att jag börjar 14, så kikade jag lite på mitt schema och insåg att jag börjar 16 ;) Så jag åker klockan 14 istället, tur för mig att jag såg det, inte så kul att sitta på jobbet i två timmar extra hehe. Nu hinner jag göra matlåda också som tur är, slipper jag slösa pengar på mat på jobbet, måste spara så mycket som möjligt inför Turkiet :)


Trisst !

Nu sitter man här ensam i en tom lägenhet, inte ofta det händer nu för tiden så det känns lite ovant. Alicia har precis tagit tåget med Famor & Faster mot Stockholm, där ska dem möta upp M och Farbor Fredrik och Farfar för att gå på båtmässa. Killarna åkte tidigt imorse för att åka Ribbåt i skärgården. Önskar att jag också kunde fått följa med och kika på båtar, men någon måste juh jobba också :( Tyvärr. Tråkigt att åka och jobba när man vet att alla dem andra är ute på massa roligheter :p


Hade ingen passande bild till inägget, så det fick bli en ifrån när jag och Alicia var ute och blåste såpbubblor för ett tag sen :)


Vecka 13

På Torsdagar går vi in i ny graviditetsvecka vilket innebär att vi gick in i vecka 13 igår - här går det undan ;)


Mamman:

Nu gäller det tillväxt både för barnet och din mage (livmodern). Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar. Du kan märka hur livmodern börjar växa i en jämn takt. Magen börjar rundas lite. Din midja försvinner och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Även om det inte syns utåt kan du själv se skillnad när du är naken.

Bebisen:
Nu är fostret nästan 7 centimeter långt  (mellan huvud & skjärt) och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Alla organ är anlagda och har börjat fungera. Nu återstår två tredjedelar av graviditeten. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Egna ord:

Hitills har jag mått bra, precis som jag gjorde med Alicia, det ända som skillt sig är att jag denna gång mått något illa nån kväll sådär, men aldrig så att jag har behövt besöka toaletten. Trött är jag därimot, näst intill hela tiden. Känner mig aldrig riktigt utvilad och somnar alltid som en stock i soffan på kvällarna, speciellt efter jobb kvällar. Magen syns redan lite, och byxorna på jobbet får nu mera hållas igen med hjälp utav ett toffsband. Man märker att magen kommer mycket fortfarande andra gången, nu när musklerna redan varit "uttöjda" en gång. Den 23 Augusti hade vi inskrivning hos BM (samma barnmorska som vi hade även när vi väntade Alicia), fick massa papper och tog lite prover, vi fick även en tid för Ultraljud som kommer att vara den 18 Oktober. I Tisdags (30/8) så hörde vi för första gången bebis hjärtljud (med Angelsound) och då kändes allt redan mycket lugnare.

Idag jobbar jag fm ! Så skönt! 9-15 :) det...

img_7378 (MMS)

Idag jobbar jag fm ! Så skönt! 9-15 :) det var lite kyligt idag så halsduken fick åka på ;) mysigt :)


TACK ♥

Tack för alla era fina kommentarer. Både på FB och här i bloggen :) Dem värmer lite extra i hjärtat. Det var någon som undrade om jag kommer att blogga om även denna graviditet, och det kommer jag absolut att göra. Så mycket som är möjligt för mig, mellan jobb, familjeliv, osv. Så ni kan räkna med magbilder, SF kurvor osv ;)


Kram alla fina.



RSS 2.0