Vecka 13

På Torsdagar går vi in i ny graviditetsvecka vilket innebär att vi gick in i vecka 13 igår - här går det undan ;)


Mamman:

Nu gäller det tillväxt både för barnet och din mage (livmodern). Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar. Du kan märka hur livmodern börjar växa i en jämn takt. Magen börjar rundas lite. Din midja försvinner och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Även om det inte syns utåt kan du själv se skillnad när du är naken.

Bebisen:
Nu är fostret nästan 7 centimeter långt  (mellan huvud & skjärt) och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Alla organ är anlagda och har börjat fungera. Nu återstår två tredjedelar av graviditeten. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Egna ord:

Hitills har jag mått bra, precis som jag gjorde med Alicia, det ända som skillt sig är att jag denna gång mått något illa nån kväll sådär, men aldrig så att jag har behövt besöka toaletten. Trött är jag därimot, näst intill hela tiden. Känner mig aldrig riktigt utvilad och somnar alltid som en stock i soffan på kvällarna, speciellt efter jobb kvällar. Magen syns redan lite, och byxorna på jobbet får nu mera hållas igen med hjälp utav ett toffsband. Man märker att magen kommer mycket fortfarande andra gången, nu när musklerna redan varit "uttöjda" en gång. Den 23 Augusti hade vi inskrivning hos BM (samma barnmorska som vi hade även när vi väntade Alicia), fick massa papper och tog lite prover, vi fick även en tid för Ultraljud som kommer att vara den 18 Oktober. I Tisdags (30/8) så hörde vi för första gången bebis hjärtljud (med Angelsound) och då kändes allt redan mycket lugnare.

Kommentarer
Postat av: Nina, ensamstående mamma till Liam

Grattis till graviditeten ! :) Vad roligt!

2011-09-02 @ 22:01:12
URL: http://nninaaw.blogg.se/
Postat av: emma

Mysigt!!

2011-09-03 @ 09:09:41
URL: http://lovestorybyemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
spara uppgifter?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0