V 36


Magen igår v35+6

Bebis:
I den här veckan har barnet vuxit så mycket att det nästan helt fyller ut den förut så rynkiga huden – nu är den slät och fin, eftersom fettet under huden är färdigutvecklat. Ansiktet är en smula rundare och huvudets diameter är 90 mm. Barnet kan få hicka då och då – det får det av att öva sig på att andas, som en förberedelse för livet utanför livmodern. På det här stadiet kan barnet göra allt som en nyfödd kan. Det har flyttat sig längre ner i bäckenet. De flesta barn ligger med huvudet nedåt – bara några få ligger med stjärten först. Om det gör det, är det dags att försöka få det att vända sig. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Mamma:
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du kanske att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Egna ord:
Ja då var vi 36 fullgångna veckor redan då. Känns skönt att det snart "är över" och jag längtar nu allt mer efter att tex kunna böja mig ned utan att det ska kännas som att man har sprungit ett maraton. Idag går vi in i vecka 37 och det börjar kanske bli dags att slipa lite på mitt förlossningsbrev, har kvar brevet som jag skrev när jag väntade Alicia och jag tänkte nog köra på samma denna gång, och bara göra en liten "uppdatering" utav det. BB väskan är inte heller packad ännu men det känns som att det inte är så super akut, har lite bebis kläder kvar att tvätta först osv. Bilstolen och klickbasen ska väl kanske även ut i bagageluckan snart så att man har det redo, ifall att det skulle sätta igång när vi är i väg till stan eller liknande, inte så kul kanske att åka 10 mil (tur & retur) bara för att hämta det när det är dags haha. Funderar även på att göra en liten "check-lista" som man kan bocka av så att man vet vad som saknas och liknande, gjorde även en sån när vi väntade Smulis, ett tips till alla gravida :) Måste bara få gnälla lite (igen) på vätskan som jag har samlat på mig, hatar att vara svälld i ansiktet, och utan stödstrumporna så skulle mina fötter avlida. Och jag är så enormt varm hela tiden, blir svettig bara jag ska gå till dagis fram och tillbaka. Som sagt, skönt att du snart är här Mini. Mamma vill hellre ha dig här utanför nu ;}

Kommentarer
Postat av: Petrah

åh du är så fin min fina vän<3

2012-02-21 @ 14:26:59
URL: http://shortys.se
Postat av: Karolina, gravid i v. 39 ♥

Fina magen!

2012-02-21 @ 14:56:10
URL: http://lillamys.blogg.se/
Postat av: carolina - med Lo:s syskon i magen/nygift!

vecka 37 redan?? herregud vad tiden går! och fin är du =)

2012-02-22 @ 08:29:00
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
spara uppgifter?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0