Nytt babyskydd

Om några veckor får dockan göra plats för Mini ;) Men än så länge så får det väl gå an *hihi*


Kusin Vitamin ♥


Finaste tjejerna. Alicia och kusin Minella ♥

Bilden till vänster gillar jag så mycket, tycker det är så gulligt att Alicia håller om Minella.

Familjen Annorlunda

Ni missar väl inte den nya säsongen utav Familjen Annorlunda? Det börjar nämligen precis nu :)


Magsjuk och gravid

Åh fy vilken helvetesnatt! Magsjuka med hemska kramper i magen och riktig molvärk i ryggslutet! Har knappt sovit nånting och Skruttan fick vara hemma ifrån dagis då hon är dålig i magen, i övrigt dock pigg så det gäller att försöka underhålla ifrån soffan! Tack Pippi och SF kanalens playfunktion! Det här är nog bland det värsta jag har vart med om, höggravid och magsjuk samtidigt! Speciellt när man har en bebis som trycker ut en fot lite här och där medans man har sån magvärk! Nej fy för detta!


Sammandragningar

Usch nu ikväll har jag fått sammandragningar och riktig molvärk i mage och ryggslut, även illamående. Antar att det är för att jag skyndade mig och gick så fort hem ifrån Alicias Farmor och Faster, då skruttan var så trött och jag visste att hon skulle upp till dagis imorgon, plus att det var ca 11-12 minus ute. Skyndade mig även när vi gick dit för att jag inte ville att det skulle bli så sent (innan dess var vi och firade min äldsta syster som fyller år idag). Var helt slut när vi kom hem, känner juh att kroppen säger ifrån när jag skyndar mig sådär och jag blir så andfådd att jag måste stanna och andas i mellan åt, förstår inte riktigt själv varför jag inbillar mig att jag kan göra saker nu när jag är höggravid på samma sätt som när jag är icke gravid. Antar att även foglossningen kommer att göra sig påminnd imorgon bitti ;)

Nej funderar på om jag ska ta en dusch och sen gå och lägga mig. Hoppas detta vill gå över snart, speciellt illamåendet, om det är nånting jag hatar så är det att må illa :p

Fabian 1 år


Igår fyllde den här fina killen (Alicias kusin Fabian) 1 år, tänk att tiden gått så fort.





En super trött och grinig tjej som tillslut blev nöjd då hon fick gosa lite med katterna. Sötfian ♥

 


Alicia och Gudmor ♥



V 33



Barnet:
Nu är din bebis ca 44 centimeter lång och väger runt 2200 gram. Den närmsta tiden kommer bebisen att öka ca 225-250 gram i veckan. Det är nämligen så att det närmsta fyra veckorna växer barnet otroligt mycket. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett. Vid den här tidpunkten har de flesta barn ställt sig med huvudet i bäckenet och är redo att gå vidare. Om du är omföderska ställer sig barnet kanske inte i den här positionen förrän förlossningen sätter igång.

Mamman:
Ditt magmått (symfus-fundus) är nu allt mellan 29 och 34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker ofta på förlossningen nu.  Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten oftare. Din livmoder har blivit c:a femhundra gånger större än den var innan du blev gravid. Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar kanske avta nu under den här perioden.

Enga ord:
Jag kan säga såhär, nu vet även jag hur foglossning känns. Inte den härligaste smärtan måste jag säga. Dock så märks det inte alla dagar, men dem dagarna när jag går mycket.. oj oj oj säger jag bara. Efter skogspromenaden på ca 50 minuter som jag, Amanda och Hanna tog med hundarna i veckan så kunde jag knappt gå på två dagar. Det gjorde så fruktansvärt ont. Så nu har min rara Barnmorska rekomenderat mig att börja använda ett foglossningsbälte. Hej vätskan kan jag också säga nu, innan var det bara lite grann men nu börjar det komma ordentligt, strumpor som skär in i vaderna är åter ett faktum och vissa dagar är mina händer så svällde så jag vet inte vad. En utav dem värsta graviditets krämporna enligt mig iallafall. Och idag fick jag mig en rejäl chock, vi skulle iväg straxt innan lunchtid idag och jag visste att jag hade mina svarta mamma-jeansleggings rena i garderoben, så jag tar fram dem och ska ta på mig dem men inser snabbt att jag inte får upp dem över höfterna... Jag kan altså inte ens ha mina mamma byxor längre? Hur ska detta sluta.. Den som lever får se. På tal om att leva så fick jag världens sammanbrott i Torsdags, jag hade så ont utav foglossningen i ljumskarna, samtidigt som jag hade en sträckning i höger ljumske, jag var vätskefylld, kände mig super ful och det värsta så otroligt tung. Jag tyckte så synd om mig själv, (stackars M haha) försökte få fram mellan gråten att jag kände mig som en tant på 90 år, och samtidigt beklagade jag mig över graviditetsnästäppan som gjorde det omöjligt att snyfta haha. Ja ibland är det inte lätt. Men som alla som vart gravida vet så är det juh så himla värt det. Nu längtar jag bara tills denna "transport sträcka" är över. Man vet juh lixom att man går och väntar på "nåt riktigt gott".

Jag och Magen i M´s alldeles för stora mjukisbyxor idag (v 32+4), såg även att spegeln behövde sig en omgång med trasan ;)

Just nu hos oss

Just nu: Senaste avsnittet utav Teen Mom 3 och läggning utav Alicia! Ensam ikväll också då M har eftermiddags helg! Hoppas att ni har en fin Lördagskväll!


52 dagar till BF

228 av 280 dagar har redan passerat! Och som ni ser 81,4 % Åh tänk att snart är du här älskade bebis <3 Vi längtar nåt otroligt efter dig ska du veta! Och jag börjar tro mer och mer att du är en liten pojke, och även din Pappa också. Pojke eller flicka så behöver du juh ett namn med ;) Ett flicknamn har vi iallafall kommit fram till, så det känns bra. Och din Pappa försöker övertyga mig om ett pojknamn som han gillar, men det går väl sådär kan man säga ;)


Nytt i Bamsefamiljen

Nu kan vi även lägga till Bamses badskum till serien ;) Luktar otroligt gott, precis som balsamet!


Storhandlat

Då var det äntligen påfyllt! Som jag har längtat :} Hatar när det börjar se tomt ut i skåp, kyl och frys! Och som ni ser är även grönsaks och fruktlådorna fulla, ett måste då både jag och Alicia äter frukt dagligen! Kände mig så dum härom dagen när hon kom och frågade efter banan och så fanns det ingen.. Men nu så ;)


Fjärran höjder



Alicias stora favorit, Bella


Sötaste kusinerna ♥

Alicia, Hugo och Melker

Gladaste badtjejen ♥


Albin

Vår lunch

Idag fick det bli Amerikanska Pannkakor till lunch här hemma :) Väldigt snabbt och smidigt måste jag säga! Jag åt mina med ljus sirap (såklart) ;)


MVC kontroll



MVC kontroll vecka 32+0 med Mini                                                   MVC kontroll vecka 33+1 med Alicia

Det är lite skillnad endå, Mini har lägre hjärtslag, magen är ca 1 cm mindre denna gång, och vikten skilljer sig ganska rejält. Jag väger nu 70,8 och har altså redan gått upp 12 kg, lika mycket som jag sammanlagt  gick upp under hela graviditeten med Alicia haha, men som ni ser så vägde jag endå mera vid ungefär samma tidpunkt förra graviditeten. Inte så konstigt kanske då jag vägde ca 8 kg mer när jag blev gravid med Alicia än vad jag gjorde nu när jag blev gravid med Mini. HB:t eller järnvärdet (vad man nu vill kalla det) är också sämre denna gång. Och jag har nu blivit tillsagd att jag måste börja med järntabletterna för att jag inte ska ha för låga järnvärden när det väl är dags för förlossning, speciellt med tanke på att min livmoder inte ville dra ihop sig ordentligt förra gången och om det blir så igen så är det väl ingen höljdare om man har dåligt med blod i kroppen. Och som jag trodde så har bebis nu vänt sig och jag fick känna vart huvudet var, det finns juh en risk att bebis vänder sig tillbaka men man kan juh alltid hoppas att han/hon stannar där.

Magbild 32 fulla veckor


Magen 32 fulla veckor + 1 dag.

Hos BM

image descriptionimage description

 


Snöbollen :}

Nu ska jag och min stora kula åka upp till stallet med finaste Hanna och Amanda! Vi ska gå en runda i skogen med hundarna, efter det åker jag till MVC i Tierp! Och vad mycket snö vi har fått då :) Hörs lite senare!

 


Magen nu ikväll

I brist på ordentliga magbilder för den här veckan (v32) så får ni nöja er med dessa dåliga mobilbilder tills imorgon ungefär kanske! Imorgon går vi för övrigt in i vecka 33, skönt att det börjar närma sig! Börjar få allt fler graviditets "besvär" nu så det är skönt att det inte är alltför lång tid kvar ;) Imorgon ska jag till BM på dagen, alltid lika roligt måste jag säga :)

Nej Godnatt på er!

image descriptionimage description

 

 


Typiskt Alfons


Haha, har ni sett nåt roligare? Kom på att jag hade glömt att visa er den. Det är verkligen typiskt Alfons att göra sådär. Jag brukar vara ganska så "hård" med att han inte ska ligga på tex filtar som är Alicias osv eftersom att jag inte vill att det ska bli massa hundhår på våra saker, nu har vi turen att han inte fäller alltför mycket och lite får man juh såklart räkna med. Men detta såg juh bara för roligt ut :D Han är en sån där hund som gärna lägger sig på saker om han får chansen som sagt, det roliga är att det kan vara ett helt tomt golv, men då lyckas han hitta en ensam liten strumpa som han kan krypa ihop sig på haha. Ja ibland är han bra söt den där byrackan ♥ :}

Lämna ditt förslag



Tänkte att detta var en sån rolig grej när vi väntade Alicia, ni var många som ville vara med och ge förslag då så nu hoppas jag att ni blir ännu fler denna gång :} Och vi behöver all hjälp vi kan få, det är inte det lättaste det där med namn. Jag tycker nog till och med att det är svårare nu andra gången. Man har juh lixom redan valt det finaste namnet som man kunde komma på en gång, och denna gång så ska det även "matcha" med det första. Men som sagt, om ni är duktiga och lämnar många kommentarer (trots att det är nåt tokigt med mitt kommentarsfält) så lovar jag att skriva ner alla fina namnen som ni kommer med och publicera den listan här i ett inlägg. Det låter väl bra?

Färdkost till en gravid kvinna ;)


Bad dag

{ Tidsinställt }




Här kommer vi att befinna oss idag. På Fjärran höjder/Tropicana land i Gävle. Det blir vi och min syster Anna med familj som åker. Kanske även att nån utav er kommer att befinna sig där idag?

New in / Mami


Tröjan till vänster, var den som gömde sig i paketet som jag hämtade ut häromdagen. En Price Aspen Cardigan ifrån Serious sally/Rut mfl i den senaste färgen. Hade den på mig idag och jag gillar den jätte mycket. Dock så kan jag juh som ni kanske förstår inte knäppa den just nu men endå ;) Den dagen kommer den också :} Den blå/vit randiga till höger går inte ner över magen som det ser ut just nu så det blir spännande att se om jag ens kan ha den sen när magen är borta haha. Men men, man måste juh chansa lite också eller vad säger ni?

"Lördagsmiddag"

Vilken Lördagsmiddag ;) Och jag som var sugen på china :}

 


BRIO PRIMO


Någon i närheten som har en Brio Primo att sälja? Självklart okrockad, gärna relativt ny {2010,2011 års modell} med bas, helst i helsvart och till ett hyffsat pris? Tveka inte att höra av er. Antingen om ni vill lämna en kommentar här i bloggen, kontakta mig via FB eller skicka ett mejl {[email protected]}

Även lite nytt till Alicia


Tyckte denna tunikan var så fin, dock strl 86 så den får nog hänga i garderoben ett litet tag till. M tyckte att den såg ut som ett lucialinne haha ;) Byxorna är mycket finare i verkligheten och kommer att vara så fina till en fin vit tröja.

Till lilla Mini


Det är inte det lättaste att shoppa neutralt måste jag säga, som ni ser så blir det mycket grått. Men jag gillar grått så det gör inte så mycket. Den röda fina cardiganen är en present, närmare bestämt Minis första present :) Och den kommer ifrån Farbror Fredrik, Mikis och kusin Minella.

Tungt

Ikväll är nog första kvällen under denna graviditet som jag känner att jag börjar bli lite less! Ikväll känner jag mig bara tung, klumpig och obekväm! Lite sammandragningar har jag känt av också, och samtidigt en bebis som trycker ut magen riktigt ordentligt! Även halsbrännan känner jag av idag. Så nu går jag och lägger mig och får förhoppningsvis sova en bekväm sömn inatt! Godnatt


Ren bäddat

Nu har både Skruttans och dockans säng fått rena sängkläder, så nu borde dem sova gott inatt ;)


Dagens Mami

Här har ni mamman och kulan idag :) Inte ser magen liiika stor ut när man tar helkropps bild? Hehe! Eller är det jag som intalar mig det kanske?

Nu har jag hämtat ut ett efterlängtat paket också precis, hoppas att det innehåller vad jag förväntat mig!


Att sova på golvet

När vi skulle flytta så bestämde vi oss för att sälja våran svarta Malm sängstomme då vi ledsnat nåt otroligt på den. Varken färgen eller ramen passade oss längre helt enkelt! Dessutom samlade den på sig damm nåt helt otroligt..

Nu är det bara det att vi inte har haft varken plånboken eller tiden till att köpa den nya som vi har spanat in, och nu börjar jag bli bra less på att sova på "golvet". Rummet behöver även en om tapetsering, en ny taklampa någon hylla och så våra personliga saker (såsom foton osv) innan det kan kännas som ett riktigt sovrum! Så nu längtar jag bara tills allt är klart och man kan få börja inreda!

Vad har ni för "säng situation"?Sängram, gavel + ben eller liknande?


Dagens

Hej på er! Hoppas att ni har haft en fin dag. Själv har jag haft en lagom effektiv dag, började i morse med lite smått såsom vika in tvätt, köra igång en diskmaskin, göra i ordning frukost, och göra mig och Alicia redo för en ny dag, lagom till Pappan klev upp efter lite sovmorgon! Efter det åkte vi och lämnade av hunden hos min syster, tog en lunch "ute" och sedan åkte vi till gamla lägenheten för ett sista städ ryck, kom snabbt på att det var alldeles för kallt för Alicia att knata runt där (lgh drivs nämligen på golvvärme) så hon fick kila hem till Farmor en stund. När vi var klara så drack vi kaffe hos Alicias Farmor medans Smulan tvärsov på soffan!

Kom hem och dammsög hela lgh och fick så ont i ryggen, så nu tar jag mitt första ensamma bad sen förlossningen med Alicia! Har verkligen saknat att ha badkar och kunna mysa till det som jag gör nu med tända ljus och väldoftande badsalt alldeles själv! Ska strax kliva upp och ta ut vovven! Sen väntar sängen! Ska upp i skaplig tid med Alicia som ska till dagis och busa imorgon!

Oj så jobbigt detta var att skriva via iPhonen haha :) Nej nu ska jag dra ur proppen ;) Godnatt!


Kladdkaka

Efter att vi hade smällt i oss supergod kladdkaka igår kväll så bestämde vi oss för att ta in teven och boxen i sovrummet! Vilken vardagslyx alltså, speciellt när man inte är van med att kunna se på teve i sängen :)


Kvällsbak

Kan ni gissa vad det blir?


Vad tror ni?


Nu har jag googlat i flera veckor, läst recensioner och bloggar, och vi har varit och klämt på denna två gånger inne på babyproffsen. Vi älskar den och den verkar helt perfekt för oss ;) Vad jag kan läsa mig till så finns det inget negativt med den. Den passar både i storstaden och på landet i terräng. Den går in genom hissar och dörrar. Den tar liten plats i bilen. Barnen kan sitta åt olika eller åt samma håll (det viktigaste känner jag) Svängbara men samtidigt låsbara hjul. Och tänk så perfekt när jag är själv hemma med Mini och vi ska lämna Alicia på dagis (etc), då kan jag bara klicka ihop chassit så har jag en singelvagn när jag behöver gå ut med hunden, inte en stor tvillingvagn för en liten bebis. Stor varukorg, ställbart handtag (perfekt för mig som är kort) och inte minst lättmanövrerad och smidig. Jag menar jag som är ganska så liten skulle ha ganska så svårt att ta mig fram överallt (med tåg osv) med en stor UJ (Urban Jungle) tex, jag menar jag kan knappt styra en kundvagn inne på mataffärerna *fniss*. Och visst är den väl bara för snygg? Om man kan vara kär i en vagn så är jag kär i denna ♥ Så vad tror ni? Ska vi slå till?

Gravid vecka 31

Vecka 31(30+5)

Tycker att magformen skiljer sig helt ifrån när jag väntade Alicia, får kanske lägga upp en jämförelse bild här snart igen, eller vad säger ni?

Bebisen:
Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot och börjar nu närma sig födelselängden och vikten är ungefär 1 800 gram. Genom att övervaka barn i magen under längre perioder med hjälp av ultraljud har man kunnat visa att de drömmer medan de sover – det är i alla fall så man tolkar det, för barnets ögon rör sig på samma sätt som sovande vuxnas ögon när de befinner sig i REM-fasen av sömnen. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen.  startar.

Mamman:
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Känns dina ben svullna? Kan du inte längre få på dina ringar? Vid den här tidpunkten är det inte ovanligt att man börjar få lite vatten i kroppen. Din kropp producerar ända upp till 50 procent mer blod och kroppsvätska under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av den vätskan sipprar in i din kroppsvävnad. När din växande livmoder trycker mot venerna i bäckenet blir blodgenomströmningen i din underkropp försämrad. Det pressar vätska ner i dina ben och fötter, så att de blir svullna. Det är som regel inte farligt, men för att vara på den säkra sidan mäter barnmorskan ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Egna ord:

Nu börjar det att bli trångt i magen när bebis rör sig (vilket är väldigt ofta nuförtiden). Man ser hur hela magen rör sig och ibland blir jag chockad själv när man inte är beredd haha. Som ni kanske ser på bilden ovan så börjar jag nu få lite vätska i ansiktet, speciellt på näsan ser man. Och som förra veckan så känns det även i händerna, nästan mest där tror jag. Halsbrännan kommer då och då, speceillt om jag har druckit mycket apelsinjuice tex. Tröttheten är inte längre så farlig så det är himla skönt, därimot så blir det fler toa besök nu. Och det märks att man kommit en bit i graviditeten när man nu går på toa innan man ska nånstans även om man inte är kissnödig bara för "utifall att". Har börjat förstå att det snart är dags för förlossning nummer två, även om det på nåt sett känns som så långt borta. Kan fortfarande knappt förstå att jag snart har en till liten underbar bebis ♥

Min Smulis ♥

Märks det att Smulan gillar att stå vid altandörren i köket? haha. Grannarna tror väl att hon aldrig får gå ut.

Idag har vi klivit upp i lagom tid, ätit frukost, klätt oss och gått hem till min syster Anna, där bjöds vi på lunch {smarriga pannkakor} och bus med Alicias kusiner. Efter det gick vi hem, Alicia somnade i vagnen på två sekunder och jag slängde in två maskiner med tvätt. Nu sitter vi här och myser lite, senare när M kommit hem så ska Alicia få vara hemma hos Farmor & Farfar medans vi ska städa ur det sista i gammla lägenheten. Vad har ni haft för er idag? ♥


Söndagsfrukost


Alicias "One piece"


Visst är den fin? Alicias "One piece" är handsydd och det är faktiskt hennes fina Pappa som köpt den åt henne ♥ Jag gillar det blommiga tyget som bryter av det rosa lite. Har även ett annat plagg i samma blommiga tyg till Mini som jag kan visa er nån dag.


You learn


Jag ryser utav hans fina röst

Guldlock



Finaste sessan har fått så mycket lockar på senaste tiden, en riktig liten guldlock. Dock behöver hon klippas både lite på längden och sen ett rejält kap på luggen. Hon har så lång lugg nu så att hon måste ha toffs eller spänne, och vist det är super gulligt och hon är så fin i sin lilla toffs, men det känns som att det är skönast för henne att få bort luggen ifrån ansiktet utan att behöva ha toffs.

Ja ni ser juh själva hihi, utan spänne eller toffs så har hon en riktig pojkfrisyr just nu. Hur har ni gjort med era små? När klippte ni frisyr för första gången?


Fredagsmys

 

 


Fredags bad

Jag, Alicia och kulan tar ett bad för ungefär tredje gången den här veckan haha :) Ungen älskar juh att bada så vad gör man?

M fixar nya knoppar på skåp och lådor i köket! Vi var nämligen till IKEA en snabbis idag! Senare blir det middag och mys!

 


Kan ni förstå? :)

 

 


Fika besök

Fick besök utav min syster Linda och Alicias kusin Fabian idag :) Och med sig hade dem en jätte fin bukett med lila tulpaner, och en påse med god choklad! Så roligt att få snitt blommor tycker jag, och tulpaner är juh så fina! Nånting jag borde köpa oftare tror jag, en bukett rosor eller liknande nån gång då och då! Brukar ni köpa "färska" blommor?

 


Honung

Det tog en vecka sen var honungsburken slut! Så otroligt gott med honung, i te eller på rostad macka! Synd att det ska vara så dyrt bara :p haha!

 


Vecka 31 är här


Hej halsbrännan

Sa jag igår att jag inte hade någon halsbränna denna graviditet? Jag ljög! Åh vad jag hatar halsbränna, den lixom ligger där och lurar hela tiden. När jag väntade Alicia så köpte jag aldrig några tabletter mot halsbränna, (fråga mig inte varför) men om det ska fortsätta så här så gör jag nog det denna gång!


Underbara minnen






Sa jag att jag längtar tillbaka?

Alanya 2011

Halsring


Har ni sett så fint? Precis ett sånt här är jag ute efter :) En enkel, snygg halsring i silver. Vad tycker ni om dessa? Hiss eller diss?

Nytt år Ny design

Nu är den äntligen uppe, den nya bloggdesignen som jag klurat på ett tag. Hoppas att ni ska gilla den, själv tycker jag att den är lite mera stilren än den förra. Dock är det ett litet problem som jag inte lyckats lösa ännu och jag antar att ni är flera som kommer att märka det, kommentarsfältet (där ni skriver era kommentarer) har hoppat till höger och jag har försökt ändra allt möjligt i både kodmallar, stilmallar och allt vad det nu heter men jag lyckas inte finna problemet. Så ni får stå ut, ett tag, iallafall tills jag har hittat någon som vet vad detta beror på, och här kan jag säga att Google inte var till min hjälp, har försökt hitta ett svar där, men inte ens det gick. Så om någon utav er "där ute" vet så får ni gärna komma med tips :)


Vecka 30




Bebis:
Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan bebisen väga runt 1600 gram och mäta ca 41 cm. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Fostret har fortfarande så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver bebisen fixera sig. Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka. Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Mamma:
Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Dina lungor måste ta upp ca 20% mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag eftersom du också andas för ditt barn. Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött.

Egna ord:
Efter lång tid med utdragna förkylningar, dålig sömn, flytt och sjukhusbesök så börjar jag äntligen komma tillbaka till mig själv. Dock börjar det nu kännas att jag är gravid, inte så konstigt kanske haha. Innan har jag inte känt av magen så mycket, men nu börjar det bli lite tungt att gå längre sträckor, böja sig ner mycket osv. Har lite funderingar på om bebis kanske har lagt sig med huvudet neråt, vet dock att det är tidigt speciellt när man är omföderska, men jag har börjat känna "dem där" ilningarna som jag kände med Alicia, det är främst när man går som det "hugger" till. Uppstötningar får jag nu med jämna mellanrum men fortfarande ingen halsbränna. Tror även att jag börjat samla på mig lite vätska nu som jag hade hoppats på att slippa, men än så länge är det inte så farligt, känns mest i händerna. Har även börjat känna av att jag behöver gå på toa oftare, dock ej på nätterna tack och lov. Har även fått mig en craving denna graviditet, te med honung och mjölk i, minst tre koppar om dagen vill jag gärna ha. Nu är det inte så lång tid kvar och den här graviditeten har gått i rusande fart, snart är magen borta och vi har ännu en liten underbar människa hos oss. Så nyfiken på om det är en bror eller syster som ska komma till oss. Snart så...


Min fina dag

Har vart till stan hela dagen med bästa tjejerna och inte handlat ett smack! Tråkigt tycker jag men plånboken tillåter inte annat just nu tyvärr. Har för en liten stund sen kommit upp från ett bad med Smulan! Så mysigt nu när vi har badkar och kan bada ihop. Innan det åt vi Pizza!

Tänkte slå på datorn strax och lägga upp lite magbilder, "vecko info" och resultatet ifrån BM besöket jag var på sist! Så kika in om en stund igen :)


Söndags gott

Riktigt god mat till middag idag, och sen en riktig toppen efterrätt på det! Är det Söndag så är det, eller vad säger ni?

 

 

 


Badrums bekymmer

Igår fick vi hem en ny byrå till badrummet (tack Marianne & Svante för att ni köpte med den hem åt oss) Vår bil gick sönder här mitt under flytten så vi har inte kunnat tagit oss till IKEA, eller någon annanstans heller för den delen!

Tror ni mig om jag säger att våra (läs mina hihi) badrumssaker inte får plats i det här pyttelilla fula skåpet!? Haha! Bild på nya byrån får ni sen när allt är klart.

 

 


Mitt favorit bröd

Här kommer receptet på brödet som jag bakade igår, vet att det var någon som var sugen på att testa det.

Ny omslagstävling

Vårt bidrag

Hade helt missat att Vi föräldrar startat en ny omslagstävling, så jag antar att vi är lite för sent ute för att satsa på en första plats..Men man vet juh aldrig när det är en sån här fin tjej det handlar om ;) Alla ni som vill får jätte gärna lägga en röst på oss och det gör ni HÄR (klick), dock har dem som ny regel att man måste rösta via Facebook tyvärr.

Mammans julklappar

Kom på att jag missat att visa er mina underbara julklappar, men det har inte riktigt funnits tid till det innan, men nu så. Julklapparna 2011 slår nog alla år. Allt var så fint och jag är mer än super nöjd. När jag öppnade kameran som jag fick utav min finaste Sambo så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, så länge som jag tjatat om en systemkamera. Förstår om han vart less på att lyssna på mig haha. Och kolla in den fina fotoförstoringen, även den en julklapp ifrån M. Den kommer förmodligen att få hänga i vardagsrummet här i nya lägenheten när vi har tapetserat. Det kommer att bli så fint så.





Sen så fick jag även ett minneskort till kameran, ett jätte fint stickat hårband och te till min nya te burk, men dem sakerna hade jag visst missat att fota. Sen så fick jag och M lite presentkort tillsammans och en digital fotoram :) Förövrigt, märks det att jag gillar vitt? haha.

Tack igen alla nära och kära för allt fint Julen 2011 ♥

Pippi

Titta vad Farmor och Farfar kom förbi med åt våran lilla sjukling. Kan ni gissa om det var nån som vart glad? Vi har nämligen en liten tjej som är tokig i Pippi :)

 


Bröd bak

Kände att jag hade lite extra energi över idag så nu ska här bakas. Bröd får det bli!

 


Diskmaskin

Gud vad det är underbart att vara diskmaskinsägare! Bästa känslan på väldigt länge. Så otroligt skönt att slippa diska och slippa se skitig disk framme på bänken var eviga dag! Tacksam är vad jag är nu :)

 


Magbild vecka 29


Magen i 29 fulla veckor (28+7)

Smarrig kaka

Tog mig en liten kaka efter blodprovet, tyckte att jag förtjänade det ;) Nu ska jag strax ta bussen hem igen! Sen blir det en sväng till affären och sedan hem en snabbis innan jag och Alicia ska på kalas. Idag firar vi hennes kusin Albin som blir 8 år :)

 


Jag & Mini åker buss

På väg till BM efter många om och men!

 


Jag lever

Jag lever, om ni oroade er för annat ;) Trött fortfarande efter flytt, sjukhus besök, sjukdom osv, men jag börjar sakta men säkert komma tillbaka lite nu känns det som!
Skönt !

Vi har gått in i en ny vecka också, och imorgon står Bm besök och blodprov på provtagningen på schemat! Även kalas och mera upppackning i nya lägenheten! Ska försöka hinna med
ett inlägg här så fort jag har tid över! Vi hörs snart igen!

Tack för alla gulliga kommentarer <3


Med kulan på akuten

Jag och kulis befinner oss på akuten i Uppsala och har gjort sen klockan åtta, innan dess var vi på akuten i Tierp! Fick åka in vid fem tiden efter att kroppen helt enkelt sa ifrån! (antar jag)

Jag och Alicia skulle ta ut hunden på en liten runda och som ni kanske förstår så är juh det ett litet projekt i sig när man är sjuk och har sovit dåligt flera nätter i rad. Kände direkt när vi kom ut att det var nånting som inte stämde, det liksom började svartna framför ögonen på mig och jag såg som fläckigt! Men vi tog den där lilla promenaden runt kvarteret och jag kände att det vart obehagligare och obehagligare!

Vi kom in och vid den här tiden så kunde jag inte se nånting åt högra hållet (ni vet när man tittar rakt fram så ser man juh ändå åt båda sidorna men det gjorde jag inte nu) Det var jätte obehagligt och jag började svettas nåt otroligt och så fick jag sprängande huvudvärk! Det läskigaste var juh att jag var rädd att svimma och jag var juh själv med Alicia! Ringde sjukvårdsupplysningen och dem hänvisade till akuten i Tierp, därifrån fick jag en sjukresa med taxi in till Ackis (efter två timmars väntetid) och här sitter jag nu! Tröttare än nånsin och extremt hungrig! Väntar på en läkare som aldrig tänker komma! För ca 30 minuter sen var det fortfarande tre före mig i kön.. Sen så vet man juh aldrig vad som händer på en akutmottagning!

Åkte hemifrån kl 17 och sitter fortfarande och väntar :( Har lyckats fått ett blodprov taget och ett blodtryck! Känns som att jag aldrig kommer få sova! Vi hörs när jag piggnat till lite!




RSS 2.0