V 34Bebis:
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2,2 kg och fötterna kan vara mellan 6 till 7 cm långa. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. Även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden.

Mamma:
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess. Nu är risken stor att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder.

Egna ord:

Har börjat få sammandragningar vissa dagar nu, och det stämmer att dem känns mycket mer andra gången, eller ja jag antar det. Med Alicia hade jag nästan inga sammandragningar alls som jag kände av, förutom kanske någon enstaka gång, och precis dagarna innan det var dags. Men nu så. Det känns att både bebis och jag har det trångt nu,  men endå är bebis lika livlig för det. Börjar känna lite press i och med att vi inte har bokat någon syskonvagn ännu, för det kommer förmodligen inte att bli Donkeyn som det ser ut nu, ekonomin tillåter inte det nu då vi var tvugna att köpa ny bil när den "gamla" gick sönder under flytten. Så vi letar för fullt i barnvagnsdjungeln, kan säga att det är ännu svårare denna gång än det var förra gången. Ja som sagt, press över allt som inte är gjort känner jag ganska ofta. Fortfarande inget natt kissande för min del. Halsbränna då och då. Foglossning som känns värre vissa dagar och bättre andra. Börjar känna mig lite "taggad" inför förlossningen nu. Önskar nästan att det skulle sätta igång idag, fast nej, endå inte..Med tanke på allt som behöver ordnas först ;)

Kommentarer
Postat av: Sandra! Mamma till Noel & bebis i magen!

Ja det är jätte kul :)

Vilken stor och fin mage du har! Vet ni vad det är för kön?

Vi har BF 24 april. Så det är ett bra tag kvar..

Ang. syskonvagn. Det finns en jätte billig vagn som verkar ganska bra som vi funderar på. Basson Duo syskonvagn tror jag den heter. Finns på babytider.se :)

2012-02-03 @ 22:36:44
URL: http://sandraabjorklund.blogg.se/
Postat av: SHORTY

gummaaaan så fin och stor kulan är nuuu :D :D<3

2012-02-04 @ 12:17:39
URL: http://shortys.se
Postat av: Veronica, mamma till Nim

Åh jag som tycker den är stooor.. men kanske inte om man jämför hehe. Iofs så är du lite längre gången också :)Ja nu är vi i vecka 30 och som jag skrev så mår vi ju ganska bra. Ingen halsbränna iaf, som du verkar lida av. Din stackare :(

Hur mår ni annars då?KRAMAR

2012-02-04 @ 12:40:45
URL: http://attblifler.blogg.se/
Postat av: Emma - Gravid Igen

superfin mage :)

2012-02-04 @ 19:33:23
URL: http://lovestorybyemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
spara uppgifter?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0